Πήρε τη νίκη και περιμένει

Written by  Νοε 21, 2018

Η Εθνική Γυναικών, έκανε το "χρέος" της, πήρε τη νίκη κόντρα στο Ισραήλ, με το ευρύ 83-57 , στο κλειστό της Λευκόβρυσης Κοζάνης, για την 6η αγωνιστική του 4ου ομίλου, των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2019 και πλέον περιμένει να μάθει αν θα βρεθεί στα τελικά της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μπήκε από την αρχή αποφασισμένο όχι μόνο για τη νίκη αλλά και για τη μέγιστη δυνατή διαφορά και πολύ γρήγορα οδήγησε το παιχνίδι σε διψήφιο αριθμό πόντων, που διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε του αγώνα. Πλέον περιμένει πιθανό "δώρο" από την άλλη αναμέτρηση του ομίλου ανάμεσα στην Πορτογαλία και τη Μεγάλη Βρετανία ή συνδυασμό αποτελεσμάτων από τα παιχνίδια των άλλων ομίλων, για να βρεθεί για για 9η φορά στα τελικά του θεσμού.

Πριν από την αναμέτρηση η ΕΟΚ τίμησε την Στέλλα Καλτσίδου, καθώς η αναμέτρηση της 21ης Νοεμβρίου, ήταν η τελευταία με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και την Εβίνα Μάλτση για τις 211 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και την πρώτη θέση που κατέχει πλέον στο σχετικό πίνακα.

Στο τελευταίο παιχνίδι για τα προκριματικά του Eurobasket η Ελλάδα υποδέχθηκε στο γήπεδο της Κοζάνης το Ισραήλ.

Ο Κώστας Κεραμιδάς ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα της Παυλοπούλου, Μάλτση, Σωτηρίου, Καλτσίδου και Σπανού. Η Εθνική ξεκίνησε νευρικά το παιχνίδι και ήταν άστοχη στις πρώτες προσπάθειές της. Το πρώτο καλάθι το πέτυχε η Σπανού μετά από 3: 16''. Με τρίποντο της Μάλτση πέρασε μπροστά με 5-2  ενώ αμυντικά δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα με την Σπανού να ελέγχει τα ριμπάουντ. Σταδιακά έβρισκε τα πατήματά της και στην επίθεση με την Μάλτση να σκοράρει από παντού ενώ με δικό της τρίποντο η Εθνική προηγήθηκε για πρώτη φορά με 10 πόντους (14-4). Το Ισραήλ με ένα μικρό σερί 6-0 μείωσε σε 14-10 που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου. Με τρίποντο της Χριστινάκη η Εθνική σταμάτησε το σερί του  Ισραήλ, για το 17-12. Με τρία συνεχόμενα τρίποντα της Μάλτση πρώτα και δύο της  Καλτσίδου η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +16 (28-12). Πολύτιμη βοήθεια,  τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, έδινε και η Χριστινάκη προερχόμενη από τον πάγκο. Με ένα ακόμα τρίποντο της αρχηγού σχεδόν σε νεκρό χρόνο η Εθνική πήγε στ' αποδυτήρια με την μεγαλύτερη διαφορά (+19, 42-23). Με την έναρξη του δευτέρου πολύ γρήγορα διαμορφώθηκε το 47-27. Η μεγάλη διαφορά επέτρεψε στην Εθνική να παίξει πιο ελεύθερα και έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Κεραμιδά να δοκιμάζει διάφορα σχήματα. Στο παρκέ πέρασε και η Λύμουρα η οποία συνεργαζόταν άψογα με την Σπανού που δεν είχε αντίπαλο κάτω από το αντίπαλο καλάθι. Στο 1:48 πριν το τέλος του αγώνα ο ομοσπονδιακός προπονητής αντικατέστησε την Στέλλα Καλτσίδου η οποία χειροκροτήθηκε θερμά από τις συμπαίκτριες της και το κοινό καθώς ήταν η τελευταία της συμμετοχή με την γαλανόλευκη και στην θέση της μπήκε η Έλενα Τσινέκε. Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της και κέρδισε το Ισραήλ με 83-57.

Τα δεκάλεπτα: 14-10, 42-23, 64-44,  83-57

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Καλτσίδου 16(3), Μάλτση 25(6), Σπανού 18, Σπυριδοπούλου, Χριστινάκη 12(2), Κοσμά 4, Λύμουρα 2, Νικολοπούλου, Παυλοπούλου 4, Σωτηρίου 2, Σταμάτη, Τσινέκε.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.