Όταν έτρεξε, «καθάρισε» εύκολα

Written by  Ιαν 13, 2015

Ο Ολυμπιακός έτρεξε όσο χρειάστηκε και απέναντι σε έναν μαχητικό, παρά τις απουσίες του Άρη, πήρε εύκολα τελικά τη νίκη με 84-68 για την 12η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και παρέμεινε μόνος πρώτος στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος.



Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη στο δεύτερο δεκάλεπτο και την εδραίωσαν στο ξεκίνημα του τρίτου, όταν παίζοντας γρήγορο και μυαλωμένο μπάσκετ ανέβασαν τη διαφορά και δεν επέτρεψαν στους
«κίτρινους» να πλησιάσουν. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού τους οι 29 τελικές πάσες που μοίρασαν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, στατιστικό που σίγουρα αφήνει ικανοποιημένο τον προπονητή των Πειραιωτών.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, στα matrix του γηπέδου έπαιξε ένα βίντεο αφιερωμένο στον τεράστιο Ρόι Τάρπλεϊ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την Κυριακή, με στιγμές από το ένδοξο παρελθόν, όταν και τίμησε και τους δύο συλλόγους, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Ο Άρης που έπαιξε χωρίς τον Βασίλη Σίμτσακ, ο οποίος δεν ξεπέρασε το πρόβλημα του τραυματισμού του, αλλά και τον Νίκο Γκίκα, ο οποίος ανήκει πλέον στην Βέντσπιλς, ξεκίνησε τον αγώνα αποφασισμένος να
μείνει κοντά όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα και το κατάφερε παίζοντας μυαλωμένα και με καλές επιλογές, με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 17-17.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τους Λαφαγέτ και Πρίντεζη να οδηγούν το ρυθμό και να συνεργάζονται άψογα επιθετικά, κατάφερε να πάρει μια μικρή διαφορά που στο τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους Πειραιώτες να προηγούνται με διαφορά δέκα πόντων (45-35).

Με το ίδιο σκηνικό να επαναλαμβάνεται και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός πάτησε «γκάζι», ανέβασε τη διαφορά, η οποία έφτασε και το +20 (66-46) και το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πλέον τυπικού χαρακτήρα με τον Άρη να προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά.

Το τελικό 84-68 κρίνεται απόλυτα δίκαιο με βάση την απόδοση και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων με τον Ολυμπιακό να μένει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Όλιβερ Λαφαγέτ έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του από τη μέρα που ήρθε στον Πειραιά, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 14 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης ακολούθησε σε απόδοση με 16 πόντους και 3 ριμπάουντ. Άποντος έμεινε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης (0/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα), ο οποίος, ωστόσο, σε 22.34’ συμμετοχής είχε 9 ασίστ.

Από τον Άρη, που έμεινε στο 6-5, περιμένοντας ακόμα την απόφαση για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είχε 14 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Τόρεϊ Τόμας 12 πόντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ 11 πόντους με 4 ριμπάουντ είχε και ο Λαμάρκους Ριντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 45-35, 63-45, 84-68

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.