Οι κλήσεις για προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών

Written by  Ιουλ 02, 2019

Ανακοινώθηκε η 18αδα που θα ξεκινήσει την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας (31/8-15/9).

Οι 18 που κλήθηκαν για προετοιμασία:

 

 

Γιάννης Αθηναίου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Αντώνης Κόνιαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Μπουρούσης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης, Χρήστος Σαλούστρος, Κώστας Σλούκας.

Η έναρξη της προετοιμασίας έχει οριστεί για τις 24/7 και το μεγαλύτερο μέρος της θα γίνει στην Αθήνα, με εξαίρεση την εβδομάδα 5-11/8 οπότε και η ομάδα θα μεταβεί στην Κρήτη για διεθνές τουρνουά με αντιπάλους τον Ιράν και την Ουγγαρία.

Θα ακολουθήσει το τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank» στις 16,17 και 18 Αυγούστου με αντιπάλους Ιταλία, Τουρκία και Σερβία και στις 21/8 είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση για την Κίνα με πρώτο σταθμό την πόλη Σουτσόου (Suzhou) και συμμετοχή σε τουρνουά με αντιπάλους Ιορδανία, Κίνα και Τουρκία ή Σενεγάλη.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έκανε μια πρώτη τοποθέτηση για την ομάδα και το σκεπτικό του:

«Κατ' αρχάς θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην διαδικασία των προκριματικών, έδωσαν ο καθένας ό,τι χρειαζόταν για να ολοκληρωθεί επιτυχημένα η προσπάθεια και έβαλαν τις βάσεις για να βρισκόμαστε σήμερα στην θέση να προγραμματίζουμε την έναρξη της προετοιμασίας και της δουλειάς για το Παγκόσμιο κύπελλο στην Κίνα.

Το σκεπτικό των επιλογών ήταν απλό, ένας συνδυασμός εμπειρίας και νέων παιδιών, που να καλύπτουν τις αγωνιστικές ανάγκες και απαιτήσεις που υπάρχουν και να είναι όλοι διατεθειμένου να δουλέψουν σκληρά στην προετοιμασία για να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στην μία θέση του νατουραλιζέ που δικαιούμαστε να χρησιμοποιήσουμε, προτιμήσαμε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ αφού αφ' ενός κρίναμε ότι ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες της ομάδας, αφ' ετέρου από τις συζητήσεις που έγιναν μαζί του ήταν σαφής η μεγάλη του διάθεση να είναι στην ομάδα και να δουλέψει μαζί μας. 

Αποφασίσαμε τέλος, να έχουμε στην ομάδα και την προσθήκη του Κώστα Αντετοκούνμπο, ενός παιδιού από την εξέλιξη του οποίου περιμένουμε πολλά και κρίναμε ότι μόνο οφέλη θα υπάρχουν από το να αρχίσει να έρχεται σταδιακά σε επαφή με την Εθνική».

Last modified on Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 11:13

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.