Το μυαλό στην Εφές με ανοικτό παράθυρο για ενίσχυση

Written by  Φεβ 11, 2014

Στην δύσκολη τριάδα αγώνων που ακολουθεί για πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα επικεντρώνεται πλέον ο Ολυμπιακός με στόχο αντίστοιχες νίκες που θα τον φέρουν σε καλύτερη θέση στη διεκδίκηση των στόχων του. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» ρίχνουν κλεφτές ματιές στην αγορά για την ενίσχυσή τους.

 

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ και θέλει τη νίκη προκειμένου να ανεβάσει το ρεκόρ του στο 4-2 και να πάει με καλή ψυχολογία στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ενδιάμεσα, θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα αντιμετωπίσει στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, δείχνοντας ότι έχουν ξεπεράσει αρκετά το τραγικό διάστημα του Ιανουαρίου, ωστόσο, αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και σε νίκες μέσα στο παρκέ.

Περιθώρια για άλλες απώλειες τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχουν και γι’ αυτό ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να έχει όλους τους παίκτες του σε εγρήγορση. Το φιλικό ξεμούδιασμα της Κυριακής με την ΑΕ Ν. Κηφισιάς του έδωσε την ευκαιρία να διατηρήσει τους παίκτες σε φόρμα και να δοκιμάσει σχήματα δίνοντας χρόνο και στους νεαρούς αθλητές της ομάδας.

Παράλληλα, ο τεχνικός και η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» βρίσκονται σε εγρήγορση έχοντας ανοιχτές κεραίες στην αγορά αναζητώντας ενδεχομένως παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ομάδας, καθώς στο περιθώριο της έναρξης του δευτέρου γύρου του Top 16 οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν παίκτες στο ρόστερ τους.

Στον Ολυμπιακό ήδη περιμένει ο Τζαμάριο Μουν, ο οποίος έχει αποκτηθεί εδώ και περίπου ένα μήνα, χωρίς να έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η πιθανότητα απόκτησης και ενός ακόμα ψηλού, δεδομένου ότι ο Μίρζα Μπέγκιτς δεν έχει ικανοποιήσει μέχρι στιγμής με την απόδοσή του.

Δεν θα ήταν, όμως, απίθανη ακόμα και η απόκτηση ενός περιφερειακού παίκτη, ο οποίος θα μπορεί να δώσει πολύτιμες ανάσες στον Βασίλη Σπανούλη αναφορικά με την οργάνωση του παιχνιδιού, αναπληρώνοντας ουσιαστικά το κενό που αφήνει η απουσία του Έισι Λο. Ο Μαρντί Κόλινς, ο οποίος αποκτήθηκε γι’ αυτή τη θέση, δείχνει καλά αμυντικά στοιχεία, αλλά στην οργάνωση του παιχνιδιού δεν αποδίδει αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει. Οι διοίκηση της ομάδας σε συνεννόηση με το προπονητικό τιμ έχει ανοικτές «κεραίες» σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάτι καλύτερο, ωστόσο, αυτό που προέχει περισσότερο είναι η συνέχιση της ανοδικής πορείας και η νίκη στα τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν, ιδιαίτερα για την Ευρωλίγκα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.