Η media day του Ολυμπιακού

Written by  Οκτ 02, 2014

Η media day του Ολυμπιακού πραγαμτοποιήθηκε με πολλά χαμόγελα και εκπλήξεις, αισιοδοξία για την χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες και πάνω από όλα, ευχές για υγεία και αγωνιστική επιτυχία.

 

Η εκδήλωση είχε την ιδιαιτερότητα ότι για πρώτη φορά μεταδόθηκε ζωντανά από το επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού στο youtube, ενώ εκτός από τα χαμόγελα, είχε και πολλές ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Πρώτος πήρε το λόγο ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος. «Θέλω να ευχηθώ σε όλους υγεία. Η ομάδα έχει ενισχυθεί και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε όλους τους στόχους. Όπως είπαμε πέρσι επιστρέφοντας από τον αποκλεισμό από τη Μαδρίτη, όπου ελπίσουμε να επιστρέψουμε και φέτος, είναι ότι αυτό που έγινε πέρσι ήταν απλώς μια στάση στην Ευρωλίγκα και συνεχίζουμε. Δεν έχει αλλάξει αυτό. Αγαπάμε την ομάδα και παλεύουμε γι’ αυτήν, βάζουμε εκατομμύρια χωρίς οικονομική ανταπόκριση μόνο γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος: «Να ευχηθώ καλή χρονιά και καλή αρχή στην ομα΄δα μας. Πιστεύω θα πάμε καλύτερα από πέρσι. Η ομάδα είναι ενισχυμένη και καλύτερη. Το financialfairplay που ίσως εφαρμοστεί από την επόμενη σεζόν στην Ευρωλίγκα θα είναι καλό. Ο  Ολυμπιακός ήδη το εφαρμόζει ατύπως, εξαιρουμένων των φόρων, εδώ και χρόνια, οπότε, αν γίνει αυτό πιστεύω θα γίνει καλύτερο Πρωτάθλημα στην Ευρωλίγκα και αυτό θα έιναι πολύ καλό και για το ελληνικό μπάσκετ».

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος ευχήθηκε με τη σειρά του υγεία σε όλους και εξέφρασε την ευχή «όταν τελειώσει η χρονιά, να έχουμε ένα χαμόγελο».

Στη συνέχεια, έγινε αναφορά στον «πόλεμο» ανακοινώσεων που έχει ξεκινήσει με τον Παναθηναϊκό, με τους προέδρους του Ολυμπιακού να δίνουν εξηγήσεις και να περνούν ξανά στην επίθεση σχετικά με τον τρόπο που αποφασισαν να κινηθούν σε επικοινωνιακό και όχι μόνο επίπεδο.

Ο Αρχικά μίλησε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δήλωσε: «Εμείς δεν το βλέπουμε ως πόλεμο ανακοινώσεων. Ο κόσμος και η κοινή γνώμη πρέπει να μαθαίνουν την αλήθεια και ποιες έιναι οι θέσεις μας. Οι δικές μας ανακοινώσεις είναι πάντα τεκμηριωμένες, με βάση τη λογική, την ηθική και τη νομική επιστήμη. Δεν συμμερίζομαι καθόλου την ισοπέδωση ότι όλοι είναι ίδιοι.

 Συνεχίζοντας και απαντώντας στο ερώτημα, αν  αυτό θα σταματήσει κάπου, ο Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε: «Αν θα σταματήσει ο Γιαννακόπουλος να βγάζει ανακοινώσεις; Δεν το ξέρουμε αυτό. Εμείς τοποθετούμαστε για πράγματα που ενδιαφέρουν την ομάδα, ενδιαφέρουν. Πρέπει να έχετε ενημέρωση. Πάμε στα πρόσφατα.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι έκπτωτος και μένει στη θέση του. Δεν πρέπει να τοποθετηθούμε επίσημα; Τώρα αν αυτός αρχίσει και απαντάει και χτυπιέται, είναι ένα άλο θέμα.

osfp-media-day

 Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι έκπτωτος με βάση την απόφαση της ΕΦΙΠ που δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή παραμένει πρόεδρος και λέει: ''Εγώ θα μείνω!''. Πήγε στον πέμπτο τελικό, ενώ δεν έπρεπε να πάει, είναι έκπτωτος με απόφαση της ΕΦΙΠ και λέει: ''Εγώ θα μείνω εκεί γιατί είμαι ο Γιαννακόπουλος!''. Σε μερικούς αρέσει αυτό. Αλλά, αν δεν υπάρχουν νόμοι στην Ελλάδα και ποιος θα τους εφαρμόσει και πότε είναι άλλο θέμα. Αλλά, είναι ξεκάθαρο τι έγινε εκεί.

Τώρα αυτά που λέει για την κλήρωση στο πρωτάθλημα... Κατάλαβε πέντε μέρες μετά τι έγινε και αντέδρασε επειδή είπαμε ότι θέλουμε ένα πρωτάθλημα χωρίς ντόπινγκ. Που είναι το κακό δηλαδή; Θέλει αυτός πρωτάθλημα με ντόπινγκ; Γιατί παρεξηγήθηκε; Γιατί χτυπιέται; Ο Χάντζος τελείωσε από τη θέση που είχε και αυτό είναι καλό για τον Παναθηναϊκό. Για να μην υπάρχουν σκιές και αμφισβητήσεις. Δεν μπορεί να είναι ελεγκτής κι ελεχόμενος ο ίδιος!

 Τι ήθελε; Πηγαίνει κάποιος παίκτης του Παναθηναϊκού, να μην λέμε και ονόματα γιατί μετά θα πείτε ότι κάτι εννοούμε, να κάνει ότι είναι να κάνει και το μπουκαλάκι να πηγαίνει στον κάθε Χάντζο; Δεν πρέπει να έχει οποιαδήποτε  ανάμειξη ο κύριος Χάντζος, ο οποίος είναι εξαιρετικός επιστήμονας. Καλό είναι, ό,τι θέλει να μην πηγαίνει στις φυσούνες με μπράβους! Να έλθει εδώ στο φως της ημέρας, να μιλήσουμε σαν άντρες. Μην κυνηγάει στελέχη του Ολυμπιακού με μπράβους στις φυσούνες.

Γιατί φωνάζουν για το ντόπινγκ; Οι ίδιοι δεν ζητούσαν έλεγχο ντόπινγκ; Με αίμα κτλ σε όλους τους παίκτες;

Βεβαίως και πρέπει οι πρωταγωνιστές να είναι πίσω, αλλά πρέπει και να προστατευθούν και να υπάρχει ισονομία και να είναι  επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα, σε όλα τα επίπεδα.

Η θέση μας είναι σαφής για τη φοροδιαφυγή. Όταν εξαγγέλονται μπάτζετ 30-40 εκατομμύρια και στον ισολογισμό είναι 10 ή 12, δημιουργεί ερωτηματικά αυτό. Τι να κάνουμε; Κάποιος πρέπει να το ψάξει.

Αν ο κ. Γιαννακόπουλος λέει ότι έχει μπάτζετ 30-40 εκατομμύρια, αλλά στον ισολογισμό φαίνονται 10, δεν είμαι εγώ αρμόδιο να πω αν αυτό είναι φοροδιαφυγή. Εμείς είπαμε ότι δεν θέλουμε πρωτάθλημα με φοροδιαφυγή. Τι πετάγεται και φωνάζει; Θέλει πρωτάθλημα με φοροδιαφυγή; Δεν καταλαβαίνω.

Ούτε πρωτάθλημα με αλητεία θέλουμε. Δηλαδή, θέλουν οι παίκτες, οι πρωταγωνιστές και οι προπονητές πρωτάθλημα με αλητεία; Πιστεύετε δηλαδή ότι τα παιδιά εδώ θέλουν πρωτάθλημα να πηγαίνουν τρεις μπράβοι να κυνηγάνε τον Σχινά μαζί με τον Γιαννακόπουλο; Θέλουμε τέτοιο πρωτάθλημα; Και μετά να λέμε “όχι, εγώ είμαι καλός” και να χαμογελάμε και να βγάζουμε φωτογραφία; Δηλαδή, τι θα γίνει αν βγει ο Αγγελόπουλος και κυνηγήσει τους διαιτητές με τους μπράβους;

Τι θα γίνει αν βγάλω εγώ μια εφημερίδα, την ''Κόκκινη''; Κάθε μέρα να βρίζω, κάθε μέρα να κάνω αυτό που κάνει η ''Πράσινη''. Τι θα γίνει; Θα τελειώσει κανένας αγώνας; Θα λένε ότι κινδυνολογούμε μετά. Ότι φοβόμαστε να το αντιμετωπίσουμε.

Αν ο Αγγελόπουλος βγάλει την ''Κόκκινη'', φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε τι θα γίνει.

Το θέμα με τις ανακοινώσεις δεν είναι μόνο δύο μήνες. Είχαν γίνει και άλλες, που έμειναν αναπάντητες. Απαντάει σε όλα λες και τον αφορούν όλα.

Η μοναδική ανακοίνωση που δεν απάντησε ο κ. Γιαννακόπουλος ήταν στην κλήρωση στην Ισπανία πέρσι, όπου έκανα μια δήλωση, ότι φαντάζομαι συμμερίζεται ότι οι πρόεδροι των ομάδων δεν πρέπει να παίζουν στοίχημα. Δεν απάντησε ποτέ. Δηλαδή τι; Θέλει να παίζει στοίχημα; Ο ίδιος ελέγχεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ για παράνομο στοιχηματισμό.

Έχει ξεκινήσει μια έρευνα δυο χρόνια. Τελικά τι έγινε μπορεί να μας πει; Ή μπήκε στο αρχείο; Είναι καλό για τον ίδιο. Αντί να έχει πάνω του, να βγει να πει ότι ελεγχόμουν για παράνομο στοιχηματισμό στη Μαλαισία...αν αυτή η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, να βγει να το πει. Το ναυπάρχουν σκιές δεν βοηθά κανέναν.

Αυτό είναι για το παράνομο στοίχημα. Υπάρχε και το νόμιμο στοίχημα, του ΟΠΑΠ τότε. Αν υπάρχουν δημοσιεύματα και λένε ότι ο κύριος Γιαννακόπουλος στοιχημάτισε 500.000 ευρώ στον τελικό του Κυπέλλου και δεν αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει. Τελικά, έπαιξε ή δεν έπαιξε στοίχημα;

Θέλουμε όλοι εμείς στο μπάσκετ εδώ να παίζουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων στοίχημα; Δηλαδή ο Αγγελόπουλος. Θέλουμε να παίζει στοίχημα στους αγώνες της ομάδας του, 500 χιλιάδες στο Κύπελλο, και μετά να διακοπεί ο αγώνας και να πάρει τα λεφτά του πίσω; Θέλουμε τέτοιες καταστάσεις; Πρέπει να αποφασίσουμε. Υπάρχουν επιτροπές τώρα με το νέο νομοσχέδιο, κάνουν συσκέψει...τελικά τι θα γίνει;

Δεν υπάρχει πόλεμος ανακοινώσεων. Είναι βασικές διαφωνίες σε στρατηγικά θέματ,α φιλοσοφίας και αρχών. Δεν υπάρχει “χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων”, όπως μπήκε ο εύκολος τίτλος. Υπάρχει ουσία από πίσω».

 Αναφορικά με το θέμα τον ασφαλιστηρίων των παικτών που συμμετείχαν στην Εθνική Ομάδα, ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε:

«Όχι δεν ήταν πλήρως ασφαλισμένοι. Έχουμε τοποθετηθεί επισήμως γι’ αυτό. Οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού δεν ήταν πλήρως ασφαλισμένοι για τη συμμετοχή τους στην Εθνική. Διαπιστώθηκε αυτό, βγήκαν ανακοινώσεις. Είναι ξεκάθαρο αυτό».

Όσο για το τι προηγήθηκε, «υπήρχε μια συνάντηση με τον κόουτς της Εθνικής, τον κύριο Κατσικάρη, πολύ πριν από την κλήρωση. Υπήρχαν πολλές επαφές και συζητήσεις με την Πολιτεία. Ήταν σαφής η βούλησή της και τι ήθελαν. Σε συνδυασμό με τις δικές μας κινήσεις, αποφασίσαμε να πάνε οι παίκτες μας στην Εθνική, για το καλό του Ολυμπιακού πάντοτε. Και των ίδιων των παικτών».

Ο κ. Αγγελόπουλος ρωτήθηκε και πάλι για το θέμα των ισολογισμών και, αν έχει αλλάξει κάτι τα χρόνια που προηγήθηκαν, αλλά και την πρότασή του για χορηγία του ιδίου για την κάλυψη των ασφαλιστηρίων συμβολαίων των παικτών της Εθνικής. «Η Ομοσπονδία για δικούς της άγνωστούς λόγους, αρνήθηκε τη χορηγία. Από εκεί και πέρα έπεσαν οι μάσκες. Της είπαμε κάτι που ήταν προς όφελος των παικτών και είπε όχι. Για τους δικούς μας παίκτες ήταν αυτό, όχι για του Παναθηναϊκού. Έτσι κι αλλιώς, δεν είχε κανέναν ο Παναθηναϊκός»

«Για τους ισολογισμούς, το μόνο που άλλαξε είναι ότι ο Παναθηναϊκός εμφάνισε κερδοφόρο ισολογισμό. Μια ιστορική εξέλιξη! Έχουν έναν ειδικό τρόπο και τα καταφέρνουν, εμείς δεν τα καταφέρνουμε. Δεν τον έχουμε βρει ακόμα... Αυτό δεν σημαίνει κάτι.

Ο Παναθηναϊκός έχει έναν τρόπο κι έχει έναν κερδοφόρο ισολογισμό ενώ ο Ολυμπιακός έχει ζημιές πολύ μεγάλες. Ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος και κάνει αυξήσεις κεφαλαίου, ο Παναθηναϊκός δεν κάνει αυξήσεις κεφαλαίου. Δεν άλλαξε αυτό. Ο Ολυμπιακός κάνει αυξήσεις κεφαλαίου, πληρώνει τους αναλογούντες φόρους των αθλητών, των προπονητών, της ομάδας, φόρος συσκέντρωσης κεφαλαίου, Φόρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και όλα αυτά. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι δεν το κάνει. Έχει βρει μια άλλη πατέντα. Δε σημαίνει κάτι αυτό. Δεν έχει αλλάξει πάντως κάτι τουλάχιστον που να το ξέρουμε», δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

 Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος συμπλήρωσε: «Αυτό που λογικά αναμένεται είναι ότι μάλλον περιμένουμε δεύτερο συνεχόμενο κερδοφόρο ισολογισμό! Πως γίνονται κερδοφόροι ισολογισμοί στο ελληνικό μπάσκετ, είναι κάτι που μόνο ο Γιαννακόπουλος ξέρει και οι λογιστές του. Εμείς ακόμα δυσκολευόμαστε, δεν το έχουμε καταφέρει. Κάτι λάθος κάνουμε, μάλλον εμείς».

Όσο για το αν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός, ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε: «Υπάρχουν μηχανισμοί, όλοι τους ξέρουν. Όταν υπάρχει μια καταγγελία, συνήθως διερευνάται. Η Λίγκα θα έπρεπε να έχει τέτοιες πρωτοβουλίες, έχει όλα τα συμβόλαια. Εμείς είμαστε υπέρ να δημοσιεύονται τα συμβόλαια και στο ίντερνετ. Προφανώς ο ΕΣΑΚΕμπορεί να κάνει πολύ λιγότερα απ’ ό,τι οι κρατικές αρχές. Αν δημοσιεύσεις π.χ. τα συμαβόλαια των ομάδων και δεις πως ένας παίκτης ξέρουμε πως έχει συμβόλαιο 700.000 ευρώ ή του δώσαμε εμείς τόσα καιδεν πήγε σε μαςκαι πήγε αλλού και δημοσιέυτηκαν90.000 στην άλλη ομάδα, τότε κάτι γίνεται.Τώρα, το τι γίνεται, όλοι καταλαβαίνουμε τι γίνεται».

Στη συνέχεια, έγιναν ερωτήσεις στον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα, σχετικά με την φιλοσοφία, με την οποία έγιναν οι φετινές μεταγραφές, καθώς και τις αγωνιστικές αλλαγές που θα παρουσιάσει ο Ολυμπιακός.

«Ο Ολυμπιακός που είναι ένα κλαμπ με ιδιαίτερα μεγάλες προσδοκίες κι απαιτήσεις να συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο τα τελευταία χρόνια, να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και να κατακτήσει τίτλους στην Ελλάδα. Επειδή, ακριβώς, οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις είναι τεράστιες, ο Ολυμπιακός έπρεπε φέτος να προσθέσει αθλητικότητα, ενέργεια και εμπειρία από το πιο υψηλό δυνατό επίπεδο. Ταυτόχρονα, οι πληροφορίες για τους παίκτες που ήλθαν που προέρχονται από πολύ καλά προπονητικά προγράμματα να είναι καλές. Συλλέξαμε τις καλύτερες πληροφορίες και για τους τρεις ξένους που ήλθαν στην ομάδα, πλήν του μικρού, του ΜΟυράτου.

Από κει και πέρα, είχαμε μια δύσκολη περσινή χρονιά. Κατακτώντας δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες, οι παίκτες του Ολυμπιακού έγιναν ανάρπαστοι στην αγορά, είχαν τεράστιες προτάσεις και κάποιοι από αυτούς τις εξαργύρωσαν.

Έτσι, ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε πέρσι να προβεί σε μια αλλαγή επτά παικτών, δια τους προπονητές δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Φέτος κάναμε μόλις τρεις προσθαφαιρέσεις, έχοντας κρατήσει έναν πολύ καλό κορμό από πέρσι, με παίκτες που έχουν μεγαλύτερη προσαρμογή και εμπειρία στα δεδομένα του υψηλότερου επιπέδου της Ευρώπης, αλλά και με νεαρούς που έχουν συν ένα χρόνο δουλειάς και εμπειρίας και νιώθουμε πλέον ότι το υλικό μας είναι έτοιμο για να ανταποκριθεί».

Σχετικά με το γεγονός ότι φέτος έγινε η επιλογή ο Ολυμπιακός να αγωνιστεί με πιο αθλητικά πεντάρια και το κατά πόσο ήταν θέμα εμπειρίας και φιλοσοφίας, ο κ. Μπαρτζώκας σχολίασε: «Η εξέλιξη του μπάσκετ όπως διαμμορφώνεται και με την αλλαγή των κανονισμών, αλλά και της αθλητικότητας των παικτών, είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί πολύ και από επιστήμονες. Ο νέος κανονισμός είναι ένα ακόμα στοιχείο για να καταλάβουμε που πηγαίνει το μπάσκετ –ακόμα και μετά από το επιθετικό ριμπάουντ, δεν έχεις 24’’, έχεις 14’’ – το μπάσκετ πάει στην ταχύτητα, τη ναθλητικότητα. Τα προηγούμενα χρόνια παίζαμε πάντα με ένα ψηλό κορμί σαν σέντερ και μέσα στη χρονιά ψάχναμε χρόνο να του δώσουμε ,γιατί οι αντίπαλοι δεν έπαιζαν ποτέ με κάτι τέτοιο. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις έναν τόσο ψηλό παίκτη και να έχει την ίδια ταχύτητα και την ίδια ταχύτητα. Κάναμε πολές συσκέψεις με τους προέδρους και η απόφασή μας ήταν να επενδύσουμε στην αθλητικότητα. Αν το πρώτο που μετράει ήταν η ταχύτητα και με βάση αυτή κινηθήκαμε».

Για το αν τα προβλήματα που δείχνει να αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός ενόψει του αγώνα Κυπέλλου τον δυσκολεύουν να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους: «Καταρχήν, δε μπορώ να πω ότι πανηγύριζα όταν έμαθα την κλήρωση. Κατά διαβολική σύμπτωση τα μπαλάκια οδήγησαν να παίξουμε στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας πάλι. Φέτος είναι διαφορετικές οι συγκυρίες. Είναι νωρίς, παίζει χωρίς κόσμο..όταν έμαθα την κλήρωση δεν ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος. Από την άλλη, δε μπορούμε να δημιουργήσουμε μια προοπτική για την ομάδα μας για ένα παιχνίδι μια ς βδομάδας, παρ’ ότι έιναι ένας τίτλος. Θα είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι μπορούμε, αν συνυπολογίσουμε τις δύο απουσίες μας που για εμάς είναι σημαντικές. Τώρα το πως θα παρουσιαστεί ο αντίπαλος, που κάνει προσθαφαιρέσεις, είναι ένα θέμα αλλά επειδή δε μπορούμε να βασιστούμε στο ρεπορτάζ, εμείς προετοιμάζουμε την ομάδα μας όσο καλύτερα γίνεται».

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος διαφώνησε με την άποψη του προπονητή. «Είναι καλό που ξεκινάμε με τον Παναθηναϊκό, γιατί θα είναι μια καλή ευκαιρία να τεστάρουμε από την αρχή τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Τι αλλάζει σε σχέση με τον τρίτο τελικό που κερδίσαμε και εξαιρέθηκε ο Σχινάς, να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα. Επίσης, είναι καλό να συναντηθούμε με τον Παναθηναϊκό τώρα, γιατί δεν θα έχουμε έναν ακόμα θρυλικό τελικό στο Ελληνικό και περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια τις προσκλήσεις από τον κ. Γιαννακόπουλο. Ευτυχώς, τώρα με το ΟΑΚΑ θα το γλιτώσουμε αυτό. Θα έχουμε πάλι έναν τελικό σε κάποια επαρχία, που χαίρεται ο κ. Βασιλακόπουλος», τόνισε.

Πρώτος από τους παίκτες του Ολυμπιακού μίλησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος μετά την περσινή χρονιά, όπου επέστρεψε μετά από τον τραυματισμό του, ελπίζει να είναι σε θέση να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την ομάδα του. «Είμαστε έτοιμοι, υγεία να έχουμε πάνω από όλα και όλος ο κόσμος και μακάρι η φετινή σεζόν να μας φέρει τους τίτλους που δε μας έφερε πέρυσι», δήλωσε ο γκαρντ του Ολυμπιακού, ενώ ερωτηθείς για το τι μπορεί να περιμένει κάποιος από τον ίδιο σε προσωπικό επίπεδο, αυτό που επεσήμανε είναι πως «πρέπει να βελτιωθώ σε πολλούς τομείς, να βάλω πράγματα στο παιχνίδι μου που δεν έκανα πέρσι, να γίνομαι καλύτερος αγώνα με τον αγώνα και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έστειλε, παράλληλα και το μήνυμά του προς όλους τους φιλάθλους, μεταφέροντας και το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα πως «θέλουμε να αποδείξουμε σε όλους πως η περσινή σεζόν ήταν μία κακή παρένθεση και ελπίζω να είναι η μόνη σεζόν από εδώ και πέρα χωρίς να έχουμε κανέναν τίτλο και χωρίς να έχουμε επιτυχίες».

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου μίλησε για τη δεύτερη χρονιά του στον Ολυμπιακό, καθώς για τον τραυματισμό του από τον οποίο τόνισε πως έχει πια αποθεραπευθεί. «Όλα καλά, επέστρεψα έτοιμος. Έχουμε ακόμα δύο φιλικά να δώσουμε και μετά θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνιδι με τον Παναθηναϊκό. Είναι μια καινούρια χρονιά, ελπίζω να μην έχουμε άλλα στραβά με τραυματισμούς, να έχουμε όλοι την υγειά μας και να είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε τους στόχους μας». Στέλνοντας ένα μήνυμα στους φίλους του Ολυμπιακού, τους κάλεσε «να είναι στο πλάι μας και στις λύπες και στις χαρές – ελπίζω οι λύπες να είναι λιγότερες- και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ο Βασίλη Μουράτος πήρε το «βάπτισμα του πυρός» σε media day και αστειεύτηκε με το ότι η παρουσίαση έγινε νωρίς για να μην.. αργήσει στο σχολείο, παραδέχθηκε πως ακόμα δεν έχει αντιληφθεί πλήρως το βήμα που έχει κάνει στην καριέρα του. «Τσιμπιόμουν για να δω αν είναι αλήθεια. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα που βρίσκομαι. Είναι τρομερή εμπειρία». Όσο για το τι ζήτησε από τους συμμαθητές του, ο ίδιος δείχνει να πατά ακόμα στη γη. «Τους ζήτησα να μην με αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Δεν έχει αλλάξει κάτι επειδή ήρθα στον Ολυμπιακό. Με ρωτούν, βέβαια, διάφορα, αλλά μέχρι εκεί».

Ο Δημήτρης Κατσίβελης ο οποίος είχε τα γενέθλιά του, αλλά τα πέρασε ασθενής, μίλησε στην αθλητικότητα, την ενέργεια στην άμυνα και τις αλλαγές που θα έχει το παιχνίδι του Ολυμπιακού τη φετινή χρονιά. «Είμαστε πιο πλήρεις από πέρσι, ο κορσμός έχει μείνει ίδιος και αυτό είναι καλό γιατί δεν αλλάζει η χημεία της ομάδας και ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από την περσινή χρονιά».

Ο Βασίλης Καββαδάς πέρασε την πρώτη του προετοιμασία με τον Ολυμπιακό και μίλησε για τα συναισθήματά του για το γεγονός ότι ο προπονητής του τον επέλεξε ναείναι στη βασική τριάδα των σέντερ. «Δεν θα πω ότι είμαι πιο αγχωμένος, σίγουρα όμως είναι ευθύνη. Η επιλογή του προπονητή είναι πούλ σημαντική για μένα, δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για ητν ομάδα»  Προς τους φίλους του Ολυμπιακού έστειλε το μήνυμα «να έχουμε μια καλή σεζόν, να κατακτήσουμε όσους περισσότερους τίτλους μπορούμε, να έχουμε υγεία και να μας στηρίζουν σε όλους τους αγώνες και στην Ευρώπη κ ι στην Ελλάδα».

Ο Σέντρικ Σίμονς μίλησε για τις προσδκίες που μπορεί να έχει κάποιος από τον ίδιο και από την ομάδα στη σεζόν που ξεκινά. «Έχουμε περισσότερους παίκτες με εμπειρία, περισσότερη θέληση για τη νίκη, σκληράδα και ομαδικότητα. Έχουμε καλύτερη ατμόσφαιρα, αφού οι περισσότεροι πια γνωριζόμαστε μεταξύ μας, αφού έχουμε μόνο λίγους νέους παίκτες». Το μήνυμά του προς τους φίλους του Ολυμπιακού ήταν ένα» «Παίζουμε σκληρά, παίζουμε για τη νίκη».

Από την πλευρά του, ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε για τη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα και την ατμόσφαιρα που έχει η ομάδα. «Είμαστε καλά μεταξύ μας, έχουμε καλή χημεία, ως επί το πλείστον γνωρίζει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, έχουμε και τα νέα παιδιά και νομίζω έχουμε καλές προσδοκίες για τη φετινή χρονιά. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η σεζόν και περιμένουμε τον κόσμο μας στα παιχνίδια».

Τελευταίος από τους συμπαίκτες του μίλησε στο επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος μίλησε για τα διαφορετικά στοιχεία που μπορεί να έχει η φειτνή σεζόν. «Καταρχήν, να ευχηθούμε υγεία στην ομάδα. Χωρίς μεγάλα λόγια, να δουλέψουμε σκληρά στο γήπεδο και να πετύχουμε τους στόχους μας». Ερωτηθείς για το βαθμό ετοιμότητας του Ολυμπιακού, ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε: «Θα ήταν τρελό το Σεπτέμβρη να είναι έτοιμη η ομάδα. Βλέπουμε ότι σταδιακά βελτιωνόμαστε, γίνεται καλύτερη, βιαζόμαστε ίσως λίγο παραπάνω γιατί είναι το παιχνίδι του Κυπέλλου την άλλη εβδομάδα. Θέλουμε η ομάδα να είναι έτοιμη μετά τα Χριστούγεννα, στο «Top 16» και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να δεθούμε και να αποκτήσουμε τη χημεία που πρέπει». Κλείνοντας έστειλε και το δικό του μήνυμα για τον κόσμο. «Τον θέλουμε κοντά μας. Ξέρουμε ότι πέρσι δεν έγιναν τα πράγματα όπως θέλαμε, αλλά είναι μέρος του αθλητισμού. Υπάρχουν επιτυχίες και αποτυχίες. Τον θέλουμε δίπλα μας, να μας ενθαρρύνει, να μας δίνει κουράγιο, δύναμη, με τη φωνή και συμπαράστασή του. Πραγματικά τον χρειαζόμαστε κοντά μας».

osfp-lafayet

 

osfp-sloukassynent

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.