Τον στραπατσ-Άρη-σε με το «καλημέρα»

Written by  Μάι 27, 2015

Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα ξεκούραστο απόγευμα στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα των ημιτελικών του με τον Άρη και με κεκτημένη ταχύτητα από το τελευταίο… δαιμονιώδες διάστημά του, διέλυσε τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης με 98-53 και πήρε την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζεται για την πρόκριση στον τελικό του Πρωταθλήματος.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να μπουν σε περιπέτειες και απέναντι στον ελλιπή Άρη που έπαιζε με απουσίες, μπήκε δυνατά, αποφασισμένος να βάλει τις βάσεις για τη νίκη από νωρίς.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε όλους τους παίκτες του να σκοράρουν, να δείχνουν πάθος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και να βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα και είχε την ευκαιρία να τους διατηρήσει άπαντες σε αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει της κορύφωσης της χρονιάς.

Με τους Βαγγέλη Μάντζαρη και Βασίλη Σπανούλη σε κέφια και τον Μπράιαντ Ντάνστον να εκμεταλλεύεται τις εύκολες ασίστ των συμπαικτών του, η διαφορά πήγε στο +10 από το 5’ (15-5), ενώ στο τέλος του δεκαλέπτου η διαφορά ήταν ήδη στο +19 (31-12) με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ανησυχεί από το σημείο εκείνο μόνο για το να διατηρήσει σε καλό ρυθμό τους παίκτες του και να μην υπάρξουν τραυματισμοί.

Ο Άρης που δε μπορούσε να απειλήσει μέσα στο καλάθι λόγω της απουσίας του Νέιμικ, προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ με τα μακρινά σουτ του Πάσαλιτς και τις ατομικές ενέργειες από του Τόμας και Ριντ, όμως, τίποτα δεν ήταν αρκετό για να καλυφθεί η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων.

Με τους παίκτες του Ολυμπιακού να μοιράζουν πλούσιο θέαμα, το σκορ στο ημίχρονο ήταν 52-25, ενώ η διαφορά έφτασε και το +34 στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου (68-34).

Με τη διαφορά δυναμικότητας σε αυτά τα επίπεδα, οι «ερυθρόλευκοι» χρησιμοποίησαν το υπόλοιπο της αναμέτρησης για… ξεμούδιασμα, ενώ σε πολλά σημεία χαλάρωσαν και οδηγήθηκαν σε επιπόλαια λάθη, δείγμα ότι και οι ίδιοι δεν έβρισκαν περισσότερο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Παρ’ όλα αυτά, υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο Ολυμπιακός διατήρησε τη σοβαρότητά του ως το τέλος της αναμέτρησης με το τελικό 98-53 να επισφραγίζει την εμφανή διαφορά δυναμικότητας που τον χωρίζει από τον αντίπαλό του.

Κορυφαίος των γηπεδούχων ο Μπράιαντ Ντάνστον με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 κοψίματα, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ματ Λοτζέσκι με 17 πόντους. Σταθερά θετική εμφάνιση και από τον Γιώργο Πρίντεζη με 9 πόντους και 2 ριμπάουντ, τον Όλιβερ Λαφαγέτ με 12 πόντους και 3 ασίστ, τον Κώστα Σλούκα που επέστρεψε «φουριόζος» από τον τραυματισμό του με 8 πόντους και 7 ασίστ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης πρόσθεσε επίσης 8 πόντους και 7 ασίστ.

Από τον Άρη, που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το δαιμονιώδη ρυθμό των «ερυθρολεύκων», ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ήταν εκείνος που προσπάθησε ως το τέλος να μειώσει τη διαφορά, σημειώνοντας 12 πόντους, με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς είχε 11 πόντους και ο Λαμάρκους Ριντ 10.

Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους την Παρασκευή και πάλι στο ΣΕΦ, πριν η σειρά ανέβει στη Θεσσαλονίκη για το τρίτο παιχνίδι την ερχόμενη Τρίτη.

Τα δεκάλεπτα: 31-12, 52-25, 71-42, 98-53

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5, Χάντερ 6, Ντάνστον 17, Σπανούλης 8, Ντάρντεν 3, Σλούκας 8, Λαφαγέτ 12, Λοτζέσκι 17, Πρίντεζης 9, Αγραβάνης 6, Μάντζαρης 4, Κατσίβελης 3

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 11, Τσιάρας 5, Δήμας, Ριντ 10, Τόμας 6, Πουλιανίτης 4, Χαρίσης 2, Βεζένκοφ 12, Μούρτος 2, Σίμτσακ 1

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.