«Καυτός» από την περιφέρεια ο Ολυμπιακός

Written by  Οκτ 04, 2014

Την δύναμη της περιφερειακής του γραμμής επέδειξε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» του Ρεθύμνου, όπου με καταιγισμό τριπόντων έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής γηπεδούχου ομάδας με 71-82 και βοήθησε τον προπονητή του να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» πυροβολούσαν από παντού και με συνολικά 11/17 τρίποντα έδειξαν πως η περιφερειακή τους γραμμή επιθετικά βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Ο Ματ Λοτζέσκι προσέθεσε ένα ακόμα εντυπωσιακό επιθετικά παιχνίδι, σημειώνοντας συνολικά 21 πόντους με 4/4 τρίποντα και έδειξε πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άφησε εκτός τους Σπανούλη και Ντάνστον προκειμένου να ξεκουραστούν, να μη ρισκάρει κάποιον τραυματισμό, αλλά και να δοκιμάσει διάφορα σχήματα και να βγάλει συμπεράσματα για την ετοιμότητα παικτών που δεν παίρνουν συνήθως πολύ χρόνο συμμετοχής. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα και συστήματα, ειδικά για το πρώτο μέρος της σεζόν, όπου οι απουσίες των Παπαπέτρου και Ντάρντεν θα είναι σημαντικές για την πορεία της ομάδας.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών δοκίμασε στην θέση «3» τον Μπρεντ Πέτγουεϊ και ο Αμερικανός, παρά το μουδιασμένο ξεκίνημά του έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει λίγα λεπτά στη θέση αυτή. Ο Πέτγουεϊ είχε 9 πόντους και 6 ριμπάουντ με γενικά καλή παρουσία, ενώ πολύ καλή εμφάνισαν ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος αναμένεται να έχει αναβαθμισμένο ρόλο τη φετινή χρονιά με 7 πόντους και 9 ασίστ, αλλά και ο Όλιβερ Λαφαγιέτ που πρόσθεσε 8 πόντους και 7 ασίστ. Από την ομάδα του Ρεθύμνου, που στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου εκμεταλλεύτηκε τις πολλές αλλαγές του Ολυμπιακού και κατάφερε να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι, οι Φαγέ και Κάουνσιλ με 15 πόντους ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 33-39, 51-67, 71-82

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.