Σοβαρός και συγκεντρωμένος στον ημιτελικό

Written by  Μάι 23, 2015

Ο Ολυμπιακός ξεμπέρδεψε εύκολα με τον προημιτελικό επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση του Κόροιβου Αμαλιάδας και στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα με 59-91 και την Τρίτη ρίχνεται στη μάχη των ημιτελικών με αντίπαλο τον Άρη, όπου θα επιδιώξει την πρόκρισή του στον τελικό και στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος με πλεονέκτημα έδρας.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν «γκάζι» από το πρώτο δεκάλεπτο, ανέβασαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα και στη συνέχεια απόλαυσαν τη γιορτή που είχαν στήσει στις κερκίδες οι φίλαθλοι των γηπεδούχων.

Ο κόσμος της Αμαλιάδας γέμισε το γήπεδο για να χειροκροτήσει τους παίκτες της ομάδας τους που στην παρθενική τους εμφάνιση στην μεγάλη κατηγορία κατάφεραν όχι μόνο να κερδίσουν την παραμονή τους, αλλά και να μπουν στα play off του Πρωταθλήματος, ενώ η διοίκηση της ΚΑΕ Κόροιβος, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, βράβευσε τον Ολυμπιακό για τη συμμετοχή του στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Ο Κώστας Σλούκας ταξίδεψε ως την Αμαλιάδα, αλλά εξακολουθούσε να έχει ενοχλήσεις στο ισχίο και δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φουριόζος με 0-9 στο 3’ και 2-16 στο 5’, το σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου ήταν 11-27 και η διαφορά στο ημίχρονο άγγιξε τους 30 πόντους (23-52) και κάπου εκεί, οι γηπεδούχοι σκέφτονταν τις διακοπές τους και οι φιλοξενούμενοι τους ημιτελικούς με τον Άρη.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Ματ Λοτζέσκι, που από τοπ Final Four δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό «φεγγάρι» με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ και ο Όλιβερ Λαφαγέτ πραγματοποίησε καλή εμφάνιση με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Ο Βασίλης Σπανούλης προσέθεσε 10 πόντους με 7 ασίστ, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ 10 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης 3 πόντους, αλλά και 5 ασίστ.

Από την πλευρά του Κόροιβου που ολοκλήρωσε μια ονειρεμένη χρονιά, ο Μιχάλης Γιαννακίδης σημείωσε 13 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ, ενώ ο Τιμ Μπάουερς είχε 10 πόντους με 7 ριμπαόυντ και ο Ντόνοβαν Κερκ είχε 10 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο Τζος Μάτζετ είχε 5 πόντους, με 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 11-27, 23-52, 40-66, 59-91

Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Μάτζετ 5, Γιαννακίδης 13, Αγγελόπουλος, Παπαπέτρου 3, Μπόουερς 10, Βασίλιεβιτς 2, Κανονίδης 4, Φιλιππάκος 2, Κερκ 10, Ρούμπιο 6, Γαλιώτος 4, Μπατής

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 10, Χάντερ 6, Ντάνστον 7, Σπανούλης 10, Ντάρντεν 8, Παπαπέτρου 3, Λαφαγέτ 13, Λοτζέσκι 16, Πρίντεζης 4, Αγραβάνης 8, Μάντζαρης 3, Κατσίβελης 3

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.