«Ερυθρόλευκη καταιγίδα» για το 1-1

Written by  Μάι 27, 2014

Αποφασισμένος και εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός μετέτρεψε τον δεύτερο τελικό σε σόου και με το επιβλητικό 89-64 σκόρπισε τον Παναθηναϊκό, ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και πλέον πηγαίνει με την ψυχολογία στα ύψη στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη με στόχο να πάρει προβάδισμα και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα  για τον τίτλο.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν συνάντησαν αντίσταση σε κανένα σημείο του αγώνα, είχαν τρομερή ευστοχία έξω από τα 6,75 μ. ολοκληρώνοντας με 13/25 προσπάθειες και με τον Γιώργο Πρίντεζη να εκμεταλλεύεται την απουσία του Τζέιμς Γκιστ που αποδυνάμωσε τη ρακέτα των φιλοξενούμενων πήρε μια εύκολη νίκη με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να κάνει στο τέλος συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε έπειτα από πάρα πολλές αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκο να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό, να πιέσει στην άμυνα και να τρέξει στην επίθεση, αφήνοντας τον αντίπαλό του με τις συγκεκριμένες αδυναμίες που εντοπίζονται από την αρχή της χρονιάς, να μη μπορεί να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό του.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν «δαιμονισμένα» στον αγώνα και με εξαιρετική ευστοχία από τη γραμμή του τριπόντου έχτισδαν γρήγορα μια διαφορά που στα μισά της πρώτης περιόδου ήταν ήδη διψήφια (16-5), ενώ με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να μη μπορούν να βρουν λύσεις ούτε στην επίθεση ούτε στην άμυνα, έκλεισε θριαμβευτικά το δεκάλεπτο με το εμφατικό 29-12 που με την εικόνα της αναμέτρησης φάνταζε πως είχε κρίνει από νωρίς την έκβαση του αγώνα.

Έτσι και έγινε, αφού ο ρυθμός του Ολυμπιακού δεν έπεσε παρά μόνο στην τελευταία περίοδο, όταν και με τη διαφορά σταθερά πάνω από τους 25 πόντους η αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα είχε χαθεί και η σκέψη πλέον είχε αρχίσει να πηγαίνει στον πολύ κρίσιμο τρίτο τελικό της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ.

Το τελικό 89-64 βρήκε τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς να πανηγυρίζουν μια ευρεία νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου τους έπειτα από πολύ καιρό και να ζητούν εντόνως την νίκη και στο ΟΑΚΑ που θα τους φέρει πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Η ατμόσφαιρα ήταν θερμή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ πολλές φορές δεν έλειψαν τα παρατράγουδα με κροτίδες και καπνογόνα, αλλά και επεισόδια μεταξύ οπαδών που οδήησαν τους υπευθύνους του γηπέδου και της διοίκησης του Ολυμπιακού να κάνουν συχνά συστάσεις προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος τιμωρίας της έδρας.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Παναθηναϊκός βυθίστηκε σε έντονο προβληματισμό, αφού σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν κατάφερε να πιάσει καλή απόδοση και, παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα έβρισκε λύσεις σε όλα τα προβλήματα που έθετε ο Ολυμπιακός έχοντας σημειώσει ένα σημαντικό σερί επιτυχιών, αυτή τη φορά δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στο ρυθμό που του επέβαλλαν οι αντίπαλοί του. Καταλυτικός παράγοντας ήταν η απουσία του Τζέιμς Γκιστ που δημιούργησε τεράστια κενά μέσα στη ρακέτα της ομάδας και έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Ολυμπιακού να διεισδύουν με μεγαλύτερη άνεη, χωρίς την «βαριά σκιά» της παρουσίας του.

Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους με 6 ρμπάουντ, έχοντας κερδίσει πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια, ανανεωμένος ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης που χρωστούσε μία καλή εμφάνιση σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σημειώνοντας 11 πόντους με 6 ασίστ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης ολοκλήρωσε τον αγώνα με 12 ποντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από τον Παναθηναϊκό, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης απέδειξε ότι διανύει περίοδο φόρμας με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης που αγωνίστηκε για 30 λεπτά σε έναν  αγώνα που είχε κριθεί από νωρίς, σημείωσε 12 πόντους.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου την Πέμπτη στον τρίτο τελικό που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται μπροστά στο κοινό του και να θέλει να υπερασπιστεί την έδρα του και τον Ολυμπιακό να επιθυμεί να κάνει το πρώτο break σε τελικούς επί του «αιώνιου» αντιπάλου του από το 1993.

Τα δεκάλεπτα: 29-12, 48-29, 67-46, 89-64

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.