Το «Χρυσό» μέλλον του ελληνικού μπάσκετ!

Written by  Ιουλ 24, 2017

Ακόμα μια χρυσή σελίδα στο ελληνικό μπάσκετ έγραψε η Εθνική Ομάδα Νέων, καθώς επικράτησε στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ισραήλ με 65-56 και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει, προσφέροντας πλούσιο θέαμα και ουσία σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, όπου και παρουσίασαν το πλούσιο ταλέντο τους που, αν δουλευτεί σωστά, θα φέρει και άλλες μεγάλες επιτυχίες στη χώρα μας.

Η αναμέτρηση ξεκίνησα δύσκολα για την ελληνική ομάδα, καθώς η νευρικότητα και η αστοχία ήταν το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-11, όμως, η ψυχραιμία επέστρεψε και με μεθοδικό μπάσκετ κατάφερε να μειώνει σταδιακά και να περάσει μπροστά πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα, το άγχος είχε μεταφερθεί στους παίκτες του Οντέτ Κάτας, με τη διαφορά να μεγαλώνει σταδιακά, να φτάνει ακόμα και τους 16 και τελικά η Εθνική να θριαμβεύει με το 65-56 που την έφερε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και τους διεθνείς να πανηγυρίζουν έξαλλα στο κατάμεστο «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.

 Κόνιαρης με 15 πόντους, Λούντζης με 12 και Χαραλαμπόπουλος με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ να είνι οι κορυφαίοι της Εθνικής, με τον νεαρό φόργουορντ του Παναθηναϊκού να αναδεικνύεται MVP του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μάλιστα, μαζί με τον Αντώνη Κόνιαρη βρέθηκαν στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά, αποδεικνύοντας πως το μέλλον τους ανήκει.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-56

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 12, Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 15 (3κλ), Φλιώνης 2, Καρράς 6, Σκουλίδας, Δίπλαρος 8, Αγραβάνης, Χρηστίδης 9, Χαραλαμπόπουλος 10 (10ρ, 4 α, 3κλ), Μουράτος 3, Τάταρης

Ισραήλ (Κάτας): Άρτζι 7, Μπένι, Ρούινα, Μόσκοβιτς, Μπλατ 10, Χούμπερ 4, Ραμπίνοβιτς, Σαπίρ, Ναβόν 7, Κόπερμπεργκ 5, Νάτσια, Ζούσμαν 23

Φωτό: fiba.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.