Χωρίς καθαρό μυαλό και δημιουργία ο Ολυμπιακός

Written by  Σεπ 26, 2015

Ένας πολύ κακός Ολυμπιακός τόσο σε επίθεση, όσο κυρίως σε άμυνα έκανε την εμφάνισή του απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου για το τουρνουά του Ζαντάρ, από την οποία ηττήθηκε εύκολα με 60-77 φανερώνοντας πολλές και χτυπητές αδυναμίες.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν ασύνδετοι και αποδιοργανωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με πολλά προβλήματα κυρίως στην αμυντική λειτουργία, αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι, όπου τίποτα από όσα είχε σχεδιάσει ο προπονητής δεν βγήκε στο παρκέ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα πρέπει να έβγαλε πολλά συμπεράσματα για την ετοιμότητα της ομάδας του, παρά το γεγονός ότι στις ήδη γνωστές απουσίες για λόγους ξεκούρασης των Σπανούλη, Πρίντεζη, Χάκετ και Μιλουτίνοφ, αλλά και αυτή του Χάντερ λόγω του τραυματισμού του, προστέθηκε και η ουσιαστικά μη χρησιμοποίηση του Λοτζέσκι επίσης για λόγους ξεκούρασης.

Οι υπόλοιποι παίκτες, με εξαίρεση ίσως τον Παπαπέτρου και σε ορισμένα διαστήματα τον Αγραβάνη, ο οποίος, ωστόσο, είχε πολλά προβλήματα στην αντιμετώπιση του Σαβάνοβιτς, δεν ανταποκρίθηκαν στο ύψος της αναμέτρησης. Σαφέστατα, ένα φιλικό προετοιμασίας είναι πάντα χρήσιμο για να διορθωθούν τα λάθη και οι αδυναμίες, όμως, ο Ολυμπιακός στο συγκεκριμένο παιχνίδι παρουσίασε πάρα πολλές.

Τα 18 λάθη στο παιχνίδι, αλλά και η εμμονή στο τρίποντο (οι «ερυθρόλευκοι» σούταραν συνολικά 31 φορές έξω από τα 6,75 μ. και μόλις 21 μέσα από τη ρακέτα) ήταν τα στοιχεία της έλλειψης καθαρού μυαλού και δημιουργίας που θα κληθεί να διορθώσει σύντομα ο προπονητής τους.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 11 πόντους και ο Δημήτρης Αγραβάνης πρόσθεσε άλλους 10, ενώ από την γερμανική ομάδα, ο Σαβάνοβιτς είχε 21 πόντους, ο Τόμσον 15 και ο Μπράις 11.

Τα δεκάλεπτα: 12-8, 24-33, 37-60, 60-77

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.