Με νέα πρόσωπα στη δωδεκάδα για το «διπλό» στο ΟΑΚΑ

Written by  Ιαν 20, 2014

Να ορθώσει ξανά το ανάστημά του και να ξαναμπεί σε τροχιά ανόδου θα επιδιώξει απόψε στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, που, απέναντι στον Παναθηναϊκό θα διεκδικήσει τις τελευταίες πιθανότητές του για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά και μία νίκη γοήτρου που θα ανεβάσει και πάλι την ψυχολογία του έπειτα από το σερί των αποτυχιών τον προηγούμενο μήνα.

 

Ο Ολυμπιακός με νίκη θα πλησιάσει τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και πλέον θα ελπίζει σε κάποιο στραβοπάτημά του στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, ώστε να είναι εκείνος που στους τελικούς θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Πάνω από όλα, όμως, αυτό που θα ζητήσουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι εκείνη τη νίκη που θα βάλει τέλος σε ένα σερί αποτυχιών που τους έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη, πριν από την πραγματικά πολύ σημαντική αναμέτρηση – «ζωής ή θανάτου» απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του αγώνα και τόνισε πως κάθε αναμέτρηση μεταξύ των δύο «αιωνίων» έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία.

«Τα παιχνίδια Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού είναι πάντα ξεχωριστά και έχουν ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται κατά τη διεξαγωγή του παιχνιδιού. Εμείς έχουμε δυο νέα πρόσωπα στο ρόστερ μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσουν στην ατμόσφαιρα ενός τέτοιου ντέρμπι. Έχουμε παίξει με τον Παναθηναϊκό αρκετές φορές και δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα να αναλύσουμε», ανέφερε στις δηλώσεις του ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης θα έχει στη δωδεκάδα του τα δύο νέα αποκτήματα της ομάδας, Μαρντί Κόλινς και Τζαμάριο Μουν, οι οποίοι θα πάρουν την πρώτη τους γεύση από την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα ντέρμπι και θα έχει έναν επιπλέον προβληματισμό τόσο για την ενσωμάτωσή τους όσο και στη διαχείριση του ροτέισον.

Στο τεχνικό κομμάτι, το βασικότερο που έχει αναλύσει στους παίκτες του είναι ο έλεγχος των ριμπάουντ, εκεί που οι «πράσινοι» έχουν κυριαρχήσει στις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις, αλλά και η προσήλωση και η ενέργεια στην άμυνα, που τα τελευταία παιχνίδια έχει χαθεί.

Πάνω από όλα, αυτό που θα ζητήσει είναι το καθαρό μυαλό και η συγκέντρωση που έχει λείψει πολύ τον τελευταίο μήνα, ειδικά μετά την αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων για τον ημιτελικό Κυπέλου. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.