Χρειάζεται τους διεθνείς για να… στρώσει

Written by  Σεπ 27, 2015

Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την εμφάνισή του, αλλά πήρε την νίκη απέναντι στην Νταρουσάφακα με 57-61 και μαζί την τρίτη θέση στο τουρνουά του Ζαντάρ και πλέον περιμένει την επιστροφή όλων των διεθνών για να δει όλα τα κομμάτια του φετινού παζλ να συντίθενται.

 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει πολλά να σκεφτεί για να διορθώσει στις είκοσι μέρες που απομένουν για την επίσημη έναρξη των υποχρεώσεων των Πρωταθλητών, ευελπιστώντας πως η επιστροφή των διεθνών παικτών θα φέρει αισθητή βελτίωση στην εικόνα της ομάδας.

Οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν και πάλι χωρίς τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Χάκετ, αλλά και τον Ματ λοτζέσκι που ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση πριν τον αγώνα, ενώ την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία, είχε καλή απόδοση και άφησε υποσχέσεις ότι μπορεί να αποτελέσει μια χρήσιμη επιλογή για την ρακέτα των «ερυθρολεύκων».

Από την άλλη, οι αδυναμίες της ομάδας ήταν εμφανείς και πρέπει να διορθωθούν άμεσα από τον προπονητή τους, καθώς τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πλησιάζουν και κανείς στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο δεν θα ήθελε η ομάδα να παρουσιαστεί απροετοίμαστη. Βολές, έλεγχος των ριμπάουντ, κενά διαστήματα, περιφερειακή άμυνα, κυκλοφορία της μπάλας, μείωση των λαθών είναι μόνο μερικά από τα σημεία που πρέπει να βελτιώσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στο παιχνίδι με την τουρκική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα στην Τρίτη περίοδο επιτρέποντας στην Νταρουσάφακα να μετατρέψει το 20-27 του ημιχρόνου σε 34-27, αφού πρώτα οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν χωρίς πόντο για περίπου 5’ χωρίς πόντο. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της περιόδου που βρήκε την τουρκική ομάδα να προηγείται με 43-39, όμως, το πιο σημαντικό ήταν ότι η ανάπτυξη του Ολυμπιακού είχε χαθεί εντελώς από το παιχνίδι τους.

Η τελευταία περίοδος ήταν ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων με 57-61 να παίρνει τελικά τη νίκη περισσότερο λόγω εμπειρίας και τύχης και την τρίτη θέση του τουρνουά.

Θετικές εντυπώσεις άφησε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος στο ντεμπούτο του σημείωσε 13 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ, ανταποκρινόμενος πολύ καλά στις συνεργασίες με τους συμπαίκτες του και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη διάρκεια της χρονιάς.

Πολύ καλός για μία ακόμα φορά ο Γιάννης Αθηναίου με 12 πόντους, αλλά και ο Πάτρικ Γιανγκ είχε τις καλές του στιγμές με 9 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Από την Νταρουσάφακα που έδειξε σαφώς ενισχυμένη και με φιλοδοξίες για τη χρονιά που μόλις ξεκινά, ο Ερντέν ήταν ο πρώτος σκόρερ με 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 20-27, 43-39, 57-61

Νταρουσάφακα (Μαχμούτι): Ερντέν 12, Μαρκοϊσβίλι 7, Γκόρντον 7, Μπιέλιτσα 6, Πρέλτζιτς 4, Ρέντινγκ 1, Τουρέν, Τσετίν, Σαβάς 2, Αρσλάν 9, Σλότερ 6, Χαράνγκοντι 3

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 9, Παπαπέτρου 4, Στρόμπερι 6, Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 5, Μιλουτίνοφ 13, Τσαϊρέλης 4, Τολιόπουλος 1, Μουράτος 3, Καββαδάς, Καλαμπόκης, Αθηναίου 12

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.