Νίκη στη Ν. Σμύρνη με νέα προβληματική εμφάνιση

Written by  Δεκ 15, 2014

Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κερδίσει τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη με 56-73 και να συνεχίσει το σερί των νικών του στο Πρωτάθλημα, ωστόσο, δεν εντυπωσίασε σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ παρουσίασε σε πολλά διαστήματα τις χτυπητές αδυναμίες του που ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη θα πρέπει να βελτιωθούν άμεσα.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα λόγω της διαφοράς κλάσης που υπάρχει με τους «κυανέρυθρους», όμως, τα «καμπανάκια» δεν έπαψαν να ηχούν για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που θα πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα καραδοκεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ που θα κρίνει ένα μεγάλο μέρος της πρώτης θέσης στο Πρωτάθλημα και λίγες μέρες μετά ξεκινά το Top 16, όπου τα περιθώρια για λάθη είναι πολύ περιορισμένα. Με ποσοστά 46% (6/13) στις βολές και 37% (7/19) στα τρίποντα απέναντι σε μια ομάδα που παλεύει με άπειρα προβλήματα για την σωτηρία της και οι συνολικά 21 πόντοι που δέχθηκε ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο δεν είναι μια επίδοση που θα πρέπει να ικανοποιεί το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ νευρικά με το πρώτο καλάθι να μπαίνει μόλις στο 3’ για τον Ολυμπιακό, ενώ η πολύ πιεστική άμυνα των φιλοξενούμενων ανάγκασε ήδη στο πρώτο πεντάλεπτο τους γηπεδούχους να έχουν μόλις έναν πόντο και 0/5 σουτ εντός παιδιάς, με 4 λάθη.

Με τον Πανιώνιο να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι μετά από 7 λεπτά αγώνα και τον Ολυμπιακό να ξεκινά με 0/4 ελεύθερες βολές, το τραγικό από πλευράς θεάματος πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 4-12 και να έχουν ήδη πάρει μια καλή διαφορά για τη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε την πολύ σφιχτή του άμυνα και στο δεύτεο δεκάλεπτο καταφέρνοντας να εγκλωβίσει ακόμα περισσότερο τους γηπεδούχους, που δεν έβρισκαν τρόπο να πλησιάσουν στο «ερυθρόλευκο» καλάθι. Με τον Ντάνστον να κυριαρχεί κάτω από τις δύο ρακέτες και τους Πέτγουεϊ και Σλούκα να δίνουν ενέργεια, η διαφορά παγιώθηκε πάνω από τους 10 πόντους για τους φιλοξνεούμενους, που έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 17-31.

Στο διάστημα αυτό, τα ποσοστά και των δύο ομάδων ήταν τραγικά με τους «κυανέρυθρους» να μετρούν 0/9 τρίποντα και τους «ερυθρόλευκους» 2/8 βολές και μόλις 1/9 τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο τρίτο δεκάλεπτο, αποφασισμένος να τελειώσει νωρίς την αναμέτρηση και με τον Ντάρντεν να σκοράρει γρήγορους πόντους και τους Πέτγουεϊ και Μάντζαρη να πετυχαίνουν από ένα τρίποντο, έκανε ένα σερί 2-10 στο πρώτο δίλεπτο, εκτόξευσε τη διαφορά στο 19-41 και ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση-νίκη. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν πολύ καλύτερο από πλευράς θεάματος και ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 35-53.

Η τελευταία περίοδος αρχικά φάνηκε πως θα ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να προσπαθεί να ξεκουράσει τους παίκτες του ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο Πανιώνιος, ωστόσο, με αντεπίθεση διαρκείας μείωσε τη διαφορά σε 52-62 και χρειάστηκε ένα τρίποντο από τον Βασίλη Σπανούλη, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν σχεδόν θεατής της αναμέτρησης, καθώς και ένα επιθετικό ξέσπασμα του, εξαιρετικού για ένα ακόμα βράδυ, Πέτγουεϊ, ώστε ο Ολυμπιακός να μην καρδιοχτυπήσει περισσότερο.

Το τελικό 56-73  βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με την εμφάνιση, ωστόσο, να προβληματίζει ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος σημείωσε double-double με 13 πόντους και 13 ριμπάουντ, προσθέτοντας μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Πολύ καλός ο Μπράιαντ Ντάνστον που τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους και 4  ριμπάουντ, αλλά και ο Κώστας Σλούκας που είχε 7 πόντους και 5 ασίστ, ενώ 3 πόντους και 7 ασίστ μοίρασε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Για τους γηπεδούχους, ο Χάνκοκ με 17 πόντους ήταν αυτός που αντιστάθηκε επιθετικά, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να αποτραπεί το 2-8.

Ο Ολυμπιακός έφτασε πλέον στο 9-1 στο Πρωτάθλημα και πλέον προετοιμάζεται για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης της Ευρωλίγκα με την Γαλατασαράι στην Τουρκία πριν ξεκινήσουν τα πραγματικά δύσκολα, με πρώτο το ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό στις 27/12 στο ΣΕΦ και στη συνέχεια, η πρεμιέρα του Top 16 της Ευρωλίγκα, τρεις μέρες αργότερα.

Τα δεκάλεπτα: 4-12, 17-31, 35-53, 56-73

Πανιώνιος (Αλεξανδρής): Ξανθόπουλος, Βεργίνης 7, Κουκουλάς, Σπυρόπουλος, Στρναντ 6, Μοτσενίγος 1, Σταμάτης 5, Γουντς 6, Κόλεμαν 9, Κορόλεφ 3, Προύιτ 2, Χάνκοκ 17

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 13, Χάντερ 4, Ντάνστον 18, Σπανούλης 5, Ντάρντεν 4, Σλούκας 7, Λαφαγιέτ 3, Λοτζέσκι 5, Αγραβάνης 6, Μάντζαρης 3, Καββαδάς 2, Κατσίβελης 3

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.