Κορίτσια για… φίλημα!

Written by  Νοε 21, 2015

Η Εθνική Γυναικών έκανε το ιδανικότερο ξεκίνημα στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017, καθώς συνέτριψε την Ελβετία με 83-46 και μπήκε με το «δεξί» στην προσπάθειά της για κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου που δίνει την απευθείας πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

 

Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά μπήκαν με ενθουσιασμό στο παιχνίδι και με την ώθηση που πήραν από την κερκίδα, δεν άφησαν στις αντιπάλους τους κανένα περιθώριο να ελπίσουν ότι μπορούν να αιφνιδιάσουν και να σκεφτούν την έκπληξη.

Οι ελληνίδες παίκτριες έτρεξαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έκαναν ένα ιδανικό πρώτο δεκάλεπτο που τις έφερε από νωρίς σε θέση ισχύος. Από το πρώτο δευτερόλεπτο πίεσαν όλες τις μπάλες, έκλεψαν και έβγαλαν αιφνιδιασμούς και με «όπλο» το καλό μακρινό σουτ άρχισαν να «χτίζουν» μια διαφορά ασφαλείας από τα πρώτα λεπτά.

Η Ελλάδα προηγήθηκε 16-9 στο 5’ και γρήγορα «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +15 (26-11) για να κλείσει εντυπωσιακά η πρώτη περίοδος με την εθνική μας να προηγείται με 31-17.

Η ελληνική ομάδα κράτησε την Ελβετία χωρίς πόντο για περισσότερα από έξι λεπτά στη δεύτερη περίοδο, με αποτέλεσμα η διαφορά να αυξηθεί ακόμα περισσότερο και να φτάσει στο τέλος του ημιχρόνου στο 45-28 κι ενώ νωρίτερα ήταν ακόμα και στο +22 (40-18).

Ο δρόμος προς τη νίκη είχε ανοίξει διάπλατα και έτσι, οι παίκτριες της ελληνικής ομάδας βρήκαν πρόσφορο έδαφος να χαρίσουν και θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες. Το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν 61-37 και η Εθνική έφτασε εύκολα στο τελικό 83-46 που της χαρίζει εκτός από μια σημαντική νίκη και ένα καλό ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια του ελληνικού θριάμβου η Στέλλα Καλτσίδου που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη, ενώ μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Ζωή Δημητράκου με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο, Άννα Σπυριδοπούλου με 10 πόντους και 3 ριμπάουντ και Εβίνα Μάλτση στην επιστροφή της στην Εθνική Ομάδα με 9 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

Σπουδαία δουλειά και από την Όλγα Χατζηνικολάου με 6 πόντους, 1 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 3 λάθη, αλλά και πολλές σπουδαίες άμυνες σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Από την Ελβετία, η Ρολ είχε 14 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο που η Ζιρού που τελείωσε χωρίς πόντο, αλλά με 11 ριμπάουντ και 8 λάθη ξέσπασε σε κλάματα εξαιτίας της μεγάλης έκτασης της ήττας της ομάδας της.

Η Εθνική έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην προσπάθειά της για πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2017, ενώ πήρε μια μεγάλη διαφορά που στις ισοβαθμίες θα παίξει σίγουρα ρόλο, έχοντας, ταυτόχρονα, μια μεγάλη ψυχολογική ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας με αντίπαλο την σαφώς πιο ποιοτική ομάδα της Ρωσίας.

Τα δεκάλεπτα: 31-17, 45-28, 83-46

Ελλάδα: Σταυρίδου, Δημητράκου 14, Χατζηνικολάου 6, Χαλιβερά 3, Μάλτση 9, Λύμουρα, Σωτηρίου 4, Κοσμά 6, Σκιαδοπούλου 4, Σπανού 4, Σπυριδοπούλου 10, Καλτσίδου 23

Ελβετία: Ροθ, Κασόνγκο 7, Τάλμαν 9, Ζιρού, Ρόλ 14, Τβεϊές 12, Λουγκτ, Σβαρτς 4, Στούντελ, Φόρα, Χέρμινζαρντ, Τολούσο

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.