«Άρμα μάχης» η άμυνά του

Written by  Μάι 06, 2015

Με ηγέτη τον Κώστα Σλούκα, ο κουρασμένος από τα συνεχή παιχνίδια, αλλά πάντα σοβαρός και προσηλωμένος στην άμυνα Ολυμπιακός, πέρασε νικηφόρα και από το «Αλεξάνδρειο» επικρατώντας του Άρη με 58-69 και πλέον έχει μία ακόμα αγωνιστική υποχρέωση το Σάββατο πριν αφιερωθεί ολοκληρωτικά στη «μάχη» του Final Four.

 

Ο Άρης μπήκε στον αγώνα με τον ενθουσιασμό της ανακοίνωσης του ονόματος του Νίκου Λάσκαρη, ο οποίος απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας και είναι ο επενδυτής που ελπίζουν ότι θα οδηγήσει και πάλι τους «κιτρινόμαυρους» σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

Παράλληλα, εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες των «ερυθρολεύκων», καθώς Λαφαγιέτ, Μάντζαρης και Ντάρντεν έμειναν στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους, αφού αντιμετώπιζαν μικροπροβλήματα τραυματισμών, αλλά και την κόπωση από τα συνεχή δύσκολα παιχνίδια του προηγούμενου διαστήματος για το Top 16 της Ευρωλίγκας και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και με τον Βεζένκοφ να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεών τους, πήραν διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο (24-12 στο 9’) και έδειξαν ότι μπορούν να κοντράρουν τον Ολυμπιακό και να διατηρηθούν σε τροχιά τετράδας.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να βρίσκει τα «πατήματά» του και στο δεύτερο ημίχρονο αντέδρασε, «έσφιξε» την άμυνά του και άρχισε να παίρνει μια διαφορά στο ξεκίνημα του τελευταίο δεκαλέπτου έχοντας ένα σερί 0-12 και εξασφάλισε την νίκη.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Κώστας Σλούκας που πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και σημείωσε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ  ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 10 πόντους και 5/5 δίποντα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του. Σταθερά καλός ο Ματ Λοτζέσκι με 9 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε 7 πόντους και πρόσθεσε επίσης 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ήταν και πάλι ο κορυφαίος του Άρη και πρώτος σκόρερ του αγώνα σημειώνοντας 19 πόντους με 4 ριμπάουντ, ενώ ο ΛαΜάρκους Ριντ είχε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 38-36, 49-55, 58-69

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.