Έφτασε τους 500.000 πόντους η Ευρωλίγκα! (vid)

Written by  Μαρ 14, 2015

Η Ευρωλίγκα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς, ωστόσο, αυτό δεν αποκλείει το θέαμα και τα ρεκόρ. Στην Ιταλία, μπορεί η Ουνικάχα Μάλαγα να ηττήθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο, ωστόσο, το τρίποντο του Κάλεμπ  Γκριν στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν σημαδιακό, καθώς αποτελούσε τον 500.000στο πόντο στην ιστορία της διοργάνωσης!

 

Το πρώτο καλάθι στην ιστορία της διοργάνωσης είχε ελληνικό «χρώμα» αφού το είχε πετύχει ο Ντίνο Ράτζα στις 16 Οκτωβρίου 2000 στο ΣΕΦ στην αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης που έκανε το «τζάμπολ» για τον θεσμό που λάτρεψαν οι φίλαθλοι του μπάσκετ εδώ και 15 πλέον χρόνια. Από τότε μέχρι σήμερα, συνολικά 81 ομάδες έχουν «συνεισφέρει», ώστε να επιτευχθεί το ρεκόρ του μισού εκατομμυρίου πόντων, ενώ πρώτη στη σχετική λίστα είναι η Λαμποράλ Κούτσα που έχει σκοράρει μέχρι σήμερα 26.142 πόντους.

Σημαντική παρουσία, βεβαίως, έχει και ο Χουάν Κάρλος Ναββάρο, ο οποίος είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης με 3.600 πόντους.

Σε ανακοίνωσή της, η Euroleague Basketball ευχαρίστησε όλες τις ομάδες, τους παίκτες, τους προπονητές, τουςδιαιτητές και, βεβαίως, τους φιλάθλους, για την συνεισφορά τους να επιτευχθεί αυτός ο τόσο σπουδαίος στόχος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το καλάθι του Κάλεμπ Γκριν, με το οποίο η Ευρωλίγκα έφτασε τους 500.000 πόντους:

 

 

 

Πηγή και Φωτό: Euroleague Basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.