Η Μαδρίτη ξεχάστηκε γρήγορα

Written by  Μάι 21, 2015

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του γρήγορα το Final Four της Μαδρίτης και στην πρώτη αναμέτρηση με τον Κόροιβο Αμαλιάδας για τον τελευταίο προημιτελικό της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, επικράτησε εύκολα με 91-52 και έδειξε πως επικεντρώνεται ολοκληρωτικά πλέον στον τελευταίο στόχο της χρονιάς που είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

 

Είναι αλήθεια πως η απώλεια ενός ευρωπαϊκού τίτλου αφήνει μια πικρή γεύση, κάτι που το εμφάνισαν οι Πειραιώτες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όμως, δεν άφησαν τα συναισθήματα να τους παρασύρουν και απέναντι στην ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος βρήκαν την ευκαιρία να ξεχαστούν, να ξεμουδιάσουν και να κάνουν εύκολα το πρώτο βήμα για τον ημιτελικό.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοίρασε άψογα το χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του για να τους ξεκουράσει και να τους βοηθήσει να διατηρήσουν το μυαλό τους σε εγρήγορση για το κρίσιμο κλείσιμο της χρονιάς.

Ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος είχε την ονομαστική του εορτή, δεν αγωνίστηκε για λόγους ξεκούρασης, ωστόσο, ο κόσμος τον αποθέωσε, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του, ζητώντας, παράλληλα, την παραμονή του στον Πειραιά για πολλά ακόμα χρόνια.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού, παρ’ όλο που δεν γέμισε το γήπεδο ούτε μετά από έναν ευρωπαϊκό τελικό, το λάβαρο του οποίου είχε αναρτηθεί στην οροφή του ΣΕΦ, ήταν πολύ θερμός και χειροκροτούσε τους παίκτες της ομάδας, αναγνωρίζοντας την υπερπροσπάθειά τους στο Final Four.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν σχεδόν με το μυαλό ακόμα στη Μαδρίτη, εκτός ίσως από τους Πρίντεζη και Μάντζαρη που από το ξεκίνημα έδειχναν να έχουν αφήσει την απώλεια του ευρωπαϊκού τίτλου πίσω τους. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου επέτρεψαν στο ξεκίνημα στον Κόροιβο να μένει κοντά στο σκορ, όμως, στη συνέχεια με την ώθηση που έδωσαν κυρίως οι νεαροί Παπαπέτρου και Αγραβάνης, άρχισαν να ανεβάζουν σταδιακά τη διαφορά και να «καθαρίζουν» πριν τη λήξη του ημιχρόνου (44-27) την υπόθεση νίκη.

Το τελικό 91-52 ήρθε εύκολα και οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 1-0 με τη σειρά πλέον να μεταφέρεται στην Αμαλιάδα, όπου οι φίλαθλοι του Κόροιβου αναμένεται να στήσουν ένα όμορφο πάρτι για να τιμήσουν την ομάδα τους που στην παρθενική της εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία κατάφερε να φτάσει στα playoff.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε αρκετά πληθωρική παρουσία, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν ο Δημήτρης Αγραβάνης με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, Ματ Λοτζέσκι με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, Οθέλο Χάντερ με 11 πόντους και 2 ριμπάουντ και ο Βασίλης Σπανούλης που δεν αγωνίστηκε αρκετά, αλλά πρόσθεσε 10 πόντους. Ο Όλιβερ Λαφαγέτ δεν βοήθησε αρκετά στο σκοράρισμα, αφού έμεινε στους 2 πόντους, όμως, με τις 9 ασίστ που είχε στη στατιστική του βοήθησε πολύ στο οργανωτικό και επιθετικό κομμάτι της ομάδας του.

Από τον Κόροιβο, ο Ντόνοβαν Κερκ με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Τιμ Μπόουερς με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ, ήταν εκείνοι που κατά διαστήματα προβλημάτισαν περισσότερο τους «ερυθρόλευκους».

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 44-27, 74-44, 91-52

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 2, Χάντερ 11, Ντάνστον 7, Σπανούλης 10, Ντάρντεν, Παπαπέτρου 9, Λαφαγέτ 2, Λοτζέσκι 12, Πρίντεζης 8, Αγραβάνης 14, Μάντζαρης 11, Κατσίβελης 5

Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Μάτζετ 3, Γιαννακίδης, Αγγελόπουλος 3, Παπαπέτρου 3, Μπόουερς 10, Βασίλιεβιτς 2, Κανονίδης 8, Φιλιππάκος, Κερκ 13, Ρούμπιο 5, Φουρνόδαυλος, Γαλιώτος 5

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.