«Πράσινη» πρώτη με στόχο την επιστροφή κορυφή

Written by  Αυγ 25, 2015

Αυτό ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην πρώτη πανηγυρική προπόνηση του Παναθηναϊκού για την νέα χρονιά. Η επιστροφή στην κορυφή του Ελληνικού Πρωταθλήματος, αλλά και στα Final Four της Ευρωλίγκα, από τα οποία έχουν απουσιάσει τα τελευταία χρόνια. 

 

Οι «Πράσινοι» συγκεντρώθηκαν στο ΟΑΚΑ για το πρώτο «ζντο» της σεζόν και ο νέος τεχνικός της ομάδας Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησε στους παίκτες του, έδωσε τις κατευθυντήριες εντολές πριν παραδώσει την προπονητική «μπαγέτα» στους βοηθούς του καθώς το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα διεξαχθει χωρίς την παρουσία του, μια που θα πρέπει να οδηγήσει πρώτα την Εθνική Σερβίας στο Ευρωμπάσκετ.

Όλα τα πρόσωπα ήταν χαμογελαστά με τα πειράγματα να είναι το βασικό συστατικό προκειμένου να «σπάσει» ο πάγος μεταξύ των παλιών και των νέων. Όλοι, όμως, στην ομάδα γνώριζαν ότι όλα αυτά τελειώνουν με το σφύριγμα του νέου κόουτς.

Το άγχος και η νευρικότητα από την πλευρά των νέων δεν έλειπαν από την πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού, αλλά είναι σίγουρο ότι οι «παλιοσειρές» της ομάδας θα βοηθήσουν ώστε όλοι να εγκλιματιστούν στις ανάγκες και στις απαιτήσεις.

Δημιουργικό άγχος, όμως, δεν είχαμε μόνο στους παίκτες είχαμε και στο τεχνικό επιτελείο με τον Σάνι Μπετσίροβιτς ,που επέστρεψε στο αγαπημένο του ΟΑΚΑ από άλλο πόστο , να μην μπορεί να κρύψει η χαρά αλλά και την νευρικότητα καθώς στην πρώτη του προπονητική απόπειρα η τύχη τον έφερε στο τεχνικό τιμ των έξι φορές Πρωταθλητών Ευρώπης.

Από την πρώτη της ομάδας έλειπαν οι διεθνείς με την Εθνική Σερβίας Ραντούλιτσα και Κούζμιτς, αλλά και η τελευταία προσθήκη του συλλόγου, Τζέιμς Φελντέιν, που έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Δομινικανής Δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό στον Παναθηναϊκό ενσωματώθηκαν για να βοηθήσουν στις προπονήσεις τρεις παίκτες οι Κυρίτσης, Γούντς και Παπαδάκης.

Παρών ήταν και ο Τζέιμς Γκίστ με τις ευχές όλων ότι το περσινό του «παραστράτημα» του έγινε ένα καλό μάθημα. Η αγωνιστική αξία του Αμερικανού είναι και αυτό που τον κράτησε στην ομάδα καθώς είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης και εξαιρετικό εργαλείο για τον κάθε προπονητή και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Ο φετινός χειμώνας θα είναι ο ένας από τους πιο δύσκολους στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας καθώς η περσινή παταγώδης αποτυχία ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της διοίκησης και στην ομάδα ήρθαν παίκτες που όλοι ελπίζουν πως θα μπορέσουν να επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή.

11910812 10204562257967409 1431325023 n

Στις δηλώσεις του ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησε για την πολύ μεγάλη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας, οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας, ενώ τόνισε ότι το μοναδικό μυστικό της επιτυχίας είναι η σωστή και μεθοδική δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστέψει και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Βρίσκομαι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ευχαριστώ τη διοίκηση που μου έδωσε τη δυνατότητα να γίνω προπονητής στον Παναθηναϊκό. Έχει τεράστια ιστορία σαν κλαμπ αυτός ο σύλλογος. Ξέρω που ήρθα, έχω αποδεχτεί την πρόκληση. Δεν έχει να κάνει με εμένα, σημασία έχει η ομάδα. Είμαι 100% σίγουρος πως η δουλειά φέρνει αποτελέσματα. Θέλουμε να φέρουμε καλά αποτελέσματα.

Με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού αποφασίσαμε για το ρόστερ, το οποίο ολοκληρώθηκε. Δεν πρόκειται να πάρουμε κάποιον άλλον παίκτη. Δεν θα κάνουμε άλλη κίνηση. Έχουμε και καλούς νεαρούς παίκτες, οι οποίοι είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού, και θέλουμε να τους βελτιώσουμε, να τους εξελίξουμε και να τους κάνουμε καλύτερους, ώστε να πρωταγωνιστήσουν στο άμεσο μέλλον.

Για τον Παναθηναϊκό οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά στην Ευρώπη. Για εμένα το παρκέ είναι ο απόλυτος καθρέφτης και εκεί θα πρέπει να δείξουμε την αξία μας. Παίζω για να κερδίσω. Θέλω να κερδίζω όλους τους τίτλους. Έχουμε δυναμική και με τη βοήθεια των φιλάθλων μας μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά των παικτών δηλώσεις έκαναν οι Διαμαντίδης, Καλάθης αλλά και ο Πάβλοβιτς.

11909658 10204562258287417 942791826 n

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν πολύ σαφής στην τοποθέτηση του για την νέα χρονιά αφού έθεσε σαν βασικό στόχο αρχικά η ομάδα να βρει την κατάλληλη χημεία να δέσουν οι παλιοί με τους νέους για να αφομοιωθεί πιο εύκολα η αγωνιστική φιλοσοφία του νέου προπονητή, ενώ τέλος εξέφρασε και την πεποίθηση του ότι ο σύλλογος θα πάει καλύτερα από περσι.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Ξεκινάει μια καινούρια χρονιά. Σίγουρα, έχουν έρθει πολλοί παίκτες και νέος προπονητής. Θα είναι δύσκολη αρχή, όπως κάθε φορά όταν αλλάζει η ομάδα κι έρχεται ένας καινούριος προπονητής. Θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε στο στιλ παιχνιδιού που θέλει. Περιμένουμε και τον προπονητή και τα άλλα παιδιά που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες. Θα είναι δύσκολη αρχή, αλλά όπως πάντα θα δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατό πιο ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα, το Κύπελλο και την Ευρωλίγκα.

Σίγουρα, θα χρειαστεί χρόνος. Είναι λογικό. Η ομάδα θέλει στο πρώτο επίσημο παιχνίδι να είναι όσο το δυνατό πιο έτοιμη. Αυτός νομίζω πως είναι ο στόχος». Ρωτήθηκε και για τους νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκού και τι περιμένει από εκείνους και απάντησε: «Πρώτα από όλα περιμένουν οι ίδιοι. Περιμένει η ομάδα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως πρέπει να βοηθήσουμε και να προστατέψουμε αυτά τα παιδιά. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζετε κι εσείς, οι δημοσιογράφοι. Εύχομαι αυτός ο ρόλος να προστατέψει αυτά τα παιδιά, με προσοχή και σύνεση. Εμείς πρέπει να προστατέψουμε αυτά τα παιδιά και οι προπονητές, αλλά κι εσείς(οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ), παίζετε πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό και πρέπει να το κάνετε. Σίγουρα, περιμένουμε από τα παιδιά να παίξουν και να βοηθήσουν την ομάδα και νομίζω πως κι αυτό θα γίνει.

Βλέπω παίκτες που είναι εγνωσμένης αξίας και θα μας βοηθήσουν κι έναν προπονητή που έχει δείξει τη δουλειά του με την εθνική ομάδα. Σίγουρα, για όλους θα είναι κάτι διαφορετικό, αλλά πιστεύω πως θα πάμε καλύτερα από πέρυσι».

11924830 10204562257807405 863471018 o

Στην επιστροφή του στο σύλλογο μετά από τρία χρονιά ο Νίκ Καλάθης εξέφρασε την αισιοδοξία του αλλά και την βεβαιότητα του ότι η ομάδα θα βαδίσει και πάλι στα μονοπάτια των επιτυχιών , τόνισε το ποσό σημαντικό θα είναι για εκείνον το γεγονός ότι ο νέος προπονητής ήταν και αυτός «πλει-μεικερ», ενώ υπογράμμισε πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης μπορεί κάλλιστα να προσφέρει στον Παναθηναϊκό για 2 τουλάχιστον χρόνια.

Ο 26 χρόνος γκαρντ μετά από δυο χρονιά στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ έρχεται στον Παναθηναϊκό γεμάτος από εμπειρίες και μπασκετικά εικόνες που θα προσπαθήσει να μεταδώσει και στο νέο αίμα της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Είναι μία από τις πιο μεγάλες, αν όχι η πιο μεγάλη, ομάδες της Ευρώπης. Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι εδώ. Είναι απίστευτη αυτή η πόλη. Έχουμε εξαιρετική ομάδα για να διεκδικήσουμε πράγματα. Ξέρω πως είμαι πλέον έτοιμος να έχω έναν πιο σημαντικό ρόλο. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες και ο κόουτς ξέρει καλύτερα από τον καθένα το παιχνίδι. Η περσινή χρονιά ανήκει στο παρελθόν. Η φετινή είναι καινούρια χρονιά και πιστεύω θα τα πάμε καλά.

Στο κολέγιο είχα έναν προπονητή που ήταν πλέι μέικερ. Είναι ωραίο ο προπονητής να ξέρει τη θέση που παίζεις και να καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνουμε».

«Πιστεύω πως ο Διαμαντίδης έχει τουλάχιστον ένα δύο χρόνια ακόμα και είμαι σίγουρος πως θα είναι ο γνωστός και απίστευτος απίστευτος Διαμαντίδης. Το να βρίσκεται στην ομάδα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα.

Πιστεύω σε εμένα και τις ικανότητές μου. Είμαι ενθουσιασμένος για τη σεζόν που έρχεται».

Την τριανδρία των παικτών έκλεισε ο Σάσα Πάβλοβιτς που στις δηλώσεις του φάνηκε αποφασισμένος να «πεθάνει» μέσα στο παρκέ για την ομάδα, τόνισε ότι η έλευση του Σάσα Τζόρτζεβιτς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση του να έρθει στον Παναθηναϊκό ενώ δεν μπορούσε να μην σταθεί και τους οπαδούς της ομάδας που με τον παλμό τους δίνουν το δικό τους τόνο στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Θα δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ, τους υπόσχομαι ότι θα... πεθάνω στο γήπεδο. Ξέρω πως οι οπαδοί μας είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Και πέρυσι έπαιζα για τρομερούς οπαδούς, ξέρω πώς είναι.

Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος, ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη, κι είμαι ευγνώμων που ήρθα να παίξω εδώ. Είναι ο Τζόρτζεβιτς αρχικά, είναι και οι φίλαθλοι και φυσικά η θέληση για νίκη. Νομίζω ότι έχουμε μια ομάδα που θα κερδίσει πολλά παιχνίδια και νομίζω ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Είμαι εδώ μόλις τρεις ημέρες και μόλις γνώρισα τα παιδιά. Όλα είναι τέλεια, νιώθω σαν το σπίτι μου ήδη. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θα παίζω όσο καλύτερα μπορώ αμυντικά και επιθετικά και θα κάνω ό,τι μπορώ, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μου. Και φυσικά ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Γνωρίζω ότι περιμένουν πολλά οι φίλαθλοί μας, ο Παναθηναϊκός πάντα βρίσκεται ψηλά, ελπίζω να το πετύχουμε αυτό. Θα δουλέψουμε σκληρά, πιστεύω ότι μπορούμε και αυτό θα προσπαθήσουμε».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.