Όταν παίζει άμυνα…μπορεί πολλά

Written by  Σεπ 26, 2014

Ο Ολυμπιακός κράτησε το καλό του πρόσωπο για το τελευταίο του παιχνίδι στο «Gloria Cup» της Κωνσταντινούπολης και με τη νίκη του με   επί της γηπεδούχου Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομνπράντοβιτς, πήρε την τρίτη θέση στο τουρνουά.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν πιο ώριμοι, συγκεντρωμένοι και σταθεροί στις επιλογές τους, ενώ εμφάνισαν την πολύ καλή άμυνά τους που, όπως όλοι γνωρίζουν είναι το κομβικό σημείο στο παιχνίδι που θα κρίνει πολλά στη διάρκεια της σεζόν.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά την αναμέτρηση, πολύ άστοχες και με κακές επιλογές στην επίθεση, ενώ, αντίθετα, οι άμυνες ήταν που είχαν τον πρώτο λόγο. Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, ένα ξέσπασμα του Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος έκανε ένα πολύ καλό επιθετικά παιχνίδι, πετυχαίνοντας 11 πόντους σε 3’, έβαλε τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού και έκτοτε δεν έχασε το προβάδισμα σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και πάλι για αρκετή ώρα το σχήμα με τα τρία γκαρντ, αφού μετά τους τραυματισμούς των Ντάρντεν και Παπαπέτρου είναι κάτι που θα χρησιμοποιήσει αρκετά στο ξεκίνημα της χρονιάς και είδε τους Μάντζαρη και Σλούκα να είναι σε καλή κατάσταση και, μαζί με τους Σπανούλη, Λαφαγιέτ και Κατσίβελη να έχουν καλή απόδοση στην περιφέρεια.

Επιπλέον, η πολύ καλή εμφάνιση του Πέτγουεϊ θα τον βοηθήσει να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του, κάτι που χρειάζεται ο Ολυμπιακός σε μια σεζόν που έχει πολύ δρόμο και αμέτρητα δύσκολα παιχνίδια, με την ομάδα να χρειάζεται την παρουσία όλων των παικτών.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες χαλάρωσαν και η Φενέρ μείωσε τη διαφορά, ωστόσο, η πολύ καλή άμυνα του Ολυμπιακού κράτησε μια φύσει επιθετική ομάδα σε πολύ χαμηλά επίεπδα, κάτι που είναι από τα θετικά που, μαζί με τις

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 29-38, 42-59, 60-69

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.