Ελευθερία-Νίκη και Γιάννινα-Παναθηναϊκός τα ζευγάρια του κυπέλλου

Written by  Μαρ 13, 2023

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ η κλήρωση του Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών με την διοργάνωση να φιλοξενείται το διάστημα 24-26 Μαρτίου στο κλειστό της Ζωφριάς στα Άνω Λιόσια.

Στo Final 4 έχουν προκριθεί Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, Νίκη Λευκάδας και Ελευθερία Μοσχάτου.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας για την κλήρωση ανέφερε: «Το Final 4 θα διεξαχθεί στο κλειστό της Ζωφριάς στα Ανω Λιόσια. Οι ημιτελικοί θα γίνουν στις 24 Μαρτίου και ο τελικός στις 26 Μαρτίου. Εύχομαι αυτή η διοργάνωση να αποτελέσει διαφήμιση του μπάσκετ γυναικών και όλες οι ομάδες να παρουσιαστούν υγιείς».

Από την πλευρά της η Άννη Κωνσταντινίδου μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και εκ των υπευθύνων του μπάσκετ γυναικών δήλωσε: «Ευχή όλων μας είναι να γίνουν ωραίοι αγώνες. Καλή επιτυχία και στις τέσσερις ομάδες, πάνω απ’ όλα υγεία».

Ακολούθησε η κλήρωση και τα ζευγάρια που αναδείχθηκαν ήταν τα εξής:

Παρασκευή 24 Μαρτίου

Α’ Ημιτελικός: Παναθηναϊκός ΑΟ – ΠΑΣ Γιάννινα

Β’ Ημιτελικός: ΑΟ Ελευθερία Μοσχάτου – ΑΣ Νίκη Λευκάδας

Τελικός – Κυριακή 26 Μαρτίου

Νικητής Α’ Ημιτελικού – Νικητής Β’ Ημιτελικού

Δηλώσεις εκπροσώπων των ομάδων:

Λολίτα Λύμουρα (Τιμ μάνατζερ Παναθηναϊκού): «Πρόκειται για μια γιορτή του μπάσκετ. Για μας το κύπελλο είναι ένας από τους στόχους της χρονιάς και θα τα δώσουμε όλα για να το κατακτήσουμε. Είναι παιχνίδια νοκ άουτ και κάθε ομάδα έχει το ποσοστό που της αναλογεί».

Γιάννης Ζήκος (Αντιπρόεδρος ΠΑΣ Γιάννινα): «Είμαστε ευχαριστημένοι που συμμετέχουμε στο Final 4 έχοντας μάλιστα πετύχει και τον στόχο της παραμονής μας στην Α1 κατηγορία. Ο Παναθηναϊκός με τον οποίο κληρωθήκαμε στον ημιτελικό είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Είναι σημαντικό να ζήσουμε την εμπειρία μιας τέτοιας διοργάνωσης».

Αρης Δημητρίου (Πρόεδρος Ελευθερίας Μοσχάτου): : «Αντίπαλος μας στον ημιτελικό θα είναι η Νίκη Λευκάδας και θα γίνει ένα παιχνίδι απέναντι σε ισοδύναμες ομάδες. Εύχομαι να διαφημιστεί όσο γίνεται καλύτερα ο χώρος του μπάσκετ γυναικών, να γίνει μια ωραία διοργάνωση και να κερδίσει ο καλύτερος».

Γεωργία Λάζαρη (Πρόεδρος Νίκης Λευκάδας): «Εύχομαι να διεξαχθεί μια ωραία διοργάνωση και νικητής μέσα από τους αγώνες να αναδειχθεί το μπάσκετ γυναικών.  Η ομάδα μας θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.