«Να μαζέψουμε τα κομμάτια μας»

Written by  Μαρ 07, 2014

Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, αλλά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του ήταν μετά το τέλος του αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος ουσιαστικά παραδέχθηκε πως η δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στον όμιλο του Ολυμπιακού χάθηκαν.

 

«Νοιώθω ότι σήμερα ότι έγινε μια τεράστια προσπάθεια για την ομάδα μου με βάση τις συνθήκες. Δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια, αλλά το αποτέλεσμα δε μας δικαίωσε. Είναι το τρίτο παιχνίδι που στην ουσία κρίθηκε σε μια απόφαση στο τέλος. Ο Ντάνστον που έκανε εκπληκτική εμφάνιση έχασε δύο βολές. Ευστόχησαν σε πολλά μεγάλα σουτ με αποκορύφωμα το τρίποντο του Χάκετ. Χωρίς να έχω κανένα παράπονο από τη διαιτησία, αλλά ήταν καθαρή μεταφορά της μπάλας από τον Λάνγκφορντ στη φάση που ο Χάκετ έβαλε το τρίποντο. Επιπλέον, ένα σουτ από τον Λαβάλ μπήκε στη λήξη από σημείο που δεν αστοχεί σχεδόν ποτέ. Με αυτά είχαν αυτοπεποίθηση έβαλαν πολλά μεγάλα σουτ κι έτσι δυστυχώς αυτή η συγκλονιστική προσπάθεια που έγινε και από τους παίκτες και από τον κόσμο δε μας κάνει να φεύγουμε με χαμόγελο. Συνεχίζουμε, αν και η δεύτερη θέση που δίνει πλεονέκτημα απομακρύνεται για να μην πω χάθηκε, αλλά πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε», δήλωσε αρχικά ο κ. Μπαρτζώκας, ενώ ερωτηθείς για το μικρό ροτέισον που έκανε στο παιχνίδι (σ.σ. ο Σίμονς δεν αγωνίστηκε καθόλου) σχολίασε: «Όποια απόφαση και να πάρεις, κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις από κάθε απόφαση. Κάποιοι παίκτες έπαιξαν περισσότερο από ό,τι συνηθίζεται. Από το αποτέλεσμα δικαιώνονται ή όχι οι αποφάσεις που παίρνεις. Η σκέψη μου ήταν έτσι και αλλιώς πριν το ματς να μικρύνω το ροτέισον».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη νίκη της Αρμάνι, αλλά προσγειωμένος και χωρίς να πανηγυρίζει, εμφανίστηκε από την πλευρά του ο προπονητής της ιταλικής ομάδας, Λούκα Μπάνκι. «Πρέπει να συγχαρούμε και τις δύο ομάδες για το παιχνίδι που παίξαμε. Ήταν συναρπαστικό παιχνίδι που κανένας δεν ήθελε να παρατήσει. Ο Ολυμπιακός προσέγγισε απίστευτα το παιχνίδι με μεγάλη ενέργεια, όπως είχαμε προβλέψει, προσπαθώντας να ανταποκριθεί σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση χωρίς τον Σπανούλη. Δείξαμε φοβερό χαρακτήρα σε ένα τέτοιο γήπεδο. και νομίζω ότι τα καταφέραμε.

Στο τέλος μιας πρώτης περιόδου και σε μία εξαιρετική δεύτερη περίοδο. Φοβήθηκα ότι στο τέλος ήμασταν λίγο να έχουμε την μπάλα και να δώσουμε στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να κερδίσει το παιχνίδι. Είναι η δεύτερη εκτός έδρας νίκη μας και βήμα βήμα ανεβάζουμε την αυτοπεποίθησή μας», δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Μπάνκι. Ερωτηθείς για το αν με αυτή τη νίκη έχει εξασφαλιστεί ουσιαστικά η πρόκριση και αν πλέον μπαίνει άλλος στόχος για τη συνέχεια, ο προπονητής της Αρμάνι ήταν κατηγορηματικός.


«Σε καμία περίπτωση. Πρέπει να δούμε ότι παίζουμε σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους στην ιστορία της Ευρωλίγκα. Είναι σκληρός, κλειστός και κάθε παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Αυτό που είπα στην ομάδα μου είναι ότι πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Τα πάντα μπορούν να γίνουν κάθε νύχτα. Πρέπει να ξεχάσουμε το αποψινό παιχνίδι γιατί το επόμενο θα είναι πιο δύσκολο. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα εκτός από την Μπαρτσελόνα που μπορεί να έχουν ένα εκπληκτικό ρεκόρ, αλλά δεν πιστεύω ότι θα τελειώσουν αήττητοι», πρόσθεσε ο κ. Μπάνκι. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.