Ρεβάνς με 100άρα, Προμηθέας για τετράδα

Written by  Απρ 01, 2018

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ορεξάτος και με πολλή ενέργεια παρά την κόπωση από το ταξίδι στη Μάλαγα και με επιθετικό πλουραλισμό, τρέξιμο και μπόλικο θέαμα, επικράτησε της ΑΕΚ με 100-86 και πήρε άτυπη… ρεβάνς για τις δυο φετινές ήττες του με πιο πρόσφατη αυτή στον τελικό Κυπέλλου.

Η αναμέτρηση είχε μια ακόμα ιστορική σημασία για τον Βασίλη Σπανούλη, καθώς με τους 11 πόντους που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο, ξεπέρασε τον Άγγελο Κορωνιό και ανέβηκε στην 2η θέση των σκόρερ στην ιστορία της Basket League, κυνηγώντας πλέον τον Νίκο Χατζή, για να πιάσει άλλη μια κορυφή στην σπουδαία καριέρα του.

Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν με σημαντικές απουσίες, με τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Κώστα Παπανικολάου να μένουν και πάλι εκτός δωδεκάδας του Ολυμπιακού και τον Μάνι Χάρις να απουσιάζει από την πλευρά της ΑΕΚ.

Η «Ένωση» αιφνιδίασε τους «ερυθρόλευκους» στο ξεκίνημα και με τον Χάντερ να κερδίζει πολλές μάχες, προηγήθηκε νωρίς με 6-13, με τον Ολυμπιακό να αργεί να βρει τα πατήματά του και τελικά να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο με τους «κιτρινόμαυρους» να προηγούνται με 19-21.

Με σερί πόντους από τον Σάκοτα η ΑΕΚ έφτασε το +7 (33-40), αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε συνεχόμενα μεγάλα σουτ και απάντησε με σερί 15-0, μπήκε μπροστά με 48-40, πριν το ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με 52-46.

Έχοντας σφίξει πολύ την άμυνά του, ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (74-61), με την οποία έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο και έβαλε υποθήκη για τη νίκη.

Οι τρομερές ατομικές ενέργειες του Κέβιν Πάντερ δεν ήταν αρκετές για να ανατρέψουν τη διαφορά, που έφτασε ακόμα και τους 16 πόντους (93-77), με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται σε πολύ καλή μέρα και να παίρνουν τελικά τη νίκη με 100-86, παίρνοντας παράλληλα την άτυπη ρεβάνς για τις δυο φετινές ήττες.

Ο Βασίλης Σπανούλης οδήγησε και πάλι τους συμπαίκτες του, σημειώνοντας συνολικά 21 πόντους με 9 ασίστ, αλλά και 9 λάθη, ο Γιάνις Στρέλνιεκς έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια με 18 πόντους, ο Μπόμπι Μπράουν έκανε επίσης καλό παιχνίδι με 15 πόντους κι 4 ασίστ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, σημειώνοντας 11 πόντους με 11 ριμπάουντ και 3 κοψίματα, ενώ ο Μπράιαν Ρόμπερτς πρόσθεσε 10 πόντους.

Από την ΑΕΚ, ο Κέβιν Πάντερ ήταν ασταμάτητος με 24 πόντους, ενώ ο Ντούσαν Σάκοτα σημείωσε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 52-46, 74-61, 100-86

 

Καταιγιστικός ήταν ο Προμηθέας Πάτρας που επικράτησε πολύ εύκολα του Ρεθύμνου Cretan Kings με 94-72 και εξακολουθεί να διεκδικεί θέση στην τετράδα, όπου ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ και το Λαύριο Megabolt.

Οι Πατρινοί βρέθηκαν σε μεγάλο βράδυ, ξεκινώντας εντυπωσιακά επιθετικά όταν στο πρώτο δεκάλεπτο σημείωσαν συνολικά 34 πόντους και συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους, έφτασαν το +22 μόλις στο 16’ (52-30) και παρά τις προσπάθειες το Ρεθύμνου να επιστρέψει, έφτασαν σε μια άνετη νίκη.

Ο Ολεξάντρ Λίποβι με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος του Προμηθέα, με τον Μουχάμεντ Φαγέ να έχει 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, τον Χρήστο Σαλούστρο να προσθέτει 17 πόντους με 3 ριμπάουντ, τον Λάνγκστον Χολ να προσθέτει 16 πόντους με 4 ασίστ και τον Οκτάβιους Έλις να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με double-double με 11 πόντους, 13 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο Μάλκολμ Άρμστεντ και ο Ανδρέας Χριστοδούλου σημείωσαν από 18 πόντους για το Ρέθυμνο.

Τα δεκάλεπτα: 34-21, 57-42, 66-55, 94-72

 

 

 

Φωτό: olympiacosbc.gr

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.