Στον τελικό έπειτα από 40 χρόνια οι Warriors (vid)

Written by  Μάι 28, 2015

Ραντεβού με την ιστορία τους έκλεισαν οι Golden State Warriors, αφού επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και με την νίκη τους με 90-104 επί των Houston Rockets κατέκτησαν με 4-1 τον τίτλο της Δύσης και πέρασαν στους τελικούς του NBA έπειτα από 40 χρόνια, όπου τους περιμένουν οι Cleveland Cavaliers.

 

Αυτό που περίμεναν εδώ και δεκαετίες οι φίλαθλοι των «Πολεμιστών» έκαναν πράξη ο τρομερός Στεφ Κάρι και η παρέα του, αφού επιβεβαίωσαν τη διαφορά δυναμικότητας με τις «Ρουκέτες» και πέρασαν με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας τους.

Ηγέτης και σε αυτή την αναμέτρηση, ο Στεφ Κάρι που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ο οποίος πέτυχε 26 πόντους με 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 5 κλεψίματα, οδηγώντας την ομάδα του στη μεγάλη πρόκριση, έπειτα από το μακρινό 1975. Από κοντά σε απόδοση και ο Χάρισον Μπαρνς με 24 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Κλέι Τόμπσον με 20 πόντους και 4 ασίστ, ενώ ο Άντριου Μπόγκουτ μπορεί να μην σκόραρε, αλλά μάζεψε 14 ριμπάουντ.

Από τους Houston Rockets, με τους οποίους δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Παπανικολάου, ο Ντουάιτ Χάουαρντ είχε 18 πόντους με 14 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, ενώ ο Τζέημς Χάρντεν ήταν αρκετά κακός έχοντας μεν 14 πόντους με 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, αλλά και 5 λάθη.

Οι Golden State Warriors έχουν και το πλεονέκτημα στους τελικούς, η σειρά των οποίων ξεκινά την Παρασκευή, 5 Ιούνίου.

Φωτό: Golden State Warriors

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.