Ξέσπασε στον Απόλλωνα, ιδανικό ντεμπούτο Τόμιτς

Written by  Οκτ 13, 2014

Στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Απόλλωνα Πατρών με 82-56 και ξεκίνησε ιδανικά το φετινό πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την απρόσμενη όπως εξελίχθηκε ήττα από τον Παναθηναϊκό ήθελε μια καλή εμφάνιση και μια μεγάλη νίκη για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προξένησε το αποτέλεσμα του ΟΑΚΑ.

Κορυφαίος της ομάδας του Μίλαν Τόμιτς που ξεκίνησε ιδανικά στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» ο Βασίλης Σπανούλης, ο αρχηγος του Ολυμπιακού είχε 17 ποντους ( 4/9 δίποντα, 3/5 τριποντά) και έδειξε ότι και φέτος θα είναι το Α και το Ω και από εκείνον θα περνού οι περισσότερες οι επιθέσεις.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, ενώ μάζεψε 48 ριμπάουντ έναντι μόλις 29 των Πατρινών. Ο Απόλλων από την μεριά του ήθελε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα ήταν ακόμα επηρεασμένος από το αποτέλεσμα του Κυπέλλου, αλλα με τέτοια κακά ποσοστά στην επίθεση δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από το να ηττηθεί με τόσο μεγάλη διαφορά.

Το « βαρύ πυροβολικό» της ομάδας ο Κέβιν Γκαλογουέι κινήθηκε σε πολύ ρηχά επιθετικά νερά με μόλις 4ποντους και συνολικό ranking 4. Ο μόνος διασωθείς από την ομαδα της Αχαΐας ήταν ο Πεν Μπράντον που τέλειωσε τον αγώνα με 22 ποντους(4/4 βολες, 6/10 δίποντα και 3/11 τριποντά.

Τώρα ο Ολυμπιακός στρέφει το ενδιαφέρον του στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και στην έκτος έδρας αναμέτρηση με την Λαμποράλ Κούτσα για την πρώτη αγωνιστική της φετινής διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ ζεστός και με κύριο εκφραστή τον Βασίλη Σπανούλη πήρε διαφορά 10 ποντων(19-9) λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Οι Αχαιοί αντέδρασαν και με δυο αναπάντητα τριποντά μείωσαν στο τελικό 19-15 της πρώτης περιόδου.

Στη δέυτερη περίοδο ο Ολυμπιακός άρχιζε να ανεβάζει στροφές και με τον Κώστα Σλούκα, αλλα και με τον Δημήτρη Αγραβάνη πηραν προβάδισμα 14 ποντων(29-15 στο 14). Ο Ολυμπιακός συντήρησε τη διαφορά μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου και πάρα την αστοχία του από τη γραμμή των ελεύθερων βολών(4/13) πήγε στα απολυτήρια με σκορ ασφαλείας(41-29)

Στην τρίτη περίοδο οι παίχτες του Μίλαν Τόμιτς εμφανιστήκαν στο παρκέ ακόμα καλύτεροι τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση και με τους Όλιβερ Λαφαγιέτ, Δημήτρη Αγραβάνη και Οθέλο Χάντερ μπροστάρηδες ανέβασαν την διαφορά μέχρι τους 26 πόντους (65-39) σκορ με το οποιο έκλεισε η περίοδος.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε συντήρηση δυνάμεων εν όψει Λαμποράλ με τον Τόμιτς να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Βασίλη Μουράτο, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην Basket League,αλλα και στον Ανδρέα Χριστοδούλου.

Δεκάλεπτα: 19-15, 41-29, 65-39, 82-56

Ολυμπιακός (Τόμιτς): Πέτγουεϊ 4 (1τριπ, 5ριμπ), Χάντερ 11 (7ριμπ), Ντάνστον 13, Σπανούλης 17 (3τριπ,5ριμπ, 8ασ), Σλούκας 9 (9ριμπ,8ασ), Λαφαγιέτ 9 (3), Μουράτος 2, Χριστοδούλου 7 (1), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 6 (1τριπ, 5ριμπ, 3ασ), Κατσίβελης.

Απόλλων (Βετούλας): Σκορδίλης 4, Αργυρόπουλος 6, Γκάλογουεϊ 4, Πεν 22, Φιτζπάτρικ 5, Αντωνάκης 1, Μπατής 7 (1), Ελ-Αμιν 5 (1), Γοργώνης 2.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.