Με τις πάσες του αρχηγού στον τελικό

Written by  Ιουν 05, 2015

Ο Ολυμπιακός δεν θέλησε να καθυστερήσει άλλο στο... ραντεβού του με τον Παναθηναϊκό στους τελικούς του Πρωταθλήματος και με τον Βασίλη Σπανούλη να τον καθοδηγεί στο τέταρτο παιχνίδι των ημιτελικών, επικράτησε του Άρη με 62-79 και πήρε τη νίκη-πρόκριση στον τελικό.

 

Οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν στο άδειο και πάλι λόγω της τιμωρίας του Άρη «Nick Galis Hall», διαφορετικοί κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με την τρίτη αναμέτρηση των δύο ομάδων και, με την καλή τους άμυνα να επιστρέφει, πέρασαν χωρίς να αντιμετωπίσουν άλλα προβλήματα στον τελικό, εκεί όπου απέναντι στον Παναθηναϊκό θα διεκδικήσουν με πλεονέκτημα έδρας τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας.

Μαζί με την άμυνα, επέστρεψε και ο Βασίλης Σπανούλης που ήταν ο κορυφαίος των νικητών, αφού με την παρουσία του, όπως συνηθίζει σε κάθε αγώνα, βελτιώνει κατά πολύ και τους συμπαίκτες του, ενώ με τις 7 ασίστ που σημείωσε έγινε ο πρώτος πασέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Ο Άρης ήταν και πάλι ανταγωνιστικός, αυτή τη φορά για ένα ημίχρονο, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 18-16, ενώ στην ανάπαυλα ήταν κοντά στο σκορ με 39-43, όμως, στο τέλος ξέμεινε από λύσεις και δεν κατάφεραν να προβάλουν περισσότερη αντίσταση.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ, με τις οποίες πέρασε στην κορυφή της σχετικής «ερυθρόλευκης» λίστας, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις με 13 πόντους και 5/5 τρίποντα.

Από τον Άρη, ο Γιώργος Τσιάρας ήταν ο πρώτος σκόρερ με 15 πόντους και 10/11 βολές, ο Λαμάρκους Ριντ είχε 10 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ περιορίστηκε επιθετικά μένοντας στους 5 πόντους, μάζεψε, ωστόσο, 11 ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό για δέκατη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Πρωταθλήματος με πλεονέκτημα έδρας, ευελπιστώντας να είναι εκείνος που αυτή τη φορά θα χαμογελάσει, όπως συνέβη και το 2012. Η σειρά των τελικών ξεκινά την Κυριακή από το ΣΕΦ και αναμένεται συναρπαστική. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.