Νίκησε, αλλά του αρέσει να ρισκάρει

Written by  Μαρ 27, 2015

Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε για μία ακόμα φορά σε εκτός έδρας αναμέτρηση στην φετινή Ευρωλίγκα, αλλά απέναντι στην ελλιπή Γαλατασαράι στην Τουρκία, πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή τη νίκη με 84-86, ανέβηκε στο 7-5 και πλέον περιμένει την ερχόμενη εβδομάδα την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ με το πλεονέκτημα των 6 πόντων από την νίκη τους στον πρώτο γύρο, για να «σφραγίσουν» και τυπικά το εισιτήριο για τα play off.

 

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπυ από την αρχή μέχρι και το τέλος με τον Παναθηναϊκό να φτάνει να προηγείται μέχρι και με δέκα πόντους λίγο πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Μια αμυντική ολιγωρία, όμως, στα τελευταία λεπτά, εδωσε το δικαίωμα στους Τούρκους να μπουν ξανά μέσα στο κόλπο της νίκης. Το παιχνίδι πήγε στη «ρουλέτα» των βολών με τους «πράσινους» να είναι τελικά πιο ψύχραιμοι και να φτάνουν στην πολύ μεγάλη νίκη.

Σημείο κλειδί της αναμέτρησης το επιθετικό κρεσέντο του Παναθηναϊκού έξω από τη γραμμή των 6,75 στην τέταρτη περίοδο, που μετέτρεψε το 67-67 του 34 σε 67-78 χάρη σε τρίποντα τόσο του Μπλούμς οσο και του Γκιστ.

Οι «πρασινοι» σούταραν με το εντυπωσιακό για εκτός έδρας παιχνιδι 44% την ίδια ώρα που η Γαλατασαράι ειχε μόλις 25%. Το καλό περιφερειακό σουτ που οδηγεί φέτος τους «πράσινους» λειτούργησε εξαιρετικά και απέτρεψε μια οδυνηρή και απρόσμενη ήττα που θα έβαζε τους πρωταθλητές σε περιπέτειες.

Πρώτοι σκόρερ του «τριφυλλιού» ήταν οι Τζέιμς Γκίστ και Εστεμπάν Μπατίστα που πέτυχαν από 14 πόντους. Η βραδιά ήταν πολύ σημαντική για τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ - σέντερ του, αφού με τη συμμετοχή του έφτασε τις 67 με την φανέλα του Παναθηναϊκού και προσπέρασε τον Ντάριλ Μίντλετον, ενώ έχει ακόμα πολύ δρόμο και πρέπει να μείνει στην ομάδα πολλά χρόνια αν θέλει να πιάσει στην κορυφή της λίστας τον Μάικ Μπατίστ που έχει 204.

Πολύ καλη παρουσία μετά από πολύ καιρό για τον Βλάντο Γιάνκοβιτς με 13 πόντους, ενώ ο Διαμαντίδης με 11 πόντους και 9 τελικές πάσες ηταν πάλι εκεί που έπρεπε τοσο εκτελεστικά οσο και δημιουργικά. Τελος, εξαιρετικός και ο Γιάννις Μπλουμς με 9 πόντους. Ο Λετονός ήταν εκείνος που με τα δικά του τρίποντα κατάφερε ο Παναθηναϊκός να ξεφύγει και τελικά να φτάσει στην νίκη.

Από την Γαλατασαράι που πλέον παίζει μόνο για την ιστορία της, αφού παρατάχθηκε με μόλις 7 παίκτες, αλλά παραλίγο να κάνει την έκπληξη, ο Γιανγκ είχε 24 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Έρτσεγκ είχε 19 πόντους και ο Μίτσοβ 17 πόντους με 7 ασίστ. 

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 38-40, 59-59, 84-86
Γαλατάσαραϊ (Ουλούγκ): Κάρτερ 10, Γιανγκ 24, Μίτσοβ 17, Έρτσεγκ 19, Γκονλούμ 2, Πότσιους 7, Αρσλάν 5 

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ, Μποχωρίδης 5, Γιάνκοβιτς 13, Φώτσης 2, Νέλσον 2, Παππάς 4, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 14, Μπατίστα 14, Μπλουμς 9, Λαουάλ 2

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.