Η ΑΕΚ είναι… ξανά εδώ

Written by  Μάι 15, 2017

Η ΑΕΚ σημείωσε την πρώτη της νίκη επί του Παναθηναϊκού Superfoods έπειτα από το 2008, καθώς, έπειτα από μια σπουδαία εμφάνιση με δραματικό φινάλε, επικράτησε του δεύτερου ημιτελικού με 71-70 και ισοφάρισε τη σειρά, σκορπώντας ενθουσιασμό στους φιλάθλους της.

Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου έδειξαν το καλύτερό τους πρόσωπο μπροστά στο κοινό τους, παίζοντας με πάθος και καθαρό μυαλό από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, δείχνοντας αποφασισμένοι να σταματήσουν το αρνητικό σερί των 13 συνεχόμενων ηττών από τους «πράσινους».

Στον αντίποδα, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας, παρ’ όλο που προηγήθηκαν νωρίς με +12 (29-41) έχοντας επιβάλει ολοκληρωτικά το ρυθμό τους, στο δεύτερο μέρος έδειχναν να μην πατούν καλά και να είναι εγκλωβισμένοι στην πολύ καλή άμυνα των τυπικά γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και έκτοτε η αναμέτρηση έγινε ένα μεγάλο ντέρμπι που κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με 70-64 στο 37’, όμως, οι «πράσινοι» ισοφάρισαν και τα τελευταία δευτερόλεπτα κύλησαν δραματικά.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής με 1/2 βολές στα 47’’ έγραψε το 71-70 που έμελλε να είναι το τελικό σκορ, αφού ο Κέισι Ρίβερς δυο φορές, μία στα 34’’ και μία στην εκπνοή της αναμέτρησης, έχασε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να βάλει τέλος σε ένα μακρόχρονο αρνητικό σερί, γεγονός που γιορτάστηκε έξαλλα.

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν από τους κορυφαίους της ΑΕΚ, με τον Ντούσαν Σάκοτα να έχει 12 πόντους, τον Δημήτρη Μαυροειδή να έχει εκτός από τη νικητήρια βολή, συνολικά 12 πόντους με 6 ριμπάουντ και 2 κοψίματα, ενώ ο Ρόκο Λένι Ούκιτς είχε 8 πόντους με 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από τον Παναθηναϊκό, ο Κρις Σίνγκλετον κράτησε σχεδόν μόνος την ομάδα του με ένα μεγάλο double-double με 19 πόντους, 11 ριμπάουντ 1 ασίστ και 2 κοψίματα, ο Τζέημς Γκιστ είχε 11 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Νίκος Παππάς είχε 11 πόντους με 2 ριμπάουντ.

Οι δυο ομάδες ξαναδίνουν ραντεβού για τον τρίτο αγώνα της σειράς, την Πέμπτη, 18 Μαΐου, με το ενδιαφέρον πλέον να είναι ακόμα πιο έντονο.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 37-44, 56-57, 71-70

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.