Αποχαιρετισμός στο «γαλανόλευκο» καλοκαίρι

Written by  Σεπ 02, 2016

Ένα ακόμα «γαλανόλευκο» καλοκαίρι ολοκληρώθηκε. Στόχοι επιτεύχθηκαν, άλλοι όχι, στοιχήματα σε πρόσωπα και καταστάσεις κερδήθηκαν ή χάθηκαν.

Κάθε χρόνο όλοι περιμένουμε να πιάσει καλοκαίρι για να ξεχυθούμε στις παραλίες, να απολαύσουμε τα Ελληνικά νησιά και να ανανεωθούμε από την καθημερινότητα μας. Εμείς οι δημοσιογράφοι, και δη της αθλητικής δημοσιογραφίας, το περιμένουμε και για ακόμα ένα λόγο... για να απολαύσουμε την επίσημη αγαπημένη! Τους κορυφαίους και τις κορυφαίες όλων των ηλικιακών κατηγοριών να φορούν τη φανέλα με την Ελληνική σημαία στο στήθος, να αγωνίζονται με πάθος και να συνεχίζουν να την κρατάνε ψηλά στις συνειδήσεις όλων.  

Το ζητούμενο είναι ο συνολικός, αλλά και ο ατομικός απολογισμός να γίνει με σύνεση και το επόμενο καλοκαίρι να βρει όλες τις ομάδες ακόμα πιο ψηλά.

Η πιο επιτυχημένη Εθνική ομάδα του φετινού καλοκαιριού είναι αναμφισβήτητα η Εθνική ομάδα κωφών των γυναικών η οποία ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη. Οι παίκτριες της Αθηνάς Ζέρβα παίζοντας μπροστά στο κοινό τους για πρώτη φορά επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν ανάμεσα στα φαβορί και πανηγύρισαν μια ακόμα επιτυχία σε μεγάλη διοργάνωση βάζοντας πλέον πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2017. Επιτυχημένη κρίνεται και η παρουσία των ανδρών που μπορεί να μην ανέβηκαν στο βάθρο ωστόσο η πέμπτη θέση δεν είναι μικρό πράγμα. 

Τα αποτελέσματα της Εθνικής Γυναικών: 

Ελλάδα-Λιθουανία 56-42
Ελλάδα-Τουρκία 71-36
Ρωσία-Ελλάδα 44-58
Πολωνία-Ελλάδα 18-54
Ελλάδα-Γερμανία 73-38
Ελλάδα-Ιταλία 56-46
Ελλάδα-Λιθουανία 52-41

Τα αποτελέσματα της Εθνικής Ανδρών: 

Ελλάδα-Τουρκία 65-50
Ελλάδα-Γερμανία 60-31
Ελλάδα-Ρωσία 82-72
Πολωνία-Ελλάδα 62-81
Ελλάδα-Ουκρανία 48-51
Ελλάδα-Τουρκία 84-50
Ελλάδα-Πολωνία 69-54

Η Εθνική ομάδα των Γυναικών ήταν η μόνη που δεν είχε καλοκαιρινές υποχρεώσεις καθώς το Νοέμβριο δίνει τους δυο τελευταίους αγώνες της στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2017. Απομένουν 80 αγωνιστικά λεπτά προκειμένου να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για ένα ακόμα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τον επόμενο Ιούνιο να βρεθεί στα γήπεδα της Τσεχίας.



Η Εθνική των Ανδρών πέρασε ένα μεταβατικό καλοκαίρι όπου δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και μέσω του προ-Ολυμπιακού τουρνουά να βρεθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας, ωστόσο, νέα πρόσωπα έκαναν το ντεμπούτο τους δείχνοντας το μέλλον που υπάρχει αλλά ταυτόχρονα και την ανάγκη ενός πιο μακροπρόθεσμου πλάνου το οποίο θα πρέπει να υλοποιηθεί από όλους με υπομονή ώστε αυτή η ομάδα να επιστέψει ανάμεσα στις κορυφαίες κάτι που δεν είναι ουτοπικό.

Τα αποτελέσματα:

Ελλάδα-Ιράν 78-53
Μεξικό-Ελλάδα 86-70
Ελλάδα - Κροατία 61-66



Η Εθνική Νέων Γυναικών ταξίδεψε στο Ματοσίνιος της Πορτογαλίας με στόχο την παραμονή στην Α κατηγορία ωστόσο παρόλο που βρέθηκε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου της, οι τραυματισμοί και τα προβλήματα τη λύγισαν και στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε στην Β κατηγορία.

Τα αποτελέσματα της:

Γαλλία – Ελλάδα 55-51
Ελλάδα – Λετονία 67-79
Ολλανδία – Ελλάδα 80-100
Ελλάδα – Βέλγιο 58-62
Σουηδία – Ελλάδα 63-58
Ελλάδα – Γερμάνια 52-47
Ελλάδα – Τουρκία 65-67 (παρ.)



Στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο "Τάσος Καμπούρης" της Χαλκίδας η Εθνική Νέων Ανδρών ζορίστηκε μεν κατέκτησε δε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Β Κατηγορίας πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα και την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U20. Πάθος, προσήλωση και μυαλό στο τέλος δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης των δυνατοτήτων αυτής της ομάδας.

Τα αποτελέσματα της:

Ιρλανδία-Ελλάδα 47-93
Ελλάδα-Ολλανδία 68-36
Αλβανία-Ελλάδα 35-97
Ελλάδα-Κόσοβο 103-44
Ελλάδα-Μ.Βρετανία 82-61
Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη 77-51
Ισλανδία-Ελλάδα 70-67
Κροατία-Ελλάδα 67-73



Η Εθνική Νεανίδων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ίσως η πιο πετυχημένη του φετινού καλοκαιριού βάση αποτελέσματος, αλλά και του βαθμού δυσκολίας που είχε η αποστολή της. Ξεπέρασε τα όρια της κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Β' Κατηγορία που έγινε στη Βοσνία παίρνοντας παράλληλα την άνοδο στην Α' Κατηγορία γεγονός που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων ετών στις μικρές γυναικείες εθνικές ομάδες.

Τα αποτελέσματα της:

Ελλάδα – ΠΓΔΜ 62-41
Ιρλανδία – Ελλάδα 59-63
Ελλάδα – Εσθονία 53-38
Αγγλία – Ελλάδα 58-75
Ελλάδα – Γερμανία 54-48
Ισλανδία –Ελλάδα 61-65
Σουηδία – Ελλάδα 62-47

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 αναβλήθηκε επ' αόριστον λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στην Τουρκία λίγες μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης και έτσι η Εθνική Εφήβων περιορίστηκε μόνο σε φιλικά παιχνίδια αυτό το καλοκαίρι.



Η Εθνική Κορασίδων πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 Β κατηγορίας που διεξήχθη στην Οραντέα της Ρουμανίας καταλαμβάνοντας την 5η θέση. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειξε σε αυτό το τουρνουά τις αρετές του (κυρίως τις αμυντικές) παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις που έδιναν και εισιτήρια ανόδου στην Α’ Κατηγορία
 
Τα αποτελέσματα της:

Ελλάδα-Ουκρανία 54-41
Ελλάδα-Ισλανδία 49-28
Ελλάδα-Αλβανία 110-43
Δανία-Ελλάδα 53-45
Ελλάδα-Λουξεμβούργο 53-51
Ελλάδα-Ισραήλ 51-56
Ελλάδα-Φινλανδία 47-44
Ελλάδα-Ιρλανδία 57-50

Να διαγράψει από τη μνήμη της το Ευρωμπάσκετ U16 θέλει η Εθνική Παίδων, η οποία ολοκλήρωσε τη διοργάνωση στην 16η θέση και επέστρεψε στην Ελλάδα έχοντας υποβιβαστεί στην Β κατηγορία.

Τα αποτελέσματα της:

Ελλάδα-Φινλανδία 67-74
Εσθονία-Ελλάδα 43-60
Eλλάδα-Γαλλία 43-59
Σουηδία-Ελλάδα 59-57
Εσθονία-Ελλάδα 65-59
Πολωνία-Ελλάδα 85-74

Υ.Γ. Τα ονόματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον από αυτές τις ομάδες, πολλά (τόσα που θα ήταν άδικο να αναφέρουμε παραπάνω μόνο μερικά), το στοίχημα για κάθε ένα από αυτά διαφορετικό. Συγκρίσεις δεν χρειάζονται ούτε και όρια για το που θα φτάσει ο καθένας. Το ζητούμενο είναι να έχουν υγεία, να δουλεύουν σκληρά, να έχουν ανθρώπους δίπλα τους που θα είναι βράχοι στα δύσκολα (γιατί αθλητισμός χωρίς δυσκολίες δεν υπάρχει, πόσο μάλλον πρωταθλητισμός) και να απολαμβάνουν κάθε μέρα και κάθε στιγμή τους στο χώρο του μπάσκετ που επέλεξαν να ακολουθήσουν.

 

Φωτό: FIBA

 

 

 

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.