Ούτε σε προπόνηση τόσο εύκολα…

Written by  Μάι 29, 2015

Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα από τα πιο εύκολα απογεύματα της ιστορίας του σε ημιτελική φάση πρωταθλήματος και με το επιβλητικό 92-57 με το οποίο συνέτριψε τον Άρη, έκανε το 2-0 στη σειρά και πλέον πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη αποφασισμένος να τελειώσει την πρόκριση στον τελικό όσο πιο γρήγορα γίνεται.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούν να επιδεικνύουν άριστη προσήλωση στο παιχνίδι τους, έπιασαν από νωρίς τον Άρη από το «λαιμό» και δεν άφησαν κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση. Από την άλλη, η διαφορά δυναμικότητας ήταν τόσο μεγάλη που ο αγώνας ουσιαστικά μόνο κατά ελάχιστα διαστήματα μπόρεσε να δείξει ότι μπορεί να χρησιμεύσει έστω σαν ένα δυνατό τεστ ενόψει τελικών.

Όσοι πίστεψαν ότι ο Άρης θα εμφανιζόταν πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με το πρώτη παιχνίδι, διαψεύστηκαν κατηγορηματικά, αφού οι φιλοξενούμενοι άντεξαν μόλις ένα πεντάλεπτο πριν οι παίκτες του Ολυμπιακού επιβάλουν πλήρως τον ρυθμό τους και διαλύσουν κάθε πλάνο των αντιπάλων τους.

Το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ενώ στο τέλος του ημιχρόνου 47-25 με το υπόλοιπο της αναμέτρησης να αποτελεί μια τυπική διαδικασία αναφορικά με την νίκη και το μόνο που ενδιέφερε πλέον ήταν η έκταση της διαφοράς στο τέλος της αναμέτρησης.

Το τελικό 92-57 έλυσε και αυτή την απορία και πλέον όλοι στρέφουν το βλέμμα τους στην αναμέτρηση της προσεχούς Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Ολυμπιακός, με την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στα πρώτα παιχνίδια της σειράς, εμφανίζεται ως το ακλόνητο φαβορί για να τελειώσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις την πρόκριση στον τελικό.

Για τον Ολυμπιακό, σε κέφια βρέθηκαν ο Ματ Λοτζέσκι με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Γιώργος Πρίντεζης με 14 πόντους, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Βασίλης Σπανούλης με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Οθέλο Χάντερ με 7 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Από τον Άρη, υπήρχαν στιγμές που ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ήταν απελπιστικά μόνος, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ και ο Τόρεϊ Τόμας ήταν από τους λίγους που προσπάθησαν με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 47-25, 78-36, 92-57

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 13, Χάντερ 7, Ντάνστον 6, Σπανούλης 12, Ντάρντεν 3, Σλούκας 2, Λαφαγέτ 6, Λοτζέσκι 13, Πρίντεζης 14, Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 8, Κατσίβελης 6

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 7, Τσιάρας 2, Δήμας 1, Ριντ 6, Τόμας 15, Πουλιανίτης, Χαρίσης 7, Βεζένκοφ 17, Μούρτος 2, Σίμτσακ 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.