«Έχασε» και την ευκαιρία και τον Γκιστ

Written by  Νοε 17, 2016

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε στην Μαδρίτη απέναντι στην Ρεάλ, αλλά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά δεν στάθηκε τυχερός, γνωρίζοντας την ήττα με 87-84, ενώ έχασε και τον Τζέημς Γκιστ με πρόβλημα στον προσαγωγό, με την συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Παρασκευή να κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

Η ελληνική ομάδα κυνήγησε μέχρι το τέλος τη νίκη, ευτύχησε να έχει τον Τζέημς Γκιστ σε εξαιρετική κατάσταση και τον Νικ Καλάθη σε μια από τις γνωστές του φετινές εμφανίσεις, ωστόσο, στο τέλος η κούραση ήταν αυτή που επικράτησε, καθώς το σφιχτό ροτέισον επέφερε επιπλέον πίεση στους παίκτες του.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ είχε στις τάξεις της τον κορυφαίο γκαρντ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, τον Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος έκανε εκπληκτικά πράγματα και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη και το κυνήγι της πρώτης θέσης στη βαθμολογία.

Ο Παναθηναϊκός ήταν από το πρώτο λεπτό συγκεντρωμένος και αποφασισμένος να κοιτάξει στα μάτια την «Βασίλισσα» και μπήκε από νωρίς στη θέση του οδηγού (6-12 στο 5’). Η Ρεάλ αντέδρασε, μείωσε στον πόντο (21-22 στο 10’), όμως, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν έχαναν το προβάδισμα.

Με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 32-38 στο 15’ χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Νικ Καλάθη και του Τζέημς Φελντείν που ξεκίνησε «καυτός» με 4/5 τρίποντα, η Ρεάλ έκανε αρχικά ένα σερί 8-0 και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 40-38 και το ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με το εντυπωσιακό 53-50.

Καμία ομάδα δεν άφηνε την άλλη να ξεφύγει και το προβάδισμα άλλαζε χέρια με την Ρεάλ να κρατάει ένα ελαφρύ κεφάλι, απόρροια κυρίως των αρκετών χαμένων βολών, αλλά και του εκπληκτικού Γιουλ που για ένα ακόμα παιχνίδι έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο.

Η Ρεάλ έδειξε να ξεφεύγει στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (75-68 στο 31’), όμως, ο Γιάννης Μπουρούσης ανέλαβε δράση και με προσωπικές νίκες απέναντι στους ψηλούς των γηπεδούχων οδήγησε τους «πράσινους» σε σερί 0-8 και προβάδισμα 75-76 στο 35’.

Το παιχνίδι πήγε σε ένα συγκλονιστικό φινάλε, αντάξιο της ιστορίας των δυο ομάδων. Με το σκορ στο 81-81, ο Παππάς έκανε λάθος πατώντας τη γραμμή, ο Γιουλ απάντησε με καλάθι και φάουλ για το 84-81 στα 1:21, ο Φελντέιν με το έκτο του τρίποντο, αυτή τη φορά από τα 7.5 μ.  ισοφάρισε στα 1.06’   

Ο Γιουλ με ατομική προσπάθεια έκανε το 86-84, ο Φελντείν έκανε λάθος και χάρισε τη μπάλα στην Ρεάλ, ο Γιουλ αστόχησε, αλλά το ριμπάουντ χάθηκε στα 7’’ και μαζί και η ευκαιρία για τη νίκη.

Ο Τζέισι Κάρολ πήγε στις βολές στα 5’’ και με 1/2 έκανε το 87-84, στο χρόνο που απέμενε ο Ρίβερς πρόλαβε να σουτάρει, αλλά δεν βρήκε στόχο και ο Παναθηναϊκός έφυγε με την πικρή γεύση ότι όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, αλλά έχασε και τον Τζέημς Γκιστ με πρόβλημα στον προσαγωγό στο τελευταίο δεκάλεπτο και δύσκολα θα προλάβει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή.

Ο Τζέημς Φελντείν έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα με 19 πόντους με 6/7 τρίποντα, αλλά τα δυο λάθη του στο τελευταίο λεπτό ήταν μοιραία για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ο Νικ Καλάθης πρόσθεσε άλλη μια μεγάλη εμφάνιση στο ενεργητικό του με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 2 κλεψίματα και ο Γιάννης Μπουρούσης τον ακολούθησε με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, αλλά στο τέλος κουράστηκε και έχασε κρίσιμες μάχες.

Από την Ρεάλ, ό,τι και να πει κανείς για τον Σέρχιο Γιουλ, θα είναι λίγο. Ο Ισπανός γκαρντ σε κάθε παιχνίδι κάνει εκπληκτικά πράγματα, κάτι που επανέλαβε και απέναντι στην ελληνική ομάδα, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 30 πόντους και 4 ασίστ και συνολικά 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 53-50, 72-68, 87-84

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ράντολφ 12, Ντρέιπερ 2, Φερνάντεθ 8, Νοτσιόνι, Ντόντσιτς, Ματσιούλις 9, Ρέγιες, Αγιόν 8, Κάρολ 6, Χάντερ 4, Γιουλ 30, Τόμπκινς 8

 

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13, Νίκολς, Ρίβερς 8, Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 8, Φελντείν 19, Γκιστ 8, Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης, Μπουρούσης 13, Καλάθης 15

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.