Τους χάλασε τα σχέδια

Written by  Απρ 24, 2015

Ο Αι – Γιώργης του Ολυμπιακού ξαναχτύπησε και έστειλε τον ομάδα του πανάξια στην Μαδρίτη για να διεκδικήσει σε λιγότερο από ένα μήνα το 4ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο.

 

Ο Πρίντεζης εχει εξελίχθη σε ήρωα των «ερυθρολεύκων» και σε «δήμιο» των αντιπάλων, καθώς το κρύο αίμα, σε συνδυασμό με την απαράμιλλη για την κρισιμότητα τέτοιων αναμετρήσεων ψυχραιμία, έδωσαν ακόμα μία νίκη, ακόμα μία πρόκριση.

Το  «έπος» των «ερυθρολεύκων», όμως, θα μείνει στην ιστορία όχι τοσο για την πρόκριση -έξαλλου, δεν είναι η πρώτη φόρα που η ομάδα του Πειραιά θα δώσει το παρών σε ένα Final Four- οσο για το ότι χάλασε τα πλανά και τα σχέδια που είχε στο μυαλό του ο ισχυρός άντρας της λίγκας και Ισπανός στην καταγωγή, Τζόρντι Μπερτομέου.

Από την περσινή περίοδο, όταν η Ευρωλίγκα ανέθεσε στην πόλη της Μαδρίτης την διοργάνωση του Final Four, ένα «όραμα» περνούσε σαν σκέψη από το μυαλό των Ισπανών. Ήθελαν έναν Ισπανικό τελικό ανάμεσα στις δυο κορυφαίες ομάδες της ACB, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, σαν απόδειξη ότι κυρίαρχη δύναμη στο χώρο του μπάσκετ είναι η Ισπανία.

Από την αρχή της φετινής περιόδου όλοι μιλούσαν για αυτόν τον κρυφό πόθο, έξαλλου υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις. Η αγωνιστική ενίσχυση της Ρεάλ και οιδυναμικές μεταγραφές της πρωταθλήτριας Μπαρτσελόνα ηταν οι αποδείξεις που ζητούσε το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά και οι βάσεις για να στηριχθούν οι ελπίδες εκείνων που υποστήριζαν το πλάνο Μπερτομέου.

Η «μοίρα» της Λίγκας από την μεριά της, έκανε ό,τι ηταν δυνατό: Οι δύο ομάδες βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο στο Top 16, όπου και κατάφεραν να καταλάβουν τις δυο πρώτες θέσεις και να μπουν δυναμικά και από τη θέση του οδηγού στα play-off, ενώ η δομή της διοργάνωσης είχε «συνωμοτήσει», ώστε σε περίπτωση πρόκρισης η μόνη πιθανότητα διασταύρωσης θα ηταν στον μεγάλο τελικό. Αλλά, είπαμε, ο «Αι-Γιώργης» τους χάλασε τα πλάνα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.