Νέος, ωραίος και ελπιδοφόρος

Written by  Μαρ 23, 2015

Ένας νεανικός και πολλά υποσχόμενος Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ όπου απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας η νέα γενιά του «τριφυλλιού» έδειξε ότι έχει μέλλον και με σωστή δουλειά και υπομονή μπορεί να σηκώσει το βάρος της «πράσινης» φανέλας στα επόμενα χρόνια.

 

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τέτοια που έδινε στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς την ευκαιρία να ξεκουράσει βασικούς παίκτες του, αλλά και να δώσει χρόνο συμμετοχής στη νέα γενιά του Παναθηναϊκού, η οποία «άρπαξε» την ευκαιρία και έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει τη συνέχεια της πολύ επιτυχημένης συνταγής που έχει φέρει αμέτρητους τίτλους στην ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο όταν και ο Κόροιβος παρέμενε σε ανταγωνιστικά επίπεδα, ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» πάτησαν «γκάζι», ανέβασαν τη διαφορά ακόμα και στο +24 (68-44 στο 34’) και τελικά πήραν μια άνετη νίκη που γέμισε χαμόγελα του φιλάθλους που κατέφτασαν στον ΟΑΚΑ.

Πέρα από τη νίκη, το σημαντικό κέρδος είναι η παρουσία των νέων παικτών που έδειξαν ότι έχουν το ταλέντο και τη θέληση να πρωταγωνιστήσουν. Εκτός του Τζέημς Γκιστ που ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ και του φορμαρισμένου Νίκου Παππά που συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 6 κερδισμένα φάουλ, το νέο «αίμα» των «πρασίνων» πήρε χρόνο συμμετοχής και τον αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με 8 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Λευτέρης Μποχωρίδης με 8 πόντους και 2 ασίστ, ο Γιώργος Διαμαντάκος με 5 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Μιχάλης Λούντζης με 6 πόντους και 2 ριμπάουντ γέμισαν χαμόγελα τους φιλάθλους και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού, ενώ και οι ίδιοι πήραν «ενέσεις» αυτοπεποίθησης πως υπολογίζονται και πως σταδιακά όσο συνεχίζουν να προσπαθούν, θα παίρνουν ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής.

Από τον Κόροιβο Αμαλιάδας που με την παρουσία του έδειξε ότι δικαίως, όπως φαίνεται, θα καταφέρει να κερδίσει την παραμονή του στην κατηγορία, ο Ρόουλ Μάρσαλ με 13 πόντους και ο Ανδρέας Κανονίδης με 12 ήταν οι πρώτοι σκόρερ.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 39-29, 58-40, 79-64


Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 8, Σλότερ 10, Μποχωρίδης 8, Φώτσης, Νέλσον 6, Παππάς 12, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 13, Μπατίστα 1, Διαμαντάκος 5, Λούντζης 6, Λαουάλ 6


Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος Χ.): Ματζέτ 9, Μάρσαλ 13, Γιαννακίδης 5, Αγγελόπουλος, Παπαπέτρου 5, Μπάουερς 6, Βασίλιεβιτς, Κανονίδης 12, Φιλιππάκος, Τέρνερ 2, Ρούμπιο 9, Γαλιώτος 3

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.