Σφαιρόπουλος διετίας στον Ολυμπιακό

Written by  Νοε 01, 2014

Σε γνώριμα… λημέρια επιστρέφει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων» για τα επόμενα δύο χρόνια.  

 

Οι Πειραιώτες βρίσκονταν σε αναζήτηση προπονητή εδώ και περίπου 20 μέρες, μετά την παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα έπειτα από την ήττα-αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό και το όνομα του 47χρονου τεχνικού ήταν από τα πρώτα που έπεσαν στο τραπέζι. Η επίσημη ανακοίνωση της έναρξης της συνεργασίας των δύο πλευρών σήμανε την επιστροφή του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, αφού στο παρελθόν έχει διατελέσει βοηθός αρχικά του Γιόνας  Καζλάουσκας και, στη συνέχεια, τόσο του Πίνι Γκέρσον όσο και του Παναγιώτη Γιαννάκη. Η συμφωνία είναι για συμβόλαιο δύο ετών.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Έλληνας προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το who is who του Έλληνα κόουτς…

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Μαρτίου του 1967. Άρχισε την προπονητική του καριέρα σε ηλικία 19 ετών από τα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς. 

Το 1997 πήγε στον ΠΑΟΚ και το 1999 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ως άμεσος συνεργάτης του Κώστα Φλεβαράκη.

Υπήρξε μέλος του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού αρχικά ως άμεσος συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας και μετέπειτα των Πίνι Γκέρσον και Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ως άμεσος συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας το 2009 με την Εθνική Ελλάδος ενώ ήταν και μέλος του τεχνικού τιμ του Γιάννη Ιωάννίδη στο Ευρωμπάσκετ του 2003, αλλά και άμεσος συνεράτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Τη σεζόν 2011-2012 ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.Με τη ρωσική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ρωσίας, αλλά και τη VTB League ενώ τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Έχει διατελέσει πρώτος προπονητής, εκτός από τον ΠΑΟΚ και στον Κολοσσό Ρόδου, αλλά και στον Πανιώνιο.»

Πηγή: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.