Νίκη στην Πάτρα με οδηγό την άμυνα

Written by  Ιαν 26, 2015

Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε στην «Περιβόλα», ώστε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Απόλλωνα Πατρών και με το τελικό 56-67 να παραμείνει μόνος πρώτος στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

 

Όπως μαρτυρά το σκορ, το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τους «ερυθρόλευκους» που αγωνίστηκαν χωρίς τον Όλιβερ Λαφαγιέτ και πάλι στην σύνθεσή τους, να δείχνουν σημάδια κόπωσης εξαιτίας των συνεχόμενων παιχνιδιών, αφού προέρχονταν από την δύσκολη νίκη της Παρασκευής επί της Λαμποράλ Κούτσα.

Ο Αμερικανός γκαρντ κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την πολύ κρίσιμη αναμέτρηση της Πέμπτης με την Αναντολού Εφές στην Τουρκία για την πέμπτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Ο Απόλλων που προερχόταν από την πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό έβαλε από νωρίς δύσκολα στους φιλοξενούμενους, αποφασισμένος να διεκδικήσει την έκπληξη.

Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα πίεσαν από την αρχή σε όλο το γήπεδο και με τους Σκορδίλη και Ελ Αμίν να παίρνουν πρωτοβουλίες είχαν το προβάδισμα στο σκορ. Στο διάστημα αυτό, ο Σπανούλης και ο Ντάνστον από τον Ολυμπιακό ήταν οι μόνοι που έπαιρναν πρωτοβουλίες οδηγώντας την ομάδα τους στο ελάχιστο προβάδισμα του 17-18 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε πολλές αλλαγές και με την είσοδο των Πρίντεζη, Χάντερ, Σλούκα και Λοτζέσκι, ο Ολυμπιακός έγινε πιο γρήγορος και αποτελεσματικός, παίρνοντας σταδιακά μια μικρή διαφορά.

Ο Απόλλων προσπαθούσε να μειώσει στέλνοντας την μπάλα μέσα στη ρακέτα όπου ο Γάιος Σκορδίλης έκανε πολύ καλό παιχνίδι, ωστόσο, με την περιφέρεια των «ερυθρολεύκων» να έχει πάρει μπροστά, η διαφορά στο ημίχρονο έληξε σε διψήφια επίπεδα (24-34).

Ένα γρήγορο 0-10 για τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ανέβασε τη διαφορά στο +20 για τους φιλοξενούμενους και εκεί κάπου τα πράγματα άρχισαν να γέρνουν προς το «κόκκινο». Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν και με καλύτερη άμυνα και συνεχόμενους πόντους από τον Ελ Αμίν, μείωσαν τη διαφορά σε 39-51 στο τέλος της περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός κατάφερε χωρίς κόπο και, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ελ Αμίν να διατηρήσει τη διαφορά και να πάρει τη νίκη με 56-67 που τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ματ Λοτζέσκι και ο Γιώργος Πρίντεζης με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα ήταν εκείνοι που έδωσαν ώθηση στον Ολυμπιακό να πάρει τη διαφορά, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στα δύσκολα σημειώνοντας 10 πόντους με 7 ασίστ.

Για τον μαχητικό Απόλλωνα που για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική έδειξε καλό πρόσωπο απέναντι σε έναν από τους δύο «αιωνίους», ο Μουχάμεντ Ελ Αμίν ήταν ο κορυφαίος με 21 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γάιος Σκορδίλης με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 24-34, 39-51, 56-67

Απόλλων Πατρών (Βετούλας): Σκορδίλης 12, Αργυρόπουλος 2, Γκάλογουεϊ 1, Πεν 5, Φιτζπάτρικ 8, Αντωνάκης, Μπατής, Ελ-Αμίν 21, Πελεκούδας, Μολφέτας 1, Νιφόρας, Γεωργαλλής 6


Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 4, Χάντερ 4, Ντάνστον 9, Σπανούλης 10, Ντάρντεν 5, Σλούκας 4, Λοτζέσκι 13, Χριστοδούλου, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 6, Καββαδάς, Κατσίβελης 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.