Βόλτα στην…Πόλη που λατρεύει

Written by  Απρ 04, 2014

Χωρίς το άγχος του αποτελέσματος, αφού η πρόκριση ήταν ήδη εξασφαλισμένη, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει την Αναντολού Εφές με 78-83 για την προτελευταία αγωνιστική του Top 16 και πλέον, προσανατολίζεται στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ στην αυλαία του ομίλου για να δει σε ποια θέση θα τερματίσει στον όμιλο και αν θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ ή την ΤΣΣΚΑ στα προημιτελικά.

 

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν είχαν κανένα άγχος αφού πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης η πρόκριση είχε ήδη κριθεί μετά την νίκη της Λαμποράλ Κούτσα επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ που έστειλε και τις δύο ελληνικές ομάδες στην οκτάδα της διοργάνωσης. Έτσι, δεν είχε να ανησυχήσει καθόλου για τις απουσίες των Πρίντεζη και Περπέρογλου που δεν ακολούθησαν την αποστολή λόγω των προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετωπίζουν, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να κάνει διαχείριση του χρόνου μεταξύ των παικτών.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δίδυμο Ντάνστον και Σερμαντίνι μέσα στη ρακέτα με τον γεωργιανό σέντερ να παίρνει τις πρώτες επιθέσεις και να βάζει από νωρίς τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού. Από την πλευρά της η τουρκική ομάδα προσπαθούσε να απειλήσει με μακρινά σουτ, μένοντας κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου που έκλεισε με τον Ολυμπιακό να προηγείται οριακά με 18-19, έπειτα από καλάθι του Σλούκα.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου και την είσοδο του γεμάτου ενέργεια Μπρεντ Πέτγουεϊ και την επιθετική αφύπνιση του Λοτζέσκι, ο Ολυμπιακός άρχισε να χτίζει σταδιακά μια διαφορά. Σημαντικό στοιχείο του δεκαλέπτου η πολύ καλή παρουσία του Μαρντί Κόλλινς, ο οποίος πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνισή του με τα «ερυθρόλευκα», καθώς οργάνωσε πολύ καλά την επίθεση του Ολυμπιακού, κάνοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα χαρούμενο για την επιλογή του να τον εμπιστευθεί έπειτα από καιρό.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα και, κυρίως των ριμπάουντ έχοντας ήδη 21 έναντι 14 της Εφές και ανέβαζε σταδιακά τη διαφορά, η οποία στο τέλος του ημιχρόνου έφτασε το +11 με το σκορ στο 32-43.  

Με τον Μίλκο Μπιέλιτσα να ξεκινάει δυνατά επιθετικά, η Εφές προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ καλά διαβασμένοι και έβρισκαν λύσεις κάθε φορά που η διαφορά μειωνόταν. Τελευταία φορά που η τουρκική ομάδα πλησίασε ήταν στο 25’ με καλάθι του πρώην «ερυθρόλευκου» Τζαμόν Γκόρντον για το 48-50, όμως, ο Ολυμπιακός με τους Σπανούλη και Λοτζέσκι να είναι και πάλι σε πολύ καλή κατάσταση, ξανάχτισαν μια καλή διαφορά που στο τέλος του δεκαλέπτου έφτασε το +9 για να κλείσει η περίοδος με σκορ 60-67 υπέρ των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Με τις δύο ομάδες να έχουν χαλαρώσει αρκετά, το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν αρκετά θεαματικό, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να ανεβάζουν τη διαφορά στο +12 (62-74) και τους γηπεδούχους με κύριους εκφραστές τους Βασιλειάδη και Μπιέλιτσα, να προσπαθούν να μειώσουν τη διαφορά.

Το παιχνίδι κύλησε φυσιολογικά και ο Ολυμπιακός πήρε τελικά τη νίκη με 78-83 και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις εκτός έδρας υποχρεώσεις του στο φετινό Top 16. Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό ήταν για μία ακόμα φορά ο Βασίλης Σπανούλης που μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 17 πόντους και 4 ασίστ, ο Ματ Λοτζέσκι με 13 πόντους και ο Μπράιαν Ντάνστον με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ειδική μνεία αξίζει να γίνει στην παρουσία του Μαρντί Κόλινς που ήταν ίσως για πρώτη φορά από την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό καλός, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 4 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από την τουρκική ομάδα ξεχώρισε η τριπλέτα των Βασιλειάδη, Μπιέλιτσα και Γκόρντον με 16, 14 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον στρέφονται στον τελευταίο αγώνα του ομίλου την ερχόμενη εβδομάδα με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, όπου μπορεί να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο, κάθε ντέρμπι «αιωνίων» έχει το δικό του «χρώμα». Επιπλέον, η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα κρίνει ποια ομάδα θα τερματίσει στην τρίτη και ποια στην τέταρτη θέση, με την αγωνία να κρατά για μία μόνο ημέρα, μέχρι να εξακριβωθεί αν θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας την Ρεάλ ή την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με φόντο την πρόκριση στο Final Four.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 32-43, 60-69, 78-83

Αναντολού Εφές: Οσμάν 4, Βασιλειάδης 16, Μπατούκ 8, Γκονλούμ 7, Γκιλιτσλί 2, Σαβάνοβιτς 3, Γκόρντον 16, Πλάνινιτς 8, Κοσούτ, Μπιέλιτσα 14

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 6, Σερμαντίνι 10, Ντάνστον 13, Σπανούλης 17, Παπαπέτρου 5, Σλούκας 7, Κόλλινς 4, Σίμονς 6, Μάντζαρης, Καββαδάς 2, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13

Αναντολού Εφές: 19/40 δίποντα, 10/25 τρίποντα, 10/16 βολές, 21-11 ριμπάουντ, 18 ασίστ, 7 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 7 λάθη

Ολυμπιακός: 21/38 δίποντα, 9/20 τρίποντα, 14/19 βολές, 26-12 ριμπάουντ, 20 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 12 λάθη

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.