Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου: «Θα τους κοιτάξουμε όλους στα μάτια»

Written by  Μάι 26, 2017

Είναι από τις "πρωτάρες" σε επίπεδο εθνικής Γυναικών και έρχεται με μεγάλη αγωνιστική φόρα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.


Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου έχοντας συνδυάσει εξαιρετικά σπουδές πάνω στα οικονομικά (οικονομικά και international business ήταν το πτυχίο της όπως μας το είπε για την ακρίβεια) και μπάσκετ στην Αμερική είναι πλέον εδώ για να βοηθήσει τα μέγιστα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανοίγοντας και για την ίδια ένα νέο κεφάλαιο με την αγαπημένη της ομάδα.  

Η 22χρονη πλέι μέικερ λίγες μέρες μετά την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας μίλησε στο agapotobasket.gr για αυτή τη νέα πρόκληση και παραδέχτηκε ότι η θυσία ενός καλοκαιριού και των διακοπών μοιάζει μικρή μπροστά στην πρόσκληση που έρχεται από την Εθνική ομάδα και στη δυνατότητα που της δίνεται να εκπροσωπήσει τη χώρα της δείχνοντας σε όλους την ψυχή και την αγωνιστικότητα που διαθέτει.  

Ποιες είναι οι εμπειρίες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού που κουβαλάς μαζί σου και πιστεύεις θα σε βοηθήσουν και στην εθνική;
Σίγουρα το Robert-Morris και γενικά το όλο μου ταξίδι στην Αμερική ήταν κάτι απίστευτο. Εμπειρίες όχι μόνο γύρω από το μπάσκετ αλλά και εμπειρίες ζωής. Ωρίμασα, μεγάλωσα τέσσερα χρόνια εντός και εκτός γηπέδου. Σαφέστατα θα προσπαθήσω να φέρω αυτή την εμπειρία των πολλών αγώνων που έπαιξα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και στην εθνική ομάδα. Κάποια διαφορετικά στοιχεία τα οποία παίζαμε εκεί πέρα που ίσως μπορούμε να ενσωματώσουμε στη δική μας ομάδα εδώ στην Εθνική.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε για σένα και είσαι έτοιμη να γυρίσεις σε καινούργια σελίδα. 
Ο απολογισμός μου είναι με θετικό πρόσημο μπροστά. Πολλές νίκες, τρία πρωταθλήματα σε τέσσερα χρόνια, νομίζω δε θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα παραπάνω από το όλο μου ταξίδι εκεί. Είχα την ευκαιρία να παίξω απέναντι σε παίκτριες που γίνονταν draft στο 1,2 και 3 και αυτό ήταν κάτι εκπληκτικό. Νομίζω σίγουρα θα μου λείψουν όλα αλλά είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα το οποίο θα ζυγίσω μετά την Εθνική στην οποία είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι τώρα.

Δώσε μας μια εικόνα για αυτές τις πρώτες προπονήσεις.
Έχουν μεγάλη ένταση και βγαίνει πολύ μεγάλη διάθεση από όλες τις κοπέλες. Γνωρίζουμε και το ξέρει και ο coach ότι είναι λίγος ο χρόνος που έχουμε και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Πρέπει να βρεθούμε μεταξύ μας σαν ομάδα. Εγώ δεν έχω παίξει με τις περισσότερες, γνωρίζω κάποιες μόνο βλέποντας τες από βίντεο αλλά είναι διαφορετικό να είναι συμπαίκτριες σου και να πρέπει να ξέρεις που να πασάρεις στην καθεμία, πότε να πασάρεις κλπ.

Μαζί με τις υπόλοιπες "μικρές" φέρνεις μαζί σου τον ενθουσιασμό που θα δέσει με την εμπειρία των "παλιών". Τι χαρακτηρίζει αυτή την ομάδα και ποιο θα είναι το όπλο της;
Σίγουρα θα γίνει μια μίξη ανάμεσα στην εμπειρία που φέρνουν οι μεγαλύτερες παίκτριες (οι παλιότερες στην Εθνική) και στον ενθουσιασμό και την ενέργεια των μικρών. Θεωρώ ότι σαν Ελληνίδες όπως πάντα η καρδιά μας και το πάθος μας είναι αυτό που μας ξεχωρίζει ακόμα και αν δεν έχουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις, ή όπως θέλουν να μας βγάζουν ότι δεν έχουμε, γιατί όλα για μένα αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο. Στα προγνωστικά δεν κρίνεται ποτέ τίποτα και αυτά είναι καθαρά και μόνο για τους φιλάθλους. Θεωρώ ότι σίγουρα θα γίνει η μίξη αυτή και η καρδιά μας και το πάθος μας θα μας βοηθήσουν ίσως να κάνουμε το βήμα παραπάνω.

Εθνική ομάδα: τι σημαίνει για σένα να καλείσαι να αγωνιστείς με το εθνόσημο στο στήθος;
Η σκέψη ότι εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα είναι απίστευτα ιδιαίτερο συναίσθημα σε βαθμό συγκινητικό θα έλεγα. Το να είσαι μέρος μιας τέτοιας ομάδας και να παλεύεις για τη χώρα σου δεν περιγράφεται. Όπου και αν παίζω πάντα αγαπώ τις ομάδες μου αλλά η Εθνική έχει μια ξεχωριστή θέση και πάντα αυτό που περιμένουμε όλες οι παίκτριες είναι να έρθει το καλοκαίρι, να βρεθούμε όλες ξανά, να περάσουμε μέσα από την προετοιμασία και τα φιλικά που για κάποιες μπορεί να ακούγεται ρουτίνα και να προτιμούν το καλοκαίρι αλλά για εμάς δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Προτιμάμε να είμαστε με την Εθνική και να μην κάνουμε καθόλου διακοπές. Περνάμε καλά, χαιρόμαστε που είμαστε εδώ και το περιμένουμε κάθε φορά πως και πως.    

Σε λίγες μέρες καλείστε να κολυμπήσετε λοιπόν στα βαθιά. Θέλω να κλείσουμε με ένα σχόλιο για τον όμιλο μας.
Δυστυχώς τα προγνωστικά δεν είναι με το μέρος μας. Έχουμε στον όμιλο μας ομάδες που πρωταγωνίστησαν στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες και ήταν και στον τελικό της προηγούμενης διοργάνωσης του Ευρωμπάσκετ αλλά όλα αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο. Ας πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν θα είναι τόσο δυνατή και θα αποδείξουμε σε όλους ότι η Ελλάδα θα είναι πάλι δυνατή. Γνωρίζουμε τι θα αντιμετωπίσουμε, γνωρίζουμε ότι είναι μεγαθήρια, αλλά με την δουλειά, ακολουθώντας το πλάνο του coach και με την ομαδικότητα που μας διακρίνει θα τους κοιτάξουμε όλους στα μάτια, θα δώσουμε πάνω από το 100% και ότι είναι να έρθει θα έρθει.

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.