Έγραψαν ιστορία οι Ράπτορς, πρωταθλητές NBA για πρώτη φορά

Written by  Ιουν 14, 2019

Οι Τορόντο Ράπτορς είναι για πρώτη φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές του NBA, καθώς μετά από έναν ακόμη τρομερό τελικό της εφετινής σειράς κατέκτησαν το Game 6 επικρατώντας στο Γκόλντεν Στέιτ με 114-110 των Γουόριορς και έτσι το δαχτυλίδι του πρωταθλητή πηγαίνει για πρώτη φορά στον Καναδά.

Οι Τορόντο έγραψαν το 4-2 στην σειρά των τελικών επιβεβαιώνοντας την εκπληκτική και συνεχόμενα ανοδική πορεία τους ειδικά στα πλέϊ οφ.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι από την αρχή με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να αποκτήσει διαφορά. Αυτό που έκρινε όμως τον έκτο αγώνα ήταν στα 8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος  και με το σκορ 111-110 υπέρ των Ραπτορς όταν ο Κάρι αστόχησε, οι Γουόριορς πήραν το ριμπάουντ όμως ζήτησαν λανθασμένα τάιμ άουτ ενώ δεν είχαν και τιμωρήθηκαν με τεχνική ποινή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα με τρεις εύστοχες βολές του Λέοναρντ οι Ράπτορς να φτάσουν στο 114-110 και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για τους Ραπτορς από 26 πόντους σημείωσαν οι Λάουρι και Σιακάμ που είχαν αντίστοιχα και 10 ασίστ ο πρώτος και 10 ριμπάουντ ο δεύτερος.

Τα δωδεκάλεπτα: 32-33, 57-60, 88-86, 110-114

Δείτε την στατιστική ΕΔΩ

πηγή φωτό nba.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.