Στόχος…. «απόδραση» από το ΟΑΚΑ

Written by  Φεβ 18, 2014

Μετά την αγχώδη νίκη επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του Top 16 σε ένα ντέρμπι διαφορετικό από τα προηγούμενα τρία που έχουν δώσει ήδη οι δύο ομάδες.

 

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται στο 4-2 στον όμιλό τους, ενώ ο «αιώνιος» αντίπαλος στο 3-3 κάτι που σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη όχι μόνο κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την δεύτερη θέση, αλλά, ταυτόχρονα, αναγκάζουν έναν από τους βασικούς συνδιεκδικητές να χάσει ακόμα περισσότερο πολύτιμο έδαφος.


Παρ’ όλα αυτά, όλοι στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού έχουν αντιληφθεί πως η αποστολή του μόνο εύκολη δεν θα είναι δεδομένου και του… βεβαρημένου παρελθόντος τους στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα πρέπει να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που του θέτει κάθε φορά ο αντίπαλός του, με τα οποία καταφέρνει να αποσυντονίζει όλη την ομάδα του.

Το βέβαιο είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» ξέρουν πως θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο του παιχνιδιού τους, να βρουν λύσεις ώστε να τρέξουν και να περάσουν τη μπάλα μέσα στο καλάθι κάτι που σε κανένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν έχουν καταφέρει ως σήμερα, αλλά, κυρίως, να αξιοποιήσουν την ενέργεια και το πάθος που δίνει στη ρακέτα ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος έλειψε πολύ στις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, καθώς τόσο ο –ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα – Μίρζα Μπέγκιτς όσο και ο Ιωάννης Παπαπέτρου ξεπέρασαν τα προβλήματα στον αυχένα και τον ώμο αντίστοιχα και τέθηκαν στη διάθεση του προπονητής τους. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.