Αυτόν τον Παναθηναϊκό θέλουν οι φίλαθλοί του

Written by  Απρ 21, 2015

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μεταμορφωθεί αγωνιστικά μέσα σε λίγες μόνο μέρες, επικράτησε της πανίσχυρης ΤΣΣΚΑ Μόσχας και δείχνει ότι θα «πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του» μέχρι το τέλος της σειράς των προημιτελικών της Ευρωλίγκας.

Με την εμφάνισή του στον τρίτο αγώνα των play off έστειλε μήνυμα προς πολλούς παραλήπτες ότι παραμένει ζωντανός και δεν παραδίνεται.

Η πανίσχυρη και πανάκριβη ΤΣΣΚΑ ήρθε στην Αθήνα με τον «αέρα» του φαβορί και με τη σιγουριά ότι μπορεί να περάσει από το ΟΑΚΑ και να προκριθεί με 3-0 στο Final Four, όμως, λογάριαζε χωρίς τον... ξενοδόχο. Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε την εικόνα που έχει συνηθίσει να εμφανίζει όταν αγωνίζεται με τη συμπαράσταση του κόσμου του, είχε πάθος, ενέργεια, κυνηγούσε όλες τις φάσεις και «μάτωνε» για κάθε μπάλα. Στοιχεία, δηλαδή, τα οποία του έλειψαν σημαντικά στους δύο πρώτους αγώνες της σειράς.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αυτή τη φορά διάβασε προσεκτικά την ΤΣΣΚΑ, έμαθε από τα λάθη των πρώτων αναμετρήσεων και αυτό φάνηκε στο παρκέ. Άμυνα που «τσάκιζε κόκκαλα», εξαιρετική ομαδικότητα, κάτι που άλλωστε αποτυπώθηκε και από τη στατιστική (26 τελικές πάσες είχαν οι «πράσινοι»), αλλά και έλεγχος του ρυθμού. Οι πρωταθλητές δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο του αγώνα την ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει στο σκορ σε μη αναστρέψιμα επίπεδα και ηταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο τους με το τελικό αποτέλεσμα να τους δικαιώνει.

Δεν αρκούσε, όμως, η άμυνα. Έπρεπε να μπουν και κάποια σουτ και ο Νίκος Παππάς, αλλά και ο Αντώνης Φώτσης ανέλαβαν... δράση παρασύροντας τους συμπαίκτες τους. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με το εξωπραγματικό 52% στα τρίποντα με τα 16/31 που πέτυχαν να είναι το νέο ρεκόρ για τα play off της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» χτύπησαν την ΤΣΣΚΑ με τα δικά της «όπλα». 

Ο τεχνικός της ομάδας δεν ειχε πολλές εναλλακτικές λύσεις, κάτι που ήξερε, εξάλλου, από την αρχή και η απουσία τοσο του Σλότερ οσο και του Λαουάλ δυσκόλεψε και άλλο την κατάσταση στον «πράσινο» πάγκο. Εξαιρετικός ηταν ο τρόπος που διαχειρίστηκε το υλικό το τεχνικό επιτελείο που με συνέχεις αλλαγές φρέσκαρε την ομάδα όταν χρειάστηκε και έκανε να μην φαίνεται καθολου το ελλιπές σε σχέση με την ΤΣΣΚΑ ρόστερ.

Ο Παναθηναϊκός είχε έναν στόχο από την αρχη που ξεκίνησε η σειρά: να φανεί ανταγωνιστικός οσο μπορεί απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και να μην αποκλειστεί με 0-3. Το  αποτέλεσμα τον δικαίωσε, η ομάδα απέδειξε ότι εδώ ζωντανή και συνεχίζει να παλεύει. Οι πρωταθλητές έχουν μάθει να βάζουν κοντινούς και εφικτούς στόχους με τον επόμενο να είναι η ισοφάριση σε μια σειρά αγώνων που δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες συνθήκες για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Το αν θα τα καταφέρει, θα το μάθουμε το βράδυ της Τετάρτης.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.