Αυτή είναι η Πορτογαλία

Written by  Φεβ 14, 2018

Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το παιχνίδι της Εθνικής Γυναικών με αντίπαλο την Πορτογαλία (17.00, ΕΡΤ) για το δεύτερο παράθυρο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2019.



Η Ελλάδα δεν θέλει να σκέφτεται τίποτε άλλο εκτός από τη νίκη με το μέλος του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής Ελένη Καφαντάρη να αποκρυπτογραφεί τον τρόπο παιχνιδιού της αυριανής αντιπάλου.

«Η Πορτογαλία μπορεί να μην έχει ακόμα νίκη στον όμιλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι γιατί όλα τα παιχνίδια τα έχει παλέψει μέχρι τέλους. Την Μ.Βρετανία την κέρδιζε για 35 λεπτά και έχασε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Είναι μια ομάδα που μας δημιούργησε και το Νοέμβριο πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πιέζει σε όλο το γήπεδο για να δημιουργήσει πρόβλημα στη μεταφορά της μπάλας και να μας εμποδίσει να ολοκληρώσουμε τα συστήματά μας. Επίσης η Πορτογαλία στηρίζεται αρκετά στο ένας εναντίον ενός, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει βοήθειες από την αδύνατη πλευρά και να τροφοδοτηθεί και η Ντα Σίλβα που είναι και η καλύτερη της παίκτρια. Από εκεί και πέρα τα γκαρντ της αντιπάλου μας είναι διεισδυτικά και έχουν και καλό τρίποντο. Από την δική μας  πλευρά πρέπει να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Ακόμα και μόνο αυτό αν διαφοροποιήσουμε, θα αλλάξει όλη η ομάδα μας. Εμείς πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στην εκτέλεση των συστημάτων γιατί η Πορτογαλία προσπαθεί πολύ να μας χαλάσει το παιχνίδι και να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας. Επειδή είμαστε πιο ψηλή ομάδα, πρέπει να έχουμε καλύτερο έλεγχο των ριμπάουντ για να μπορέσουμε να τρέξουμε γρήγορα μπροστά, κάτι το οποίο μας έλειψε στο Ισραήλ. Η Εθνική μας, ήδη, δείχνει στοιχεία αλλαγής μέσα στο γήπεδο, καταλάβαμε τι κάναμε λάθος, τα συζητήσαμε, τα δουλέψαμε και πιστεύω ότι αύριο θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Πρέπει να βάλουμε εύκολα καλάθια, να ανέβει η ψυχολογία μας και να μας δώσει ώθηση ο κόσμος. Εχουμε αντιμετωπίσει πολύ πιο δυνατές ομάδες από την Πορτογαλία στο παρελθόν και τα έχουμε καταφέρει».  

Πηγή: ΕΟΚ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.