Ξεμούδιασμα και συμπεράσματα στο Ζαντάρ

Written by  Σεπ 24, 2015

Εύκολη νίκη και μια καλή ευκαιρία για ξεμούδιασμα ήταν για τον Ολυμπιακό η πρεμιέρα στο τουρνουά του Ζαντάρ με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να δείχνουν καλό πρόσωπο στο τελικό 62-85, αλλά να παρουσιάζουν αρκετές αδυναμίες που θα πρέπει να διορθωθούν πριν την επίσημη έναρξη των υποχρεώσεών τους.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν με αρκετές απουσίες, αφού εκτός έμειναν οι διεθνείς Σπανούλης, Πρίντεζης, Χάκετ και Μιλουτίνοφ, αλλά και ο μεγάλος άτυχος στο ξεκίνημα της χρονιάς, Οθέλο Χάντερ, ωστόσο, παρουσίασαν πολλά θετικά στοιχεία, αλλά και αδυναμίες που θα πρέπει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει.

Στα θετικά, η θέληση, η ταχύτητα, η γρήγορη ανάπτυξη, ο έλεγχος των ριμπαόυντ και το ομαδικό πνεύμα που έδειξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ στα αρνητικά, τα πολλά κενά διαστήματα, η επιπολαιότητα που επέδειξαν κάποιες φορές, η κατά καιρούς κακή περιφερειακή άμυνα, αλλά και οι πολλές χαμένες βολές που, όπως και με την Εθνική Ομάδα, έτσι και με τους «ερυθρόλευκους» θα πρέπει να βελτιωθούν.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά, παίζοντας πολύ πιεστική άμυνα και με τον οίστρο των Αθηναίου, Παπαπέτρου και Αγραβάνη κατάφερε να κρατήσει τη Ζαντάρ χωρίς πόντο για περισσότερα από 4’ προηγούμενος με 0-11, όμως, στη συνέχεια οι αλλαγές τον αποσυντόνισαν με αποτέλεσμα η αντίπαλός του να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλησε να μοιράσει το χρόνο, αλλά και να δώσει λεπτά συμμετοχής στον Βασίλη Καββαδά, ο οποίος, μετά τον τραυματισμό του Οθέλο Χάντερ αποφασίστηκε να παραμείνει στο ρόστερ των Πρωταθλητών και να του δοθεί μια ακόμα ευκαιρία. Ο νεαρός σέντερ αν και μπήκε αγχωμένος στο παιχνίδι, στη συνέχεια είχε σχετικά θετική παρουσία και έδειξε ότι με σωστή διαχείριση μπορεί να αποδειχθεί μια χρήσιμη μονάδα για τους «ερυθρόλευκους».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πάτησε «γκάζι» και έδειξε τη διαφορά δυναμικότητας με την αντίπαλη ομάδα για να φτάσει εύκολα στο τελικό 62-85. Πρώτοι σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 15 πόντους και ακολούθησαν οι Μιχάλης Τσαϊρέλης με 13, ο Ιωάννος Παπαπέτρου με 11 και ο Πάτρικ Γιανγκ με 10.

Ο προπονητής των Πρωταθλητών είχε μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα και συστήματα ενόψει της νέας σεζόν, η έναρξη της οποίας πλησιάζει και είδε τους παίκτες του ορεξάτους και με διάθεση να αφομοιώσουν όλες τις οδηγίες του.

Επόμενος αντίπαλος η Μπάγερν Μονάχου, όπου αναμένεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τους «ερυθρόλευκους» και να τους δώσει μια ακόμα ευκαιρία να μονταριστούν όσο χρειάζεται για να παρουσιαστούν έτοιμοι στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 30-35, 50-63, 62-85

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.