Πρώτος γιατί έτσι γουστ-Άρης!

Written by  Δεκ 15, 2015

Ο Άρης χάρισε μια ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά και με την επιβλητική νίκη του με 72-53 επί της Μπάνβιτ, τερμάτισε πρώτος στον όμιλό του και πέρασε πανηγυρικά στους «32» του Eurocup.

 

Ο «Αυτοκράτορας» κράτησε απόρθητη την έδρα του σε όλη αυτή τη φάση των ομίλων και πήρε την πρώτη θέση με συνολικό απολογισμό 7 νικών και 3 ηττών.

Απέναντι στην Μπάνβιτ, έπαιξε κατά διαστήματα εντυπωσιακό μπάσκετ, έκανε ένα εκπληκτικό τελευταίο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 21-7 πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη.

Πλέον, ο Άρης θα περιμένει να ολοκληρωθεί η τελευταία αγωνιστική τόσο του Eurocup όσο και της Ευρωλίγκας, ώστε να δει τους αντιπάλους του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έχοντας με τις εμφανίσεις του αφήσει υποσχέσεις για ακόμα ψηλότερα.

Ο Άρης ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και προηγήθηκε μόλις στο 2’ με 7-0 δείχνοντας τις προθέσεις του να χαρίσει στους φίλους του μια ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά.

Η Μπάνβιτ, όμως, αντέδρασε και με ένα δικό της σερί 0-8 πέρασε μπροστά και έδειξε στην ελληνική ομάδα ότι η νίκη και η πρώτη θέση θα ήταν μια δύσκολη αποστολή.

Με τον Ντομινίκ Τζόνσον να έχει ξεκινήσει πολύ καλά για την τουρκική ομάδα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 16-17, ενώ οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι και στη συνέχεια, χωρίς να επιτρέπει καμία στην άλλη να πάρει «κεφάλι» στο σκορ.

Ο Άρης έκανε ένα ξέσπασμα μετά τα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου και με την πολύ καλή του άμυνα να είναι και πάλι ο οδηγός του πήρε προβάδισμα 8 πόντων (33-25 στο 19’) και πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενος με 33-29.

Η Μπάνβιτ πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ στο 23’ (35-36) και το παιχνίδι έδειξε ότι θα έχει πολύ δρόμο μέχρι το τέλος του, αφού και οι δυο ομάδες έδειχναν αποφασισμένες να μην αφήσουν την αναμέτρηση να ξεφύγει από τον έλεγχό τους.

Με σερί 5-0 στο τέλος του δεκαλέπτου ο Άρης προηγήθηκε με 51-46 στο 30’ και μπήκε στην τελευταία περίοδο με καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.

Αυτή η ψυχολογία οδήγησε τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, αφού με εντυπωσιακή άμυνα που «έπνιξε» τους αντιπάλους τους και με τους Γουάιτ και Χάγκινς να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα, ο Άρης έκανε ένα ξέσπασμα και ανέβασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (64-50 στο 36’).

Με το Nick Gallis Hall να «φλέγεται» από τους φιλάθλους που είχαν δημιουργήσει μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και από ένα σημείο και μετά ζητούσαν την νίκη επί του Παναθηναϊκού στον προσεχή ημιτελικό Κυπέλλου, η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 21 (72-51) και ο Δημήτρης Πρίφτης είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει και τους νεαρούς Δήμα και Φλιώνη, ο οποίος αποθεώθηκε όταν πέτυχε τους πρώτους του ευρωπαϊκούς πόντους.

Ο Άρης πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη που τον επαναφέρει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ με το τελικό 72-53 που φέρνει την ελληνική ομάδα και τυπικά στην πρώτη θέση του ομίλου και περνάει πανηγυρικά στους «32» του Eurocup.

Ο Τζερέλ ΜακΝήλ έβαλε την «υπογραφή» του σε μια ακόμα επιτυχία του Άρη πετυχαίνοντας 20 πόντους με 6 ριμπάουντ και ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης των «κιτρινόμαυρων». Δίπλα του, ο Τζαμέλ Χάγκινς που «άγγιξε» το double-double με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Οκάρο Γουάιτ με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Τζέηκ Κοέν με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Ντομινίκ Γουότερς με 6 πόντους, 2 ριπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Από την Μπάνβιτ, ο Ντομινίκ Τζόνσον προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης  πετυχαίνοντας 20 πόντους με 3 ριμπάουντ, όμως, μόλις περιορίστηκε από τους παίκτες του Άρη, κατέρρευσε και όλη η τουρκική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 33-29, 51-46, 72-53

Άρης (Πρίφτης): Δήμας, Πελεκάνος, Φλιώνης 2, Γουάιτ 12, Γουότερς 6, Δίπλαρος,
Ζάρας 5, Χάγκινς 12, Κοέν 10, Μούρτος 5, Σίμτσακ, ΜακΝήλ 20

Μπάνβιτ (Ερνάκ): Ουλουσόι 2, Φόρτσον 8, Τζόνσον 20, Σλότερ 2, Γκετσίμ 4, Σίμονς, Βίντμαρ 6, Μόερμαν 6, Αλτούνμπεϊ, Γιλντιρίμ, Γιλμάζ, Καρμάικλ 5

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.