Δεύτερη σερί νίκη της Ελευσίνας, ασταμάτητη η Νέα Κηφισιά

Written by  Νοε 16, 2014

Ήταν να μην κάνει την αρχή η Ελευσίνα. Ο Πανελευσινιακός ,με μεγαλο όπλο την πολύ καλή άμυνα και κλειδί την υπεροχή του στα ριμπάουντ, πέρασε από τα Τρίκαλα επικρατώντας των Τρικάλων B.C. ARIES με 70-65.

 

Αυτή ήταν και η δεύτερη νίκη των «σταχυοφόρων» με τον Τζίμι Κουστένη στον πάγκο μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα με την ΑΕΚ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Ελάιζα Τζόνσον με 19 ποντους, ενώ από τους γηπεδούχους που έπεσαν στο 2-4 ξεχώρισε ο Στήβ Πάνος με 16 ποντους.

Η Νέα Κηφισιά επέστρεψε στις νίκες. Η ομαδα του Ηλία Παπαθεοδώρου επικράτησε εκτός έδρας του Κολοσσού με 76-63 και έφτασε έτσι τις 4 νίκες στο πρωτάθλημα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Ούρος Ντούβνιακ με 19 ποντους, ενώ συγκλονιστικός ήταν και ο Δημήτρης Μαυρόειδης που σημείωσε 15 ποντους και μάζεψε και 13 ριμπάουντ. Από τον Κολοσσό που δεν μπόρεσε να συνδυάσει το ντεμπούτο του Άρη Λυκογιάννη με νίκη, προσπάθησε ο Τζαμέλ Χάγκινς με 20 ποντους και 8 ριμπάουντ.

Στη Δράμα ο ΚΑΟΔ επικράτησε του Πανιωνίου με 80-69 και έφτασε στη δεύτερη νίκη του σε έξι αγωνιστικές στην Α1 σε αντίθεση με τους Νεοσμυρνιώτες που ακόμα δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με ένα εκπληκτικό «ντεμαράζ» στα τελευταία 7 λεπτά να μετατρέψουν το 62-61 εις βάρος τους στο τελικό 80-69. Ο Ρόμπ Λο με 16 ποντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος παίχτης του ΚΑΟΔ αλλα όχι και ο κορυφαίος του παρκέ, καθώς αυτός ο τίτλος πηγαίνει δικαιωματικά στον Κορόλεφ του Πανιωνίου . Ο Ρώσος φοργορντ είχε 22 ποντους αλλα που δεν ήταν αρκετοί για να φτάσει η ομαδα του στην πρώτη της νίκη.

Ομαδα της ανατροπης και της τελευταίας στιγμής τείνει να γίνει ο Κόροιβος. Η ομαδα της Αμαλιάδας πήρε το τρίτο ροζ φύλλο αγώνα για φέτος καθώς επικράτησε σε να δραματικό παιχνίδι του Άρη με 72-69. Σάσα Βασίλιεβιτς και Γκιγιέρμο Ρούμπιο με 15 ποντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ενώ από τον Άρη ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 23 ποντους και 13 ριμπάουντ πρόσθεσε ακόμα ένα «double-double» στην καριέρα του.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με δυο πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις. Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ με νέο προπονητή θέλει την νίκη απέναντι στον Απόλλων Πατρών για να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Στο Ρέθυμνο τέλος ο ΑΓΟΡ υποδέχεται τον Ολυμπιακό. οι «ερυθρόλευκοι» που είναι αήττητοι με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο θέλουν να συνεχίσουν νικηφόρα την πορεία τους στην Α1. Από την άλλοι οι γηπεδούχοι μετά την πολύ καλή εμφάνιση επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη αγωνιστική θα προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα και στον Ολυμπιακό και να μην του επιτρέψουν να κάνει το παιχνίδι του.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.