Με το «δεξί» στο «Gloria Cup» ο Ολυμπιακός

Written by  Σεπ 24, 2014

Θετικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο «Gloria Cup» της Κωνσταντινούπολης, όπου στην πρεμιέρα του τουρνουά οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Αναντολού Εφές με 73-79 και έδειξαν πως λίγο πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις, βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλά σχήματα, ενώ χρησιμοποίησε για αρκετή ώρα στη θέση «3» τον νεαρό Χριστοδούλου, καθώς, ελλείψει Παπαπέτρου και Ντάρντεν, ο Ματ Λοτζέσκι είναι ο μοναδικός «καθαρόαιμος» παίκτης που αγωνίζεται σε αυτή τη θέση. Παρ’ όλα αυτά, ο Αμερικανός με βέλγικο διαβατήριο, στο ξεκινημα της χρονιάς δείχνει «πυραυλοκίνητος» και, με κεκτημένη ταχύτητα από τις εμφανίσεις του με την Εθνική Βελγίου στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, κάνει τον προπονητή του πιο αισιόδοξο ότι μετά την πρώτη του μεταβατική σεζόν, φέτος θα μπορέσει να προσφερει πολλά περισσότερα.

Ο Λοτζέσκι πέτυχε 20 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ και μαζί με τους Σπανούλη που είχε 14 πόντους και 7 ασίστ και Ντάνστον με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ, ήταν οι κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό. Εκτός έμεινε στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος είχε ενοχλήσεις στη μέση και προτιμήθηκε για προληπτικούς λόγους να προφυλαχθεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη την Μάλαγα και, εφόσον νικήσουν θα αγωνιστούν στον άτυπο τελικό του τουρνουά την Περασκευή.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 41-49, 61-60, 73-79

Στο επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού στο youtube αναρτήθηκαν τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.