Ο… τελευταίος MVP Ράντολφ, οι καλύτερες φάσεις και οι κορυφαίοι της σεζόν (vid)

Written by  Απρ 07, 2018

Η κανονική περίοδος της Euroleague ολοκληρώθηκε με τις ελληνικές ομάδες να καταφέρνουν να πετύχουν το στόχο τους, να κατακτούν το πλεονέκτημα έδρας και πλέον να ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις «μάχες» των play off με φόντο το εισιτήριο για το Final Four.

Τελευταίος MVP της χρονιάς αναδείχθηκε ο Άντονι Ράντολφ της Ρεάλ Μαδρίτης που στο εντυπωσιακό νικηφόρο αποτέλεσμα με τη Μπάμπεργκ, ήταν εξαιρετικός, σημειώνοντας 23 πόντους (4/6 δίποντα, 4/4 τρίποντα), με 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 κλεψίματα, συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, ο Ράντολφ το κατακτά για 4η φορά συνολικά στην καριέρα του, ενώ είναι ο τρίτος φετινός παίκτης της Ρεάλ που το καταφέρνει με τους Λούκα Ντόντσιτς κι Φαμπιέν Κοσέρ να έχουν προηγηθεί.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος ηγήθηκε της νίκης-γοήτρου της Μάλαγα επί της Φενερμπαχτσέ, με 31 πόντους, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, ένα κλέψιμο και 8 κερδισμένα φάουλ, συγκεντρώνοντας 36 βαθμούς αξιολόγησης.

Στην ίδια αναμέτρηση, ο Κώστας Σλούκας είχε 26 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 5 κερδισμένα φάουλ και 33 βαθμούς αξιολόγησης, ενώ την πεντάδα των κορυφαίων της αγωνιστικής συμπληρώνουν με 29 βαθμούς ο Βιτάλι Φριτζόν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα τελείωσε με 20 πόντους (σ.σ. ρεκόρ καριέρας), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 6 κερδισμένα φάουλ και ο Αρτύρας Γκουντάιτις της Αρμάνι Μιλάνο που απέναντι στον Παναθηναϊκό σημείωσε 18 πόντους με 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 7 κερδισμένα φάουλ.

Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Κάιλ Γουίλτζερ στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του αγώνα του Ολυμπιακού με την Ζαλγκίρις, αλλά και το νικητήριο καλάθι του Παούλιους Γιανκούνας, καθώς και το κόψιμο του Μπράντον Ντέιβις στον Βασίλη Σπανούλη που κατέληξε σε αιφνιδιασμό και κάρφωμα του Άξελ Τουπάν από την ίδια αναμέτρηση, περιλαμβάνονται στην δεκάδα των κορυφαίων φάσεων της 30ης αγωνιστικής.

 

 

Πολλοί ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν στη διάρκεια της σεζόν με τις επιδόσεις τους. Πρώτος σκόρερ, μακράν του δεύτερου αναδείχθηκε ο Αλεξέι Σβεντ της Χίμκι με 643 πόντους, πρώτος ριμπάουντερ ο Τζέημς Ογκουστίν της Ουνικάχα Μάλαγα, μαζεύοντας συνολικά 194 «σκουπίδια», κορυφαίος πασέρ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Νικ Καλάθης, ο οποίος μοίρασε 220 ασίστ, ενώ αναδείχθηκε και κορυφαίος «κλέφτης» με 48 κλεψίματα, πρώτος μπλοκέρ ο Μπράιαντ Ντάνστον της Αναντολού Εφές με 52 κοψίματα, ενώ πρώτος σε συνολική αξιολόγηση ήταν ο Λούκα Ντόντσιτς με συνολικά 612 βαθμούς.

Το agapotobasket.gr παρουσιάζει τους κορυφαίους των βασικών κατηγοριών της στατιστικής μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου:

 

Πόντοι

Όνομα – Ομάδα

Πόντοι

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)

643

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

498

Λούκα Ντόντσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

456

Έρικ ΜακΚόλουμ (Αναντολού Εφές)

423

Πιερ Τζάκσον (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

420

 

Ριμπάουντ

Όνομα – Ομάδα

Ριμπάουντ

Τζέημς Ογκουστίν (Ουνικάχα Μάλαγα)

194

Αρτούρας Γκουντάιτις (Αρμάνι Μιλάνο)

183

Τόρνικε Σενγκέλια (Μπασκόνια)

179

Κρις Σίνγκλετον (Παναθηναϊκός Superfoods)

174

Βλαντιμίρ Στίματς (Αναντολού Εφές)

174

 

Ασίστ

Όνομα – Ομάδα

Ασίστ

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός Superfoods)

220

Τομά Ερτέλ (Μπαρτσελόνα)

193

Κέβιν Πάνγκος (Ζαλγκίρις Κάουνας)

185

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)

155

Τζέησον Γκρέιντζερ (Μπασκονία)

154

 

Κλεψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κλεψίματα

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός Superfoods)

48

Φακούντο Καμπάτςο (Ρεάλ Μαδρίτης)

41

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)

41

Μπραντ Γουαναμέικερ (Φενερμπαχτσέ)

40

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

39

 

Κοψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κοψίματα

Μπράιαντ Ντάνστον (Αναντολού Εφές)

       52

Βάλτερ Ταβάρες (Ρεάλ Μαδρίτης)

38

Τίμπορ Πλάις (Βαλένθια)

32

Αρτσιόμ Παραχούτσκι (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

31

Αρτούρας Γκουντάιτις (Αρμάνι Μιλάνο)

31

 

Αξιολόγηση

Όνομα – Ομάδα

Βαθμοί

Λούκα Ντόντσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

612

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)

600

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

587

Τόρνικε Σενγκέλια (Μπασκόνια)

541

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός Superfoods)

496

 

Πηγή και Φωτό: euroleague.net

 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.