Σώθηκε στο τέλος η Φενερμπαχτσέ

Written by  Μαρ 19, 2019

Η Φενερμπαχτσέ δυσκολεύθηκε πολύ για να κάμψει την αντίσταση της Μπουντούτσνοστ, ωστόσο, στην τελευταία περίοδο κατάφερε να βγάλει την ποιότητα και την διαφορά εμπειρίας της για να πάρει τη νίκη με 76-67 και να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πολύ καλά και εκμεταλλεύτηκαν την χαλαρότητα της τουρκικής ομάδας και λίγο έλειψε να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη που δεν θα άλλαζε ιδιαίτερα πολλά στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά θα άφηνε λίγο μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την κατάληψη της κορυφής.

Παρ’ όλα αυτά, η Φενέρ διατηρήθηκε πρώτη με απολογισμό 23-4 και διατηρεί την διαφορά ασφαλείας της για να καταλάβει την πρωτιά.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όπως σε όλα τα παιχνίδια της Euroleague και του Eurocup τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Η Φενερμπαχτσέ έπιασε… από το λαιμό με το ξεκίνημα την φιλξενούμενη ομάδα, καθώς προηγήθηκε με 14-5 και έδειξε ότι θα πάρει εύκολα τη νίκη, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού η Μπουντούτσνοστ μείωσε σταδιακά (19-16 στο δεκάλεπτο) και αιφνιδίασε με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, όταν και πήρε διαφορά ακόμα και με 10 πόντους (26-36), κλείνοντας αυτή το ημίχρονο με μικρό προβάδισμα για το 36-39.

Το παιχνίδι παρέμεινε ντέρμπι και στο τρίτο δεκάλεπτο, με την Μπουντούτσνοστ να αντέχει στην πίεση, να διατηρεί το προβάδισμα και το τέλος της περιόδου να βρίσκει τις δυο ομάδες ισόπαλες με 58-58 και το φάσμα της έκπληξης να κάνει την εμφάνισή του.

Στην τελευταία περίοδο, ωστόσο, η Φενερμπαχτσέ δεν θέλησε να παίξει με την τύχη της, ανέβασε στροφές και τελικά έφτασε στην δύσκολη, όπως αποδείχθηκε, νίκη.

Ο Νίκολα Κάλινιτς σημείωσε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ για τους νικητές, ο Γιαν Βέσελι είχε 13 πόντους με 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Κώστας Σλούκας με τον Μπόμπι Ντίξον σημείωσαν από 11 πόντους.

Για την Μπουντούτσνοστ, ο Ερλ Κλαρκ σημείωσε 20 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Γκόγκα Μπιτάντζε σημείωσε 11 πόντους με 7 ριμπάουντ, ενώ ο Φίλιπ Μπάροβιτς και ο Πέταρ Πόποβιτς είχαν από 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 36-39, 58-58, 76-67

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.