Σταματάκη: «Το μυαλό μας είναι και στην Ελλάδα»

Written by  Αυγ 09, 2021

Πέρασαν δύο χρόνια από την τελευταία φορά που η Σοφία Σταματάκη έδωσε έναν ευρωπαϊκό αγώνα. Ήταν σε τουρνουά τριών ημερών Παγκορασίδων U14. Φέτος, επιστρέφει σε άλλο επίπεδο, αλλά όχι σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όπως θα ήταν υπό κανονικές συνθήκες, αλλά σε ένα European Challenger, σε μια χρονιά προσαρμογής και για τη FIBA και για τις «μικρές» εθνικές ομάδες μέσα από αυτά τα μικρά τουρνουά.

«Ήταν διαφορετικό σίγουρα το επίπεδο», τονίζει η Σταματάκη για τον σημερινό με τη Γερμανία και προσθέτει: «Δεν έχουν καμία σχέση οι αθλήτριες εδώ, ακόμη και σε αυτές τις ηλικίες. Είναι πιο αθλητικές, πιο εύστοχες, παίζεται καλύτερο μπάσκετ κι αυτό ήταν κάτι που το καταλάβαμε όλες σήμερα. Ακόμη και τα κορίτσια που δεν είχαν καθόλου εμπειρία από ευρωπαϊκούς αγώνες».

Απέναντι στη Γερμανία στοίχισε το κακό ξεκίνημα της ομάδας: «Κάναμε ένα πολύ καλό τρίλεπτο στην αρχή. Δεν ξεκινήσαμε καλά. Η Γερμανία έβαλε κάποια σουτ και έφτασε σε κάποια εύκολα καλάθια. Εμείς «ξυπνήσαμε» στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήταν λίγο αργά για να κάνουμε και την ανατροπή».

Οι παίκτριες της Εθνικής Κορασίδων έμειναν ουσιαστικά χωρίς αγωνιστική δράση για μία διετία: «Κάποιες έπαιξαν λίγο στο Πανελλήνιο, αλλά κάποιες ούτε κι εκεί. Είχαμε λίγες μέρες προετοιμασίας. Αρχίσαμε όμως ήδη μέσα στον αγώνα να «βρισκόμαστε». Δυστυχώς ήμασταν και πολύ άστοχες σήμερα. Μπορεί να ήταν και η… μέρα που λένε. Ελπίζουμε πως με τη Βουλγαρία θα πάνε καλύτερα τα πράγματα αύριο».

Η Σταματάκη σκέφτεται τον αυριανό αγώνα με τη Βουλγαρία και την Εθνική Κορασίδων, αλλά δεν είναι το μόνο που έχει στο μυαλό της και η ίδια και οι συμπαίκτριές της: «Είναι πολύ στη σκέψη μας και στις συζητήσεις μας τα όσα γίνονται στην Ελλάδα. Μιλάμε με τις οικογένειές μας, μας ενημερώνουν και αυτοί για το τι γίνεται… Είναι κάτι που βρίσκεται στο μυαλό μας».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.