Βρίσκει ρυθμό ο Ολυμπιακός, κερδίζει τους νέους ο Σφαιρόπουλος

Written by  Νοε 10, 2014

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στην ομάδα των Τρικάλων και με «όπλο» την «αεροπορία» του πήρε μια άνετη νίκη με 87-72 και πλέον στρέφεται στην αναμέτρηση της Πέμπτης με την Γαλατασαράι για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα.

 

Το ΣΕΦ δεν γέμισε, καθώς οι φίλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στις κερκίδες δεν πρέπει να ξεπερνούσαν τις 3.000, ωστόσο, στο παρκέ οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν, ώστε να ικανοποιήσουν έστω τους λιγοστούς που τους τίμησαν, αλλά και να «κλειδώσουν» από νωρίς την νίκη που θα τους επέτρεπε να ξεκουραστούν ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η αναμέτρηση κρίθηκε ουσιαστικά από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν ο Ολυμπιακός πιάνοντας εξαιρετική απόδοση επιθετικά και με τους Πέτγουεϊ, Ντάνστον και Χάντερ να παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος των προσπαθειών, προηγήθηκε με 31-17 και πήρε σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός χαλάρωσε και έκανε συντήρηση δυνάμεων, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως με το σκορ στο ημίχρονο να είναι ήδη στο 54-34 το επιμέρους σκορ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν 33-38 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα και να αξιοποιήσει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Τρεμέλ Ντάρντεν, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο της ομάδας και άρχισε να παίρνει περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, παρ’ όλο που ακόμα έδειξε να βρίσκεται έξω από τα νερά του.

Ο νέος τεχνικός της ομάδας είδε τους παίκτες του, ειδικά τους Αγραβάνη και Καββαδά, που τους γνωρίζει από την κοινή θητεία τους στον Πανιώνιο, αλλά και τον Δημήτρη Κατσίβελη, ο οποίος πρόσθεσε μία ακόμα καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του, να είναι διατεθειμένοι να αρπάξουν κάθε ευκαιρία που θα τους δοθεί για να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Δεν έλειψαν, ωστόσο, και οι αδυναμίες, τις οποίες ο νέος προπονητής καλείται να εντοπίσει, να επεξεργαστεί και να δουλέψει πολύ στην προπόνηση, ώστε ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί καλύτερος στη συνέχεια.

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος διανύει περίοδο φόρμας, με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 κοψίματα, αλλά και ο Δημήτρης Αγραβάνης με 5 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 κλεψίματα συνεργάστηκαν για ένα ακόμα παιχνίδι πολύ καλά, καλύπτοντας το κενό του Γιώργου Πρίντεζη, με την επιστροφή του οποίου η θέση «4» της ομάδας θα ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο. Σε καλή μέρα βρέθηκαν επίσης οι Χάντερ με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ, Μάντζαρης με 10 πόντους και Κατσίβελης με 7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης που ξεκουράστηκε αρκετά πρόλαβε σε 17.29’’ να πετύχει 10 πόντους και να μοιράσει 6 ασίστ.

Για τα μαχητικά Τρίκαλα που άφησαν καλές εντυπώσεις, Τρέισι με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ και Τσούκοβιτς με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν σε πολύ καλή μέρα και δυσκόλεψαν την άμυνα του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 31-17, 54-34, 71-52, 87-72

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.