Η FIBA «παγώνει» τα ranking του 3x3

Written by  Απρ 28, 2020

Όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, τα Rankings του 3x3 σε όλες τις κατηγορίες, ατομικές, ομαδικές και διεθνείς, παγώνουν μέχρι νεωτέρας.

Το σύστημα αξιολόγησης του FIBA 3x3 Rankings βασίζεται στις 9 καλύτερες επιδόσεις των παικτών τους 12 προηγούμενους μήνες. Ο Απρίλιος παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής σεζόν, ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και προκειμένου να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των παικτών, προπονητών, παραγόντων και θεατών, όλες οι διοργανώσεις της FIBA έχουν ανασταλεί από τις 13 Μαρτίου.

Εξαιτίας αυτής της αναστολής αποφασίστηκε πως

-          Όλα τα rankings έχουν παγώσει από την 1η Απριλίου μέχρι την άρση της αναστολής από την FIBA ή μέχρι νεώτερη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από την Παγκόσμια Ομποσπονία.

-          Όλοι οι βαθμοί που συγκεντρώνονται κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, θα εξακολουθούν να μετρούν, αλλά θα υπολογίζονται στην ετήσια καταμέτρηση μόνο όταν θα ξεπαγώσουν.

-          Η διάρκεια ισχύος των βαθμών που κερδήθηκαν πριν από το «πάγωμα» θα επεκταθεί μέχρι την λήξη της διάρκειάς του, ωστόσο, αυτή η επέκταση δεν θα ξεπεράσει την 1η Οκτωβρίου 2021.

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε με την πλήρη υποστήριξη των αθλητών – μελών της Επιτροπής Παικτών της FIBA, με τους οποίους η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα εξακολουθεί να είναι σε στενή συνεργασία πριν από την άρση του παγώματος.

Η FIBA θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση σε καθημερινή βάση και θα αξιολογήσει τις επιλογές για την συνέχιση ή όχι των διοργανώσεων, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Τα FIBA 3x3 Rankings είναι κομβικής σημασίας για το άθλημα του 3x3. Πληροφορίες για τον τρόπο συλλογής των βαθμών ΕΔΩ.

Υπενθυμίζεται πως με την υπάρχουσα λίστα, κορυφαίος στην παγκόσμια κατάταξη είναι ο Σέρβος Ντούσαν Μπουλούτ με 823,194 βαθμούς και την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν ο Λετονός Ναούρις Μιέζις με 816,876 και ο επίσης Σέρβος Στέφαν Κόγιτς με 772,098. Γαλλική κυριαρχία στις γυναίκες, καθώς την πρώτη τριάδα αποτελούν η Λετίσια Γουάπο με 208,351 βαθμούς, η Μίγκνα Τουρέ με 196,235 και η Άνα Μαρία Φιλίπ με 185,965.

Πηγή και φωτό: https://fiba3x3.com/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.